Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Ladijski pod, cena za kmečki pod

    Članek je koristil že 33842+ uporabnikom
    Ladijski pod je tradicionalni kmečki pod narejen iz lesenih desk večjih dimenzij. Leseni pod je širok od 11 cm in daljši od 2 m. Lesene deske se sestavljajo na pero in utor.
    Strokovni članek 33842
    ladijski pod
    Imamo kar 709 izvajalcev za področje Parketarstvo:

    1. Kakšne lastnosti ima leseni pod?

    Ladijski pod ima nekatere prednosti pred navadnim parketom. Ob pravilni zaščiti ima leseni pod zelo dolgo življensko dobo, skoraj neomejeno. Ladijski pod je tudi zelo odporen in okolju prijazen. Za izdelavo ladijskega poda lahko uporabimo različne vrste lesa, potrebno pa je uporabiti trd les. Za izdelavo ladijskega poda lahko uporabimo smrekov les, jelkin, borov, pa tudi hrastov. Debeline posameznih desk ladijskega poda se gibljejo med 10 in 20 mm. Deske pa so lahko enoslojne, dvoslojne ali troslojne, slednje so najbolj odporne proti poškodbam.

    2. Polaganje ladijskega poda

    Kako položiti ladijski pod? Polaganje ladijskega poda se izvaja na podložne deske ali pa se odločimo za že pripravljene elemente za polaganje. Na pripravljeno podlago položimo ladijski pod, ki je lahko že polakiran in obdelan ali pa povsem neobdelan. Deske, ki so neobdelane je potrebno še obrusiti, nato pa zaščititi z ustreznim premazom, lakom ali voskom. Kmečki pod je mogoče uporabiti tudi nad talnim ogrevanjem, vendar zaradi debeline lesa, ki ima veliko izolativnost izkoristek ne bo najboljši. Poleg tega, da je leseni pod zelo funkcionalen, pa je tudi estetski. V interierju ustvarja občutek domačnosti, topline in klasičnosti.

    3. Les za kmečki pod

    Za kmečke pode se uporabljajo različni lesovi. Najbolj značilna sta hrastov pod in smrekov pod. Z različnimi kemijskimi in mehanskimi obdelavami ima lahko les posamezne vrste zelo različen izgled. Na izbiro je natur les, krtačen les, parket s pobranim robom, beljen les, dimljen les, oljen les in drugi.

    Les za ladijski pod

    3.1 Ladijski pod smreka

    Ladijski pod smreka je priljubljen zaradi tople barve in ugodne cene.Lahko izberete les z zanimivimi grčami ali les brez grč. Ker je smrekov les mehkejši ni priporočljiv za površine po katerih se hodi s težko obutvijo.

    3.2 Ladijski pod hrast

    Kmečki pod hrast je tradicionalni leseni pod za slovenske kraje. Hrast odlikuje njegova trdnost, zato je idealen les za parkete. Izbirate lahko med različnimi dimenzijami desk in med več kot 40 različnimi odtenki.

    4. Ladijski pod - cena m2

    Koliko stane kmečki pod? Cena ladijskega poda iz smreke, dimenzij 32x146x4000 mm, kvalitete AB-VEH se giblje okrog 21 EUR/m2.

     

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Strokovni članek 33842
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Parketarstvo?

    Imamo kar 709 izvajalcev za področje Parketarstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 709 izvajalcev za področje Parketarstvo
    9.7
    1

    Oblaganje tal, Mikhail Cherniaev s.p.


    10
    6

    Hedera, Urejanje in vzdrževanje zelenih površin in okolice, Damir Jerković, s.p.


    8.4
    3

    CE DE Dejan Celič s.p.


    9.2
    0

    PARKETARSTVO VALENČIČ d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane