Za področje

  Senčila za teraso

  Članek je koristil že 9969+ uporabnikom
  Pomlad je čas, ko nas prvi sončni žarki privabljajo na domače terase. Kaj hitro se pomlad prevesi v poletje, ko postane sonce intenzivnejše in se temperature povzpnejo. Da lahko še vedno brezskrbno posedamo na terasi, potrebujemo senčila, ki preprečujejo neposreden prehod sončnih žarkov. Neposredna izpostavljenost soncu je zdravju škodljiva, prav tako nepravilna izvedba senčil. Izvedbo senčil na svojih terasah zaupajte mojstrom, ki imajo s tem izkušnje.
  Strokovni članek 9969
  sencila za terase
  Imamo kar 372 izvajalcev za področje Zunanja senčila:

  1. Senčila za teraso - vrste

  1.1 Senčniki 

  Senčniki so različnih oblik, velikosti in materialov. Pogoste poletne nevihte lahko ponagajajo in zmočijo senčnik, zaradi tega je priporočljivo izbrati senčnik iz vodoodpornih materialov. Platna senčnikov so običajno narejena iz poliakrila, ki je odporen proti sončni svetlobi. Ali bo senčnik imel centralni nosilec ali senčnik, ki se vrti okrog svoje osi, je individualna odločitev posameznika.

  Vsekakor je priporočljivo pred nakupom razmisliti, kam boste senčnik postavili ter kako potuje sonce na vaši lokaciji. Senčnik z roko je vsekakor priporočljiv, ker omogoča neoviran prehod. Pri izbiri senčnika bodite pozorni na njegovo stabilnost. Pomembno je, da je baza senčnika dovolj močna, da ga veter ne prevrne. Senčniki s svojo mobilnostjo ponujajo neomejeno možnosti uporabe.

  1.2 Tende

  Primerne so za zasenčenje balkonov in teras. Z njimi objekt obvarujemo pred pregrevanjem, ščitimo fasade ter notranjo opremo pred UV žarki. Omogočajo kroženje zraka pod senčilom. Tende so običajno pritrjene na zunanjo steno objekta in se elektronsko ali ročno razpenjajo. Naprednejša tehnologija omogoča namestitev posebnih tipal in avtomatiko, ki skupaj krmilijo tendo glede na vremenske razmere. Zavedati se je treba, da avtomatika podraži izdelek.

  Tende niso primerne za območja, kjer pogosto piha veter, ker jih lahko le ta kaj hitro poškoduje. Njihova prednost je, da jih pred zimo samo zvijemo. Ni nam potrebno skrbeti kje jih bomo čez zimo shranjevali. Pri izbiri tende bodite pozorni, da bodo zunanji kovinski deli tende pocinkani in prašno barvani.

  tenda.png
  Senčna jadra imajo nastavljive sidrne točke, kar vam omogoča premikanje ali preurejanje senčnega jadra po potrebi.

  1.3 Pergole

  So samostojni grajeni objekti zanimivih oblik s kovinsko ali leseno konstrukcijo. Pergole veljajo za prilagodljiv sistem, ki ščiti vrt, teraso v vseh letnih časih. Priporočljivo je, da izbirate svetlejše barve konstrukcij, ki odbijajo sončne žarke. Konstrukcija preživi zimske mesece zunaj in potrebuje vzdrževanje. Pergole lahko upravljamo ročno ali s pomočjo elektronike. Pri izbiri pergole je potrebno biti pozoren, čemu bo služila. Njene funkcije so zatemnitev, transparentnost ali komarnik.

  pergola.png
  Da lahko še vedno brezskrbno posedamo na terasi potrebujemo senčila, ki preprečujejo neposreden prehod sončnih žarkov.

  1.4 Senčna jadra

  Ne glede na to, ali želite senco na majhni terasi ali prostornem dvorišču - senčno jadro vsestranska možnost. Senčno jadro je senčilo iz gosto tkane tkanine, ki se napne čez zunanji prostor, da ustvari senčno območje. Narejeno je iz trpežne tkanine z UV zaščito in je običajno kvadratne, pravokotne ali trikotne oblike, da se prilagodi različnim zunanjim prostorom. Senčna jadra so pogosto pritrjena na varne zunanje strukture, kot so drevesa, strehe ali fasade, lahko pa so pritrjena tudi na posebno kovinsko konstrukcijo.

  Senčna jadra imajo nastavljive sidrne točke, kar vam omogoča premikanje ali preurejanje senčnega jadra po potrebi. Te sidrne točke so obročki na vsakem vogalu, ki se povezujejo z vpenjalniki, ki se jih uporablja za pritrditev senčnih jader na podporne strukture. Senčna jadra so enostavna za namestitev in še enostavnejša za odstranitev pri pospravljanju za zimo.

  2. Katero senčilo za teraso izbrati?

  Senčilo izbirajte glede na svoje potrebe, velikost balkona ali terase. Izbirajte med platni svetlejših barv, ker odbijajo toploto. Temnejša platna zadržijo večji delež UV žarkov.

  3. Senčila za terase - cena

  Pri izbiri ustreznega senčila pa veliko vlogo igra vsekakor cena.

  3.1 Senčniki - cena

  Za dober oz. povprečen senčnik boste odšteli slabih 100 EUR, cene senčnikov pa lahko dosegajo tudi 250 EUR in več, odvisno od velikosti, materiala, ponudnika in podobno.

  3.2 Tenda - cena

  Cena za klasično tendo z montažo in osnovnimi montažnimi materiali, brez regulacije naklona, je približno 130 EUR/m2.

  3.3 Pergola - cena

  Pergola med omenjenimi senčili velja za najdražjo varianto. Cena pergole je odvisna od dimenzij kovinske ali lesene konstrukcije, vrste platna, načina upravljanja (ročno, elektronika), ponudnika in podobno. Za pergolo iz jeklene konstrukcije, skupaj s platnom in montažo, dimenzij 3x3 m boste odšteli približno 500 EUR. Okvirna cena pergole dimenzij 3x6 m, enakih uporabljenih materialov, vključno z montažo, je 700 EUR.

  3.4 Senčna jadra - cena

  Koliko stanejo senčna jadra je odvisno predvsem od velikosti senčnega jadra, materiala iz katerega je izdelan ter tudi blagovne znamke. Cene senčnih jader se gibljejo vse od 25 EUR do 300 in več EUR na senčno jadro. 

   

  Nasvet strokovnjaka iz podjetja SENČILA ZEUS ZDEŠAR BRANKO s.p.

  Poleg širokega spektra produktov zunanjih senčil ste posebej specializirani za tende. Kje se tende največ uporabljajo?

  Tende so idealna rešitev za senčenje in zastiranje zunanjih površin – torej teras in balkonov oz. Ostalih površin, ki bi brez ustrezne sončne zaščite bile popolnoma neuporabne. Čedalje večja izbira investitorjev so kasetne tende, za katere je značilno, da se blago zvije v kaseto, je pa pri kasetnih tendah potrebno paziti, da je pred zvijanjem blago suho, saj v nasprotnem primeru pride do nastajanja plesni.

  Kako učinkovito in najhitreje očistimo blago tende?

  Najbolj se priporoča uporaba mehke krtače, kjer tkanino najprej zmočimo in nato narahlo odstranimo vso umazanijo. Uporaba visokotlačnih čistilcev se nikakor ne priporoča! Po čiščenju se pred zlaganjem oz. Navijanjem v kaseto potrebno seveda počakati, da se tkanina posuši. V kolikor se na tkanini pojavljajo bolj trdovratni madeži, se lahko uporabi milo ali produkt 303 Fabric Cleaner, katerega dodamo v vročo vodo. Za impregnacijo tkanine pa lahko uporabimo sredstvo 303 Fabric Guard.
  g. Branko, SENČILA ZEUS ZDEŠAR BRANKO s.p.

  Strokovni članek 9969
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Zunanja senčila?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 372 izvajalcev za področje Zunanja senčila:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane