Za področje

    Kako razviti močno blagovno znamko v gradbeništvu? Intervju s podjetjem Fibran

    Kdo v gradbeništvu še ni slišal za storitve in proizvode podjetja Fibran, ki jih tržijo pod imenom FIBRANxps? Renato Novak, predstavnico podjetja Fibran, smo vprašali, kako so uspeli zgraditi tako močno blagovno znamko, kako načrtujejo marketinške strategije in kateri so največji izzivi v gradbenem sektorju.
    Strokovni članek 425
    renata novak

    S katerimi izzivi se kot podjetje trenutno najbolj soočate?

    V želji po utrditvi položaja znamke na obstoječih trgih ter prodoru z XPS ploščami na nova evropska tržišča smo v podjetju FIBRAN zaznali potrebo po razvoju močne zgodbe za svojo znamko. Zato smo pripravili trdne osnove za znamčenje in razvili novo komunikacijsko platformo, katero smo poimenovali The Fibran way. Nova komunikacijska platforma nam predstavlja temelj za uspešno, kakovostno in učinkovito komunikacijo z našimi ciljnimi skupinami. 

    Kaj vse ste upoštevali pri znamčenju? Kako ste razvijali svojo blagovno znamko? Vam ta pomaga pri širitvi na tuje trge?

    Poleg na novo razvite komunikacijske platforme The Fibran way, smo v podjetju pripravili tudi strategijo spletne prisotnosti, saj se zavedamo, da je digitalno edina prava pot za naprej. Analiza digitalnega stanja znamke je bila najboljša popotnica za vpogled v obstoječe stanje in definiranje novih ključnih aktivnosti ter orodij, katerim sedaj v podjetju tudi uspešno sledimo.

    Na novo razvita komunikacijska platforma pa predstavlja tudi osrednjo točko zgodbe naše znamke, ki na enostaven način povzame filozofijo podjetja in se je prepletala z ostalimi vsebinami na vseh komunikacijskih materialih. Sporoča prilagodljivost ter predanost rešitvam, prilagojenim posamezni stranki. The Fibran way usklajuje želje in potrebe potrošnika z znanjem in rešitvami zasnovanih v Fibranu. Takšen pristop nam pomaga tudi pri dvigu prepoznavnosti znamke in rešitev na tujih trgih.

    Kakšne so vaše usmeritve pri marketingu oziroma oglaševanju? Katerim specifikam sledite?

    Kot že zapisano, v podjetju velik pomen pripisujemo digitalu, kjer se skušamo čim bolj približati izbranim ciljnim skupinam z optimizacijo vsebin in procesov. Ker pa so nam tudi kontakti v živo zelo pomembni, skušamo biti čim bolj aktivni tudi na terenu. Naj še omenim, da se na trgu predstavljamo kot »solution provider«, saj želimo svojim strankam npr. v segmentu ravnih streh in izvedbi temeljev za novogradnje ponuditi celovito rešitev in ne zgolj le proizvoda.

    Velika večina naših marketinških aktivnosti deluje na osnovi izobraževanja.

    Ali v zadnjem času na tem področju sicer opažate kakšno posebnost?

    Za uspešen nastop na B2B trgu je vse bolj pomembno prilagajanje marketinških kampanj ciljnim skupinam, ki jih nagovarjamo. Prav tako ne gre zanemariti personalizacije vsebine in sprejemanje odločitev na osnovi analiziranja podatkov.  

    rsz_124_fibran_-_ljubljana.jpg

    Kateri so po vaših opažanjih največji izzivi v oglaševanju v gradbenem sektorju?

    V gradbenem sektorju se soočamo predvsem z izzivi, ki so povezani s specifikami te industrije. Projekti imajo običajno dolge odločitvene poti. Lastniki nepremičnin in strokovnjaki se pomikajo skozi različne faze odločanja, od načrtovanja do izvedbe. To lahko otežuje ustvarjanje učinkovitih marketinških strategij, ki morajo biti prilagojene različnim fazam nakupnega procesa pa tudi različnim ciljnim skupinam. Izpostavila bi še, da v gradbeništvu pogosto operiramo s kompleksnimi proizvodi in rešitvami, zato je za nas »marketingaše« še toliko pomembneje razumevanje tehničnih vidikov gradbenih projektov in njihovih specifičnih zahtev.

    Tudi v gradbeništvu ima trajnost vedno večji pomen, vključno z marketingom. Koliko obljubljenega dejansko ostane le na papirju in koliko se uresniči?

    Podjetje Fibran je razvojno naravnano in v prihodnost usmerjeno podjetje. Pri proizvodnji toplotne izolacije uporabljamo izključno okolju prijazne surovine in pline, skrbimo za razvoj proizvodnih procesov, minimalno rabo embalaže ter recikliramo materiale za ponovno uporabo v proizvodnji. Našo zavezo, da nam je trajnostni vidik še kako pomemben, pa potrjujejo tudi številni certifikati, ki smo jih skozi leta pridobili. Prav tako pripravljamo trajnostno poročilo, v katerem želimo podati informacije o ekonomskih, okoljskih, družbenih in upravljavskih učinkih ter rezultatih delovanja naše organizacije.

    Menim, da je spremljanje dejanskega napredka, pregledovanje rezultatov in sprejemanje odgovornosti ključnega pomena za vsa gradbena podjetja, ki želijo resnično delovati trajnostno in hkrati graditi zaupanje do svojih strank.
    Strokovni članek 425
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 144 izvajalcev za področje Drugo
    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane