Za področje

    ROLETE, ZAŠČITA VAŠEGA OKNA

    Članek je koristil že 4476+ uporabnikom
    Rolete so odlična, vsestranska senčila za okna, balkonska vrata ali panoramska vrata. Brez težav jih lahko namestimo tudi na že obstoječe stavbno pohištvo, ki nima senčil. Glede na tip vgradnje poznamo več različnih vrst rolet.
    Strokovni članek 4476
    Predkolenske rolete.
    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Rolete:

    1. KAJ SO ROLETE?

    Rolete veljajo za senčila, ki popolnoma zatemnijo prostor, hkrati pa nudijo odlično toplotno in zvočno izolacijo. Pozitivna lastnost rolet je tudi njihova zaščita pred številnimi zunanjimi vplivi in nezaželenimi pogledi. Pogosto je v sistemu rolet nameščena tudi protivlomna zaščita, ki nas varuje pred vlomilci. V roletno škatlo je mogoče vgraditi tudi integrirane komarnike, ki nudijo optimalno zaščito pred nezaželenim mrčesom, žuželkami in insekticidi.
    Rolete so ponavadi iz PVC-ja ali aluminija. Razlika je predvsem v tem, da je aluminij dražji a tudi bolj obstojen.

    2. PREDKOLENSKE ROLETE

    Glavna značilnost predkolenskih rolet je vidna omarica. Primerne so za vgradnjo pri sanacijah starejših objektov, brez težav pa jih lahko vgradite tudi v novogradnje. Zaradi velike prilagodljivosti so primerne za vgradnjo na že zaključene objekte, kjer niso bile pred tem predvidena nikakršna senčila. Roletna omarica je pri predkolenskih roletah nameščena pred okno brez dodatnih posegov na okenski okvir. Montaža velja za hitro, enostavno in čisto.

    3. VGRADNE OZ. NADKOLENSKE ROLETE

    Sistemi nadkolenskih rolet so nameščeni nad okno, njihova montaža poteka skupaj z oknom v vnaprej pripravljeno odprtino. Pozitivna lastnost roletne omarice nadkolenskih rolet je zagotovo njena nevidnost in izloativnost. Omarica kjer se nahajajo rolete je vgrajena v zid in je ni mogoče opaziti. Takšni sistemi so bolj estetski z vidika modernega oblikovanja fasad.

    4. POŠEVNE ROLETE

    Primerne so za senčenje oken nepravilnih oblik (trikotna, šestkotna okna…). Veljajo za optimalno rešitev senčenja pri asimetričnih oblikah oken. Nudijo odlično zaščito pred vremenskimi vplivi in hrupom. Zaradi neprosojnih lamelnih ploščic pa zagotavljajo visoko stabilnost in odlično toplotno zaščito.

    5. ROLETE ZA STREŠNA OKNA

    Pri zagotavljanju senčenja strešnih oken je potrebno biti pazljiv pri izberi primernega senčila. Izbrati moramo senčilo, ki nam zagotavlja optimalno klimo v prostoru, nudi odlično zaščito pred vročino in hrupom ter nenazadnje zagotavlja senčenje. Rolete, ki jih nameščamo na strešna okna morajo biti funkcionalno zasnovana tako, da dež ali sneg ne zastajata na roleti.

    Nadkolenske rolete.
    Nadkolenske rolete.


    Strokovni članek 4476
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Rolete?

    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Rolete:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 232 izvajalcev za področje Rolete
    9.9
    2

    TUNING družba za trgovino in storitve d.o.o.


    10
    87

    ELTRO D.O.O.


    10
    1

    TEHROL d.o.o.


    9.1
    0

    SENČILA CAPRIS d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane