Za področje

    Prenova kopalnice - cena, ideje in hitra obnova kopalnice

    Članek je koristil že 31127+ uporabnikom
    Kopalnica je prostor, ki mora biti kar se da uporaben, hkrati pa si želimo, da dobro izgleda, kar je ob vseh sanitarnih napravah in inštalacijah včasih težko doseči. Pri tem pa nas ne čaka samo zamenjava vsega kar je vidno, temveč ponavadi tudi vse inštalacije, ki so očem nevidne. Celovita hitra obnova kopalnice zajema dela kot so: zamenjava sanitarnih elementov, zamenjava talnih in stenskih oblog, prenova električnih inštalacij z razsvetljavo, vodovodnih in odtočnih inštalacij. Prenova kopalnice poskrbi tako za osvežitev dotrajanih inštalacij, kot tudi za sodoben izgled moderne kopalnice.
    Strokovni članek 31127
    kopalnica
    Imamo kar 1404 izvajalcev za področje Prenova kopalnice:

    1. Renoviranje kopalnice

    Renoviranje kopalnice je praviloma zahteven, zamuden in drag poseg. Pred sanacijo kopalnice je potrebno ugotoviti, kaj vse je potrebno zamenjati. To vključuje tudi za cevi in električne inštalacije v kopalnici ter morebitno vgradnjo dodatnih sistemov, kot je na primer talno gretje. Dobro načrtovana sanacija kopalnice vam bo med prenovo prihranila marsikateri sivi las.

    2. Katere izvajalce potrebujemo pri obnovi kopalnice?

    Hitra obnova kopalnice zahteva usklajenost in organiziranost vseh izvajalcev, ki pri tem sodelujejo. Običajno so to izvajalci strojnih in vodovodnih inštalacij, električnih inštalacij ter keramičar. Zaradi hitrejše izvedbe in cenovnega prihranka, je možna tudi izvedba na ključ, kjer odgovornost za vsa dela prevzame en izvajalec, ki kopalnico prenovi skupaj s partnerji.

    Ko boste zbirali ponudbe izvajalcev, pazite da ponudba obsega vsaj naslednje točke: demontaža opreme in odstranjevanje ploščic, odvoz materiala, groba vodovodna dela, zidarska dela, priprava podlage za polaganje, polaganje ploščic, fugiranje ploščic ter finomontažna dela. Če boste preko izvajalca vzeli tudi material, boste plačali nižjo stopnjo DDV. Material obsega keramične ploščice, gradbeni in vodovodni material (lepila, fugirna masa, beton, vodovodne cevi in odtoki), sanitarna keramika, tuš kabina, kad, umivalniki in drugo.

    3. Moderne kopalnice - ideje za oblikovanje kopalnice in opremo kopalnice

    Najprej je treba ugotoviti, kako kopalnico oblikovati v zaokroženo celoto. Si ne znate zamisliti moderne kopalnice? Ideje vam lahko pomaga razviti arhitekt ali notranji oblikovalec. Nabor ploščic in elementov si lahko izberete tudi iz objavljenih katalogov na internetu, z okvirno idejo pa se nato splača obisk salona keramike in preverjanje materialov v resničnosti. Načrtovanje kopalnice vam olajša program za izris kopalnice ter svetovalec v salonu keramike, ki vam bo pripravil predstavitev končnega videza z opremo in keramiko. Oprema in velikost ploščic sta odvisni od velikosti kopalnice. Za veliko kopalnico so primerni drugi formati ploščic kot za majhno.

    talno-gretje.jpg
    Talno gretje je idealno za kopalnico, kjer si želimo topla tla. 

    4. Prenova inštalacij v kopalnici

    Čeprav očem nevidne, inštalacije v veliki meri določajo pozicijo sanitarnih elementov. Največja omejitev je pozicija hišnega vertikalnega kanalizacijskega jaška, v katerega se stekajo odpadne vode in fekalije. Paziti je treba, da je straniščna školjka postavljena čim bližje jašku in da je priključek nanj čim krajši. Dolg priključek lahko pomeni zamašitve in zmanjšanje statične trdnosti etažne plošče, v katero je vgrajen. Inštalacije se pogosto skrivajo tudi za suhomontažno steno, za katero se je uveljavil izraz inštalacijska stena. Takšno izvedbo je lažje vzdrževati in ne zahteva posegov v konstrukcijo. Pri samih inštalacijah so pomembni predvsem pravilni padci in odtoki.

    Talno gretje v kopalnici je dandanes skoraj že standard. Lahko se odločite za talno gretje s toplo vodo iz centralnega ogrevanja ali za talno gretje na elektriko. Pri tem se pri prenovah uveljavlja predvsem talno gretje na elektriko, saj se tako ne zviša tlak. Pri talnem gretju z vodo s centralnega gretja dobite dodatno stopničko.

    5. Odstranjevanje ploščic

    Odstranjevanje ploščic zahteva veliko razbijanja in nesnage. Če so stare ploščice slabo prilepljene in pri trkanju na nekaterih mestih zvenijo votlo ali že odstopajo, je odstranitev najboljša rešitev. Po odstranitvi starih ploščic se izvede izravnava stene z izravnalno maso in se jo tako pripravi na lepljenje novih ploščic. Ko se odstranjuje talne ploščice nad cevmi talnega gretja, je treba delati zelo previdno, da ne poškodujemo cevi talnega gretja.

    Odstranjevanje je sicer skupaj z odvozom materiala bolje prepustiti obrtniškemu podjetju, vsekakor pa se nekaj denarja lahko privarčuje predvsem v prvih fazah dela, ko gre za rušenje nekega prostora oz. objekta in odvoz materiala, kjer lahko veliko postorimo prav sami.

    6. Kopalniške ploščice in mozaiki

    V kopalnice se vgrajujejo predvsem ploščice različnih formatov. Po kakovosti površine so ploščicam zelo podobni mozaiki, ki lahko s svojim drobnim vzorcem kopalnico nadvse poživijo. Pri tem je potrebno biti previden, da v večji kopalnici nimamo prevelikih drobnovzorčastih mozaikov oz. jih ne obložimo tako v celoti. Dobili bi zelo intenziven in neusklajen videz. Mozaik je primeren za manjše kopalnice ali za manjše površine v večjih kopalnicah in se uporabi kot popestritev ambienta in dodatek h klasičnim ploščicam.

    ploscice-za-kopalnico.jpg
    Pri polaganju ploščic si pomagamo s križnimi distančniki.

    7. Kamen in les v kopalnici

    Ob ploščicah in mozaikih, ki so klasična obloga v kopalnicah, se danes uporablja tudi nekatere druge obloge. Zelo uporabna in estetska talna in stenska obloga so plošče iz kamna. Kamen v kopalnici deluje klasično, sicer nekoliko hladno, ampak tudi elegantno. Zanj se ljudje odločajo predvsem zaradi pridiha prvinskosti in klasičnosti. Kamnite plošče sicer niso tako odporne in neobčutljive kot keramične ploščice in potrebujejo nekoliko več vzdrževanja.

    Nekoliko drugačna in zanimiva rešitev je tudi les v kopalnici. Ne gre samo za kopalniško pohištvo, ampak tudi za stenske in talne obloge. Lesene kopalniške talne obloge ponujajo prijeten občutek bosim nogam. Pri tem je treba izbrati zelo odporno vrsto lesa, ki lahko kljubuje spremembam temperature, vodi in vlagi. Za to so primerne nekatere tropske vrste, kot je na primer tik, ki se uporablja tudi v navtiki, nujni pa so tudi posebni premazi. Les potrebuje tudi več vzdrževanja. Priporočljivo je tudi, da je obloga postavljena tako, da je dvignjena od tal in da je na spodnji strani omogočeno zračenje.

    8. Kopalnica brez ploščic

    Nimate veliko časa za prenovo kopalnice? Se sprašujete, kakšne so moderne kopalnice? Kopalnica brez ploščic ima mnoge prednosti pred klasičnimi kopalnicami. Poleg sodobnega in modernega videza je renovacija kopalnice brez ploščic veliko hitrejša, saj ni potrebno zamudno odstranjevanje in ponovno polaganje ploščic. Prenova se lahko izvede že v nekaj dneh. Stare ploščice lahko prekrijete z gladkim premazom, ki je brez fug v katerih bi se nabirala umazanija in se tudi enostavno čisti. Enostavnejša so tudi nadaljnja popravila, saj ploščic ni treba hraniti na zalogi.

    9. Koliko stane prenova kopalnice?

    Koliko stane prenova kopalnice? Cena kopalnice je odvisna od obsega obnove, kakovosti vgrajenih materialov in velikosti kopalnice. Začne se lahko pri 2000 EUR in stane vse do 6000 EUR. Pri tem cena ne narašča premočrtno, torej manjša kopalnica stane na m2 več kot večja.

    Strokovni članek 31127
    Avtor: Mojmojster
    Imamo kar 1404 izvajalcev za področje Prenova kopalnice:

    Kako so Vam koristile te informacije?


    MojMojster
    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Imamo kar 1404 izvajalcev za področje Prenova kopalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene
    Brez provizij
    Imamo kar 1404 izvajalcev za področje Prenova kopalnice
    9.2
    0

    ŠOŠTARIČ ZDENKO s.p.


    8.7
    0

    Oto Polc s.p., kamini in keramičarstvo


    9.5
    0

    ELTIS AGIM ISLAM S.P.


    8.6
    0

    KERA-BOŠTI, BOŠTJAN GRUŠOVNIK, s.p.


    Iščete izvajalce, ponudbo za področje PRENOVA KOPALNICE?

  • Prenova kopalnice Ljubljana
  • Prenova kopalnice Maribor
  • Prenova kopalnice Celje
  • Prenova kopalnice Koper
  • Prenova kopalnice Kranj
  • Prenova kopalnice Ajdovščina
  • Prenova kopalnice Bled
  • Prenova kopalnice Bovec
  • Prenova kopalnice Črna na Koroškem
  • Prenova kopalnice Črnomelj
  • Prenova kopalnice Domžale
  • Prenova kopalnice Gornja Radgona
  • Prenova kopalnice Gornji Grad
  • Prenova kopalnice Hrastnik
  • Prenova kopalnice Ilirska Bistrica
  • Prenova kopalnice Izola
  • Prenova kopalnice Jesenice
  • Prenova kopalnice Kamnik
  • Prenova kopalnice Kidričevo
  • Prenova kopalnice Kobarid
  • Prenova kopalnice Kočevje
  • Prenova kopalnice Kranjska Gora
  • Prenova kopalnice Krško
  • Prenova kopalnice Laško
  • Prenova kopalnice Lendava
  • Prenova kopalnice Litija
  • Prenova kopalnice Ljutomer
  • Prenova kopalnice Metlika
  • Prenova kopalnice Mojstrana
  • Prenova kopalnice Mozirje
  • Prenova kopalnice Murska Sobota
  • Prenova kopalnice Nova Gorica
  • Prenova kopalnice Novo mesto
  • Prenova kopalnice Ormož
  • Prenova kopalnice Piran - Pirano
  • Prenova kopalnice Pivka
  • Prenova kopalnice Portorož
  • Prenova kopalnice Postojna
  • Prenova kopalnice Ptuj
  • Prenova kopalnice Radeče
  • Prenova kopalnice Radenci
  • Prenova kopalnice Radovljica
  • Prenova kopalnice Ravne Na Koroškem
  • Prenova kopalnice Ribnica
  • Prenova kopalnice Rogaška Slatina
  • Prenova kopalnice Sevnica
  • Prenova kopalnice Sežana
  • Prenova kopalnice Škofja Loka
  • Prenova kopalnice Slovenj Gradec
  • Prenova kopalnice Slovenska Bistrica
  • Prenova kopalnice Slovenske Konjice
  • Prenova kopalnice Šoštanj
  • Prenova kopalnice Štore
  • Prenova kopalnice Tolmin
  • Prenova kopalnice Trbovlje
  • Prenova kopalnice Tržič
  • Prenova kopalnice Trzin
  • Prenova kopalnice Velenje
  • Prenova kopalnice Vipava
  • Prenova kopalnice Vojnik
  • Prenova kopalnice Vransko
  • Prenova kopalnice Vrhnika
  • Prenova kopalnice Žalec
  • Prenova kopalnice Zreče
  • Prenova kopalnice Žužemberk
  • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane