Za področje

    Kako je dvig cen v gradbeništvu vplival na vas?

    Članek je koristil že 1587+ uporabnikom
    Leto 2022 je bilo leto velikih sprememb in premikov v gradbeništvu, stvar, ki je industrijo najbolj zaznamovala pa so bili nedvomno dvigi cen gradbenih materialov in storitev. Veliko investitorjev so naraščajoče cene letos presenetile, končne cene projektov gradnje in prenove pa so se dvignile celo za 40%.
    Strokovni članek 1587
    dvig cene

    V našem kvartalnem poročilu gradbenega trga smo že poročali, da je namen investitorjev za gradnjo začel v drugi polovici leta stagnirati, prav tako se je znižalo število povpraševanj po izvajalcih iz različnih gradbenih kategorij. Največje vprašanje, ki si ga zastavljajo vsi - tako izvajalci kot investitorji pa je: kaj se bo zgodilo naslednje leto? 

    Se bodo cene znižale glede na letošnje leto tako kot to nakazujejo trendi v tretjem kvartalu letošnjega leta, bodo vztrajale na trenutnem nivoju ali pa se bo morda spet okrepila rast cen? In ključno vprašanje - kako bodo višje cene vplivale na investitorje, ki so v prihodnjem letu načrtovali gradnjo ali prenovo? Bo število novih gradbenih projektov ostalo tako visoko kot letos ali se bo začel trend stagnacije?

    V podjetju Daibau zbiramo največji vzorec podatkov v regiji in več sto izvajalcev in investitorjev že sodeluje v naši raziskavi trga in trendov za leto 2023 v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji. Z vami bomo v prihajajočih tednih delili izsledke naše največje analize trendov v gradbeništvu do danes kjer bomo analizirali načrte in poglede izvajalcev in investitorjev na prihajajoče leto. 

    Tudi vi nam lahko priskočite na pomoč pri zagotavljanju točnosti naše analize in zelo bomo cenili vašo pomoč. Če trenutno gradite ali prenavljate ali pa to načrtujete oz. ste načrtovali v letu 2023 vas prosimo za minuto vašega časa. Na tej povezavi boste našli kratek vprašalnik, ki vam bo vzel le nekaj trenutkov. 

    Medtem ko čakate na ugotovitve naše analize trga in trendov pa si lahko že danes preberete naš članek o dogajanju v gradbeništvu, cenah materialov in trendih na trgu nepremičnim v preteklem kvartalu. 

     

     

    Strokovni članek 1587
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 140 izvajalcev za področje Drugo
    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane