Za področje

    Kuhinjski pulti: cena in izbira

    Članek je koristil že 79291+ uporabnikom
    Ko izbiramo kuhinjski pult pogosto ne vemo, keteri material izbrati, saj je možnosti ogromno. Material za kuhinjski pult je lahko vseh vrst: Obstajajo kamniti pulti, leseni pulti, granitni pulti, kerrock pulti, betonski pulti, marmorni pulti, inox pulti, jekleni pulti, laminat pulti, iverni pulti itd. Moderni kuhinjski pulti morajo biti odporni in enostavni za čiščenje, zato odločitev ni enostavna. Za vas smo zbrali nekaj informacij o materialih, ki se najpogosteje uporabljajo za kuhinjske pulte.
    Strokovni članek 79291
    priljubljen
    kuhinjski pulti
    Imamo kar 273 izvajalcev za področje Kuhinjski pulti:

    1. Granitni pult

    Granit je najprimernejši kamen za kuhinjski pult, ki je na voljo v zelo različnih odtenkih. Granitni pult je odporen na vročino, vlago in udarce ter ga je mogoče enostavno čistiti. Debelina granitnega pulta je okoli 2 do 3 centimetre, življenjska doba pa je precej daljša od lesenih pultov. Kamen na pogled in otip deluje hladno, in ima vidne spoje, vendar deluje tudi estetsko in prestižno. Kamniti pulti na pogled delujejo hladno in imajo vidne spoje med ploščami. Kljub temu lahko tudi v kuhinji delujejo zelo estetsko.

    Kakšna je cena za granitni pult? Cena tekočega metra granitnega pulta za kuhinjo se, odvisno od vrste kamna in izvedbe, giblje okoli 90 EUR za sive granite in od 160 EUR navzgor za zelene in modre granite.

    Pult iz granita

    2. Umetni kamen - pult za moderno kuhinjo 

    Pri umetnem kamnu lahko izbiramo med najrazličnejšimi odtenki. Delovni pult za kuhinjo iz umetnega kamna je iz drobljenega granita, pomešanega s smolami, poljubno barvo, lahko pa tudi s steklom. Cena pulta iz umetnega kamna zelo niha glede na kvaliteto. Cenejši umetni kamni so bolj porozni in se lahko navzamejo vonja iz ostankov hrane. Umetni kamen je lahko pisan ali enobarven, za debelino pa zadostuje že 1,5 centimetra.

    Kakšna je cena za pult iz umetnega kamna? Cena kvadratnega metra kuhinjskega pulta iz umetnega kamna se, odvisno od barve, kvalitete in izvedbe, giblje med 40 in 250 EUR.

    Pult iz umetnega kamna

    3. Kerrock pulti

    Eno od možnih izbir materiala za kuhinjski pult je kompozitni material Kerrock. Kerrock pulti so narejeni iz akrilnega polimernega veziva in aluminijevega hidroksida. Prednost tega materiala je, da se lahko enostavno oblikuje, lepi, brusi ali krivi. Kerrock pult je zelo trd, odporen, enostaven za vzdrževanje in čiščenje. Odporen je tako na mehanske poškodbe, kot tudi termične. Vseeno pa ni priporočljivo na njem rezati ali nanj neposredno postavljati izjemno vročih posod. Material ni porozen, zato umazanija ne more prodreti globoko vanj.

    Kakšna je cena za kerrock? Cena kvadratnega metra Kerrock pulta za kuhinjo se, odvisno od barve in izvedbe, giblje med 250 in 350 EUR.

    Kerrock kuhinjski pulti

    4. Inox pulti

    Še en izjemno obstojen material za kuhinjski pult je nerjavečo jeklo (inox). Inox pul je zelo trpežen in odporen, tako na visoke temperature, kot tudi mehanske poškodbe. Vendar se po njem ne sme rezati ali praskati z ostrimi predmeti, saj se prask, ki nastanejo, ne da enostavno odstraniti samo s poliranjem. Prav tako je jekleni delovni pult za kuhinjo iz nerjavečega jekla zelo enostaven tudi za čiščenje, umazanija pa ne more prodreti globoko vanj. Kuhinjski pult iz inoxa je nekoliko problematičen, ker ni povsem enostaven za montažo in morate zato najeti usposobljene ljudi.

    Kakšna je cena za inox pult? Cena tekočega metra (širina 60 cm) Inox pulta za kuhinjo se, odvisno od izvedbe, giblje okrog 230 EUR.

    Inox kuhinjski pulti

    5. Ultrapas pult - kuhinjski pulti iz laminata

    Kuhinjski pulti iz laminata se pogosto uporabljajo, predvsem ker so stroškovno dostopni. Ti pulti so narejeni iz plastike, prekriti pa so z zelo trdo in obstojno površino. Ultrapas pult iz laminata je zelo trpežen in enostaven za vzdrževanje ter čiščenje. Montaža ali zamenjava tega pulta je izjemno enostavna. Laminatne plošče so odporne na izredno visoke temperature, različna kemijska sredstva, udarce in praske.

    Kakšna je cena za kuhinjski pult ultrapas? Cena tekočega metra (širina 60 cm) laminat pulta za kuhinjo se, odvisno od barve in izvedbe, giblje med 100 in 200 EUR.

    Kuhinjski pulti iz laminata

    6. Pult iz iverke z laminatom

    Pogosto stranke posegajo tudi po kuhinjskih pultih iz iverke z laminatom. Osnova pulta je iverna plošča, nanjo pa je prilepljen laminat, oziroma ultrapas. Ob robovih je pult pogosto zaščiten z ABS trakovi, ki po več letih uporabe lahko popusti. Pult lahko kupimo z vzorcem, ki imitira les, granit ali marmor. Material je izjemno kakovosten, trpežen, enostaven za vzdrževanje in čiščenje. Na pult iz iverke z laminatom ne smemo odlagati vroče posode, prav tako pa ni priporočljivo po njem rezati.

    Koliko stane iverka pult? Cena tekočega metra (širina 60 cm) pulta iz iverke z laminatom se, odvisno od izvedbe, giblje med 20 in 100 EUR.

    7. Leseni kuhinjski pulti

    Nenazadnje lahko naredimo kuhinjski pult tudi iz lesa. Delovni pult za kuhinjo iz lesa je izjemno priljubljen, saj je les prijeten na pogled in vzbuja občutek domačnosti. Ponavadi je za pult potrebno izbrati trd les, npr. hrast ali javor, potrebno pa ga je obdelati in zaščititi s posebnim premazom. Pri pultih iz lesa moramo biti izjemno previdni, saj je les občutliv na mehanske poškodbe, prav tako pa na lesu ostanejo sledi raznih tekočin. Leseni pulti ne smejo pretirano zmakati, saj se lahko na njih razvijejo različne plesni. Po drugi strani pa je les odporen na visoke temperature.

    Koliko stanejo leseni kuhinjski pulti? Cena kvadratnega metra lesenega (hrast) pulta za kuhinjo se, odvisno od izvedbe, giblje okrog 250 EUR.

    Leseni kuhinjski pult

    Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

    Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

    Strokovni članek 79291
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kuhinjski pulti?

    Imamo kar 273 izvajalcev za področje Kuhinjski pulti:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 273 izvajalcev za področje Kuhinjski pulti
    10
    4

    Dom Team mizarske storitve Dominik Grčar s.p.


    8.6
    0

    Mizarstvo Aleksander Stare s.p.


    9.1
    12

    PABO d.o.o.


    9.8
    1

    Montaža in mizarske storitve Dominik Titan s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane