Za področje

    Razstava: IŠČEM STANOVANJE

    Članek je koristil že 1067+ uporabnikom
    V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje ter na različnih lokacijah v Ljubljani je med 19. oktobrom in 31. januarjem na ogled razstava, ki predstavlja arhitekturno, urbanistično in družbeno raznolikost organizirane stanovanjske gradnje pri nas in odpira vprašanja o prihodnosti stanovanjske gradnje.
    Novice 1067
    04 BPA Brdo F2 1 683x1024

    Zgodovina organizirane stanovanjske gradnje pri nas je obenem tudi zgodovina različnih pristopov k reševanju stanovanjske krize. Ekonomske, družbene, vojne in politične razmere so v dvajsetem stoletju stanovanjske razmere zaostrovale, obenem pa so tudi razvijale številne velikopotezne rešitve stanovanjskega problema za dinamično, hitro spreminjajočo se družbo.

    Stanovanjska kriza je morda res kontinuirana in kronična, vendar to ne pomeni, da je bila vedno enako zaostrena. Na vprašanje, kaj je sodobno, zdravo, ekonomično, okolju prijazno, velikodušno in prilagodljivo stanovanje, moramo danes iskati nove odgovore. Pri njihovem iskanju se lahko naslonimo na številne realizirane vzore v prostoru okrog nas, pa tudi na kritično analizo spregledanih priložnosti.

    V preteklih sto letih so na območju današnje Republike Slovenije že obstajale številne raznolike oblike organizirane gradnje stanovanj.

    Nekatere strategije so ostale ob robu in so danes spregledane, druge so izginile, tretje pa so radikalno spremenile podobo naših mest in naselij ter oblikovale nove bivanjske standarde. Razstavo je pripravil Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) s podporo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

    Kdaj: 19. 10. 2021 - 31. 1. 2022

    Kje: v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, del pa je zasnovan je kot informativna pot po javnem prostoru Ljubljane od MAO na Fužinah do sosesk Zeleni gaj na Brdu in Novo Brdo ob zahodni obvoznici Ljubljane, kjer je v preteklem desetletju nastal verjetno najreprezentativnejši kompleks javne stanovanjske gradnje v Republiki Sloveniji.

     

    Novice 1067
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 143 izvajalcev za področje Drugo
    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane