Industrijska garažna vrata cena

Cena industrijskih garažnih vrat je odvisna od dimenzije vrat, ponudnika ter od načina odpiranja, ki je lahko sekcijsko, hitrotekoče, drsno ali kot zavese. Cena za industrijska garažna vrata s sistemom za hitro odpiranje in montažo, do dimenzije 220 x 240 cm znaša okoli 1000-1400 EUR/kpl.

Komu zaupati montažo industrijskih garažnih vrat? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim ponudnikom industrijskih garažnih vrat v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za inudstrijska garažna vrata


Cena za inudstrijska garažna vrata. Cena industrijskih garažnih vrat. Cena za industrijska garažna vrata s sistemom za hitro odpiranje. Cena za pogon garažnih vrat in montažo, do dimenzije 220 x 240 cm.

1200.00 €/kpl

MINIMALNA CENA
€/kpl

SREDNJA CENA
1680.00 €/kpl

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Druge cene za - Industrijska garažna vrata

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Industrijska garažna vrata - vse kar morate vedeti 

1. Industrijska garažna vrata 

1.1 Kaj so industrijska garažna vrata 

Industrijska garažna vrata so za industrijsko uporabo prilagojena garažna vrata. Uporabljajo se na večjih javnih objektih in večjih stanovanjskih objektih, kot so šole, vrtci, bolnice, garažne hiše, stanovanjski bloki in podobno. Takšna garažna vrata se od domačih, ki jih srečamo pri enodružinskih hišah, razlikujejo predvsem po tem, da so veliko bolj obremenjena in precej večjih dimenzij. Vsakodnevno se jih dviga in spušča tudi po več sto krat, dimenzije pa za nekajkrat presegajo dimenzije hišnih garažnih vrat. Zaradi tega morajo biti industrijska garažna vrata narejena iz bolj obstojnih materialov, prav tako pa morajo zaradi frekvence in dimenzij imeti nekoliko drugačno konstrukcijo in avtomatski sistem. Konstrukcija vrat skrbi, da se vrata zaradi velikih dimenzij ne začnejo posedati 

Industrijska garažna vrata
Industrijska garažna vrata so prilagojeni frekventni uporabi. 

1.2 Prednosti industrijskih garažnih vrat 

Ker morajo kljubovati velikim obremenitvam in frekventni uporabi, industrijska garažna vrata odlikuje izjemna obstojnost. Njihova konstrukcija je narejena iz obstojnih materialov, ki preprečujejo posedanje vrat. Prav tako jih odlikuje dobra protivlomna zaščita, saj so montirana na številne pomembne javne objekte, ki morajo biti dobro varovani. Zaradi vsega naštetega so industrijska vrata praktično neuničljiva. Če že, se pokvari kvečjemu elektronski sistem oz. motor, ki vrata poganja, sama vrata pa imajo ob pravilni uporabi življenjsko dobo okrog 15-20 let. 

1.3 Industrijska vrata za domačo uporabo 

Če imate garažo za več avtomobilov in bi želeli vrata v enem kosu ali pa imate morda večji pomožni objekt, kjer imate parkiran avtodom, traktor ali kaj podobnega, so industrijska garažna vrata odlična izbira za vas. Potrebno pa se je zavedati, da industrijska vrata niso tako elegantna in estetska kot vrata, prilagojena enodružinskim hišam. Delujejo robustno in surovo, izpostavljeni so kovinski materiali, detajli pa so prav tako industrijski. K vsaki hiši se zato ne bodo podala. 

1.4 Motorni pogon 

Vsa industrijska garažna vrata delujejo na motorni pogon, saj so običajno tako velikih dimenzij, da bi jih bilo nemogoče odpreti ročno. To pa glede na frekventnost uporabe nenazadnje niti ne bi bilo razumno, saj se industrijska garažna vrata odpirajo in zapirajo tudi po več stokrat na dan. Največkrat so zato narejena na senzor gibanja, ki jih avtomatsko odpira in zapira ter tako omogoča nemoteno delovanje industrije. 

1.5 Vhod za osebje 

Ker med prostori ne prehajajo le stroji, tovornjaki in druga vozila, pač pa tudi zaposleno osebje, ima večina industrijskih vrat integrirana manjša vrata, namenjena prehajanju osebja. Ta se ne odpirajo avtomatsko, prav tako se redko odpirajo na motorni pogon, saj omogočajo enostavno ročno odpiranje, poleg tega pa se smatra, da niso tako obremenjena kot glavna garažna vrata.   

2. Materiali industrijskih vrat 

2.1 Kovinska industrijska vrata 

Zelo pogosta industrijska vrata so kovinska vrata. Najpogostejša kovina, ki se uporablja, je aluminij. Temu je tako zato, ker aluminij odlikuje izjemno majhna teža, kar preprečuje posedanje vrat, poleg tega pa je material dovolj trden in zato posledično odporen na mehanske poškodbe. Aluminijasta vrata so narejena iz lamel eloksiranega aluminija, ki je enostaven za vzdrževanje, vedno pa imajo tudi konstrukcijo pocinkane pločevine. Obstajajo pa tudi industrijska vrata z lamelami iz pocinkane pločevine. Če gre za ogrevan notranji prostor, so lamele dvostranske, vmes pa je sloj izolacije. Kovinska barva, naj gre za aluminijasta ali pločevinasta, se lahko barvajo s prašno barvo po RAL lestvici. Kovinska industrijska vrata so nekoliko dražja od PVC vrat. 

Aluminijasta vrata
Aluminijasta vrata so še posebej pogosta pri dovozih v garažo. 

2.2 PVC industrijska vrata 

Če iščete cenejšo različico kovinskih industrijskih vrat, so PVC vrata odlična alternativa. Podobno kot aluminijasta jih odlikuje majhna teža, na voljo pa so številni barvni odtenki. Za vzdrževanje so še enostavnejša od kovinskih. A ne smemo pozabiti, da plastika ni tako elegantna kot kovina, zato vam v primeru večjih površin plastična oz. PVC industrijska vrata odsvetujemo. 

2.3 Lesena industrijska vrata 

Les je občutljiv material, ki je na vremenske razmere odporen veliko manj kot aluminij, druge kovine in PVC. Prav tako je zahteven za vzdrževanje, saj zahteva redno lakiranje, poleg tega pa ne sme biti izpostavljen dežju in vodi, saj lahko les prične gniti. Zaradi tega so industrijska garažna vrata v lesu izredno redka; les ni dovolj odporen material, da bi lahko dobro prenesel vse obremenitve in frekventna odpiranja ter zapiranja. 

3. Tipi industrijskih vrat 

3.1 Industrijska sekcijska vrata 

Sekcijska vrata so izdelana iz več panelov istih dimenzij, med katerimi se lahko izmenjujejo transparentni in polni paneli, lahko pa so tudi vsi polni ali transparentni le v eni vrsti. Paneli so orientirani horizontalno. Takšna vrata so primerna tako za zunanje kot tudi za notranje prostore, prav tako pa so zelo obstojna v primeru velike frekvence odpiranj. Če nekatere lamele pustimo transparentne, to prav tako zagotavlja dobro osvetljenost prostorov za vrati. 

3.2 Industrijska hitrotekoča sekcijska PVC in alu rolo vrata 

Ta tip industrijskih vrat je uporabljen tako za zunanjo kot notranjo uporabo, predvsem v primerih povečanega in pogostega odpiranja in zapiranja zaradi prehajanja osebja in strojev. Hitrotekoča PVC industrijska vrata odlikuje izjemno hitro odpiranje in zapiranje po sistemu roloja, ki zmanjšuje toplotne izgube, prav tako pa preprečuje prenos hrupa med enim in drugim prostorom. Zaradi tega so posebej pogosto uporabljena kot ločnica med skladišči in proizvodnimi halami, kjer je temperatura med enim in drugim prostorom različna za nekaj stopinj, saj je en prostor ogrevan, drugi pa ne. Prav tako so odlična izbira za nakladalne rampe, sploh če gre za kombinacijo s sekcijskimi vrati. Na voljo so tudi hitrotekoča PVC vrata s povečano izolativnostjo. 

3.3 Mrežna-rešetkasta rolo vrata 

Ta tip industrijskih garažnih vrat je zelo pogost, najpogosteje pa ga srečamo na garažnih hišah. Gre za odprta garažna vrata, ki omogočajo enostavne prezračevanje prostora. Ker se v garažnih hišah nabira veliko izpušnih plinov, mrežna-rešetkasta vrata pripomorejo k njihovemu izpihovanju iz prostora. Poleg garažnih hiš se najpogosteje uporabljajo še za varovanje lokalov in trgovin v nočnem času. Mrežna-rešetkasta industrijska vrata se zlagajo po principu roloja, izdelana pa so iz mrežastih oziroma rešetkastih polnil (lamel), vodil ob straneh, po katerih vrata drsijo, nosilne konstrukcije in bobna, na katerega se navijejo. Polnilo (lamele) je lahko narejeno iz aluminija ali cinkane pločevine, ostali elementi pa so skoraj vedno iz cinkanega jekla, ki vratom zagotavlja obstojnost. 

3.4 Škarjasta kovinska vrata 

Škarjasta kovinska vrata se uporabljajo za nočno varovanje in zaščito trgovinskih izložb in lokalov. Za razliko od vseh ostalih do sedaj predstavljenih vrat se ne odpirajo po principu roloja, pač pa se potisnejo v levo in desno in kot harmonika oz. škarje zložijo skupaj. Lamele se perfektno prilegajo ena v drugo, zato zložena vrata ne zavzamejo veliko prostora. Polnilo s koleščki drsi po stropnem vodilu, stabilnost pri stiku s tlemi pa zagotavlja talno vodilo, ki se lahko pospravi, ko so vrata odprta. Škarjasta vrata se za razliko od prej omenjenih rolo industrijskih garažnih vrat odpirajo ročno, saj gre za vrata manjših dimenzij, ki so lahka in na koleščkih in kar je najpomembneje – namenjena so enkratni uporabi. Ponoči se jih zapre, zjutaj se jih odpre. Frekvenca uporabe vrat je torej zelo majhna. Vrata se zaklepajo s ključem s posebnimi ključavnicami in so vedno izdelana po meri, zato da se kar najbolje prilegajo prostoru. 

4. Stranska vrata 

Industrijski objekti imajo poleg glavnih garažnih vrat tudi številna manjša, stranska vrata, ki so običajno namenjena prehajanju osebja iz enega prostora v drugega. Ker ta vrata pogosto ločujejo ogrevne in neogrevane prostore, je zelo pomembno, da so ustrezno toplotno izolirana. Stranska industrijska vrata so sestavljena iz cinkanih jeklenih panelov debeline 4 cm s toplotno izolativnim materialom na sredini panela. Običajno so izdelana iz enega kosa in se odpirajo drsno, kar pomeni, da se zapeljejo levo ali desno ob steni. Poznamo enojna in dvojna stranska vrata, sistem pa je pogojen predvsem z dimenzijo odprtine. Če gre za zelo široko odprtino, moramo izbrati dvojna drsna vrata, saj bi se enojna takšnih dimenzij začela posedati. Možna je izvedba z ročnim odpiranjem ali odpiranjem na motorni pogon. 

5. Tesnilne zavese in nakladalne ploščadi 

Tesnilne zavese pogosto srečamo na nakladalnih ploščadih, kjer so uporabljena za premoščanje zračne vrzeli med tovornjakom in tlemi skladišča pri raztovarjanju tovora. Tesnilna zavesa tako prepreči pretirane toplotne izgube, saj lahko prekladanje tovora poteka precej časa. Prav tako preprečuje vdor žuželk in mrčesa v skladišče, kar je še posebej pomembno v živilski industriji. Hidravlična nakladalna ploščad je zasnovana tako, da se prilagodi višini tovornjakovega kesona, kar nudi enostavno pretovarjanje tovora. 

Tesnilna zavesa
Tesnilna zavesa tako prepreči pretirane toplotne izgube.

6. Protivetrne zavese 

Poleg industrijskih garažnih vrat, ki objekt ščitijo pred vdori in poškodbami, poznamo tudi protivetrne sisteme. Ti se uporabljajo na tistih mestih in objektih, kjer se želi omejiti in blokirati gibanje zraka, torej tudi vetra in preprečiti nanos snega. Protivetrni sistemi niso namenjeni zaščiti poslopja pred vdori. Uporabljajo se predvsem v zunanjih nadkritih skladiščih in v gospodarskih poslopjih, kot so hlevi, seniki in skednji. Platno protivetrnih sistemov sestoji iz barvanih sintetičnih vlaken, ki so visokoobstojna in odporna na reze, praske in pretrganje. Prav tako so stabilna na UV svetlobi, kar pomeni, da z izpostavljenostjo soncu ne bledijo. Vlakna so tkana tako, da kljub spuščeni vetrni zavesi omogočajo maksimalen dotok svežega zraka in svetlobe v prostor. 

Ker gre za velike dimenzije, se platna navijajo in odvijajo elektronsko z motorjem, ki se ga upravlja z daljincem ali tipkovnico, montirano na objekt. Če gre za velike dimenzije platna na vetru izrazito izpostavljenih mestih oz. na vetrnih območjih, se zavese dodatno ojača z vmesnimi podporami.   

7. Protizapiralni sistem 

Če gre za objekte z veliko frekvenco prehajanja, je zelo pomembna hitra in zanesljiva odzivnost vrat. To poleg hitrega dviga in spusta vrat pomeni tudi hitro zaznavanje oseb in strojev, ki prehajajo in hitro reagiranje na zaznani dražljaj. Nič ni bolj moteče kot vrata, ki te vsake toliko »priprejo« in po možnosti celo poškodujejo. A brez skrbi – sodobna industrijska garažna vrata so opremljena s ti. svetlobno zaveso, sestavljeno iz nevidnih infrardečih žarkov, ki zaznajo vsak najmanjši premik v bližini. Ti žarki zanesljivo varujejo pred poškodbami in skrbijo, da se vrata nikoli ne zaprejo ob nepravem trenutku. Če želimo osebe, ki prehajajo, še dodatno opozoriti na dvižna vrata, lahko nad vrata namestimo tudi utripajočo luč. Ta bo s svetlobnimi znaki od daleč naznanjala dvigovanje oz. spuščanje vrat. 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

Dvižna vrata za skladišče

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za dobavo in vgradnjo dvižnih vrat za skladišče - 1 kom 4,00 x 2,70 m 1 kom 2,00 x 2,70 m.

Lp 2520 € do 4200 €

........

Industrijska vrata za skladišče.

Pozdravljeni,

potrebujem izvajalca za industrijska vrata za skladišče. Zanimajo nas standardne dimenzije za tovornjak (do tal).

Lp


1260 € do 2100 €

........

Industrijska garažna vrata

Pozdravljeni,

potrebujem garažna vrata širine 4m x višine 3.20.

LP 900 € do 1500 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Rolo vrata, širina minimalno 2m višina cca4m
Industrijska garažna vrata, Križevci Pri Ljutomeru

810 € do 1350 €

Cena, Garažna vrata, 1 kom
Industrijska garažna vrata, Slap ob Idrijci

900 € do 1500 €

Cena, Industrijska vrata, 18.8 m2
Industrijska garažna vrata, Borovnica

900 € do 1500 €

Cena, Dvižna garažna vrata, 1 kom
Industrijska garažna vrata, Postojna

810 € do 1350 €

Cena, Ognjevarna vrata, 1 kom
Industrijska garažna vrata, Celje

1080 € do 1800 €

Cena, Industrijska garažna vrata , 2 kos mere: 250 cm višina x 400 cm širina
Industrijska garažna vrata, Sežana

3150 € do 5250 €

Cena, Industrijska rolo garažna vrata, širina 5m x višina 2m
Industrijska garažna vrata, Ptuj

900 € do 1500 €

Cena, Dvižna garažna vrata za objekt, 6 kom
Industrijska garažna vrata, Kranj

6480 € do 10800 €

Cena, Industrijska garažna vrata, 3 x 6 m
Industrijska garažna vrata, Maribor

1080 € do 1800 €

Cena, Industrijska garažna vrata, cca 5 x 5 m
Industrijska garažna vrata, Maribor

1080 € do 1800 €

Cena, Vrata za strojno lopo, 275x300 cm
Industrijska garažna vrata, Maribor

1350 € do 2250 €

Cena, Poškodovane rolo vrata, 1x vrata dimenzije 4740 x 2780 mm
Industrijska garažna vrata, Nova Gorica

1080 € do 1800 €Poglej druge končane projekte in cene

Industrijska garažna vrata cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

54+ podjetij za Industrijska garažna vrata
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Industrijska garažna vrata?

 • Industrijska garažna vrata Ljubljana
 • Industrijska garažna vrata Maribor
 • Industrijska garažna vrata Celje
 • Industrijska garažna vrata Koper
 • Industrijska garažna vrata Kranj
 • Industrijska garažna vrata Ajdovščina
 • Industrijska garažna vrata Bled
 • Industrijska garažna vrata Bovec
 • Industrijska garažna vrata Črna na Koroškem
 • Industrijska garažna vrata Črnomelj
 • Industrijska garažna vrata Domžale
 • Industrijska garažna vrata Gornja Radgona
 • Industrijska garažna vrata Gornji Grad
 • Industrijska garažna vrata Hrastnik
 • Industrijska garažna vrata Ilirska Bistrica
 • Industrijska garažna vrata Izola
 • Industrijska garažna vrata Jesenice
 • Industrijska garažna vrata Kamnik
 • Industrijska garažna vrata Kidričevo
 • Industrijska garažna vrata Kobarid
 • Industrijska garažna vrata Kočevje
 • Industrijska garažna vrata Kranjska Gora
 • Industrijska garažna vrata Krško
 • Industrijska garažna vrata Laško
 • Industrijska garažna vrata Lendava
 • Industrijska garažna vrata Litija
 • Industrijska garažna vrata Ljutomer
 • Industrijska garažna vrata Metlika
 • Industrijska garažna vrata Mojstrana
 • Industrijska garažna vrata Mozirje
 • Industrijska garažna vrata Murska Sobota
 • Industrijska garažna vrata Nova Gorica
 • Industrijska garažna vrata Novo mesto
 • Industrijska garažna vrata Ormož
 • Industrijska garažna vrata Piran - Pirano
 • Industrijska garažna vrata Pivka
 • Industrijska garažna vrata Portorož
 • Industrijska garažna vrata Postojna
 • Industrijska garažna vrata Ptuj
 • Industrijska garažna vrata Radeče
 • Industrijska garažna vrata Radenci
 • Industrijska garažna vrata Radovljica
 • Industrijska garažna vrata Ravne Na Koroškem
 • Industrijska garažna vrata Ribnica
 • Industrijska garažna vrata Rogaška Slatina
 • Industrijska garažna vrata Sevnica
 • Industrijska garažna vrata Sežana
 • Industrijska garažna vrata Škofja Loka
 • Industrijska garažna vrata Slovenj Gradec
 • Industrijska garažna vrata Slovenska Bistrica
 • Industrijska garažna vrata Slovenske Konjice
 • Industrijska garažna vrata Šoštanj
 • Industrijska garažna vrata Štore
 • Industrijska garažna vrata Tolmin
 • Industrijska garažna vrata Trbovlje
 • Industrijska garažna vrata Tržič
 • Industrijska garažna vrata Trzin
 • Industrijska garažna vrata Velenje
 • Industrijska garažna vrata Vipava
 • Industrijska garažna vrata Vojnik
 • Industrijska garažna vrata Vransko
 • Industrijska garažna vrata Vrhnika
 • Industrijska garažna vrata Žalec
 • Industrijska garažna vrata Zreče
 • Industrijska garažna vrata Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane