Za področje

    Senčila: tende za terase

    Članek je koristil že 7411+ uporabnikom
    Le kdo si ne želi velike terase, ki deluje kot podaljšek notranjosti. Terasa je v poletnih mesecih zelo priljubljen bivalni prostor za preživljanje prostega časa. Da bo bivanje in preživljanje prostih uric na terasi varno in prijetno tudi v vročih poletnih dneh, je treba izbrati ustrezno zaščito - tendo. Tenda ne omogoča zgolj zaščite pred sončnimi žarki, ampak tudi zaščito pred nezaželenimi pogledi, če jo dopolnite s horizontalnim senčilom.
    Strokovni članek 7411
    tenda naslovna
    Imamo kar 103 izvajalcev za področje Tende, markize:

    1. Tenda prestreže večino sončnih žarkov

    Terasa je še posebej v poletnem času zelo priljubljen prostor za zadrževanje, druženje in kakovostno preživljanje časa. Z izbiro ustreznega senčila si zagotovite udobno in prijetno bivanje na terasi v vseh delih leta, tudi tistih najtoplejših. Ena izmed rešitev za vašo teraso so t. i. tende, katerih blago prestreže kar 90 % - 100 % UV žarkov.

    2. Vertikalna tenda

    Poleg horizontalnih poznamo tudi vertikalne tende, ki so namenjene pregrajevanju in preprečevanju neželenih pogledov. Če ne želite biti zaščiteni le pred sončnimi žarki, pač pa tudi pred neželenimi pogledi sosedov, lahko horizontalno (strešno) tendo dopolnite še z vertikalno, ki nudi več zasebnosti. Vertikalne tende so dobra rešitev tudi za pregrajevanje skupnih balkonov in teras.

    3. Nakup idealne tende za teraso

    V zadnjem času imamo na voljo številne različne modele tend. Najpopularnejše so zagotovo še vedno klasične in kasetne tende, vse pogosteje pa se uporabljajo tudi tende za terase. Kasetne tende se od klasičnih razlikujejo zgolj po tem, da imajo tovarniško narejeno ohišje v katero se zloži platno tende. Velika prednost kasetnih tend pred klasičnimi tendami je zagotovo njihova večja trajnost in odpornost pred zunanjimi vplivi.

    V kasetno tendo vedno shranjujte le suho platno in se tako izognite plesni.

    4. Upravljanje tende za teraso

    4.1 Ročno ali avtomatsko upravljanje tende za teraso?

    Tende za teraso lahko upravljamo ročno ali avtomatsko. Ker so tende pogosto velikih formatov, je ročno upravljanje zapleteno in oteženo, zato vam toplo priporočamo avtomatsko upravljanje tende. Tendo lahko avtomatsko upravljate preko daljinca, stikala ali aplikacije na telefonu oz. računalniku ali preko več medijev hkrati. Priporočljivo je, da izberete vsaj dva medija, saj lahko tako v primeru okvare enega tendo še vedno upravljate z drugim.

    4.2 Tenda za teraso in pametne inštalacije

    Skoraj vse sisteme za tende je mogoče povezati s sistemom pametnih inštalacij, kar dodatno olajša upravljanje tende. Pametne inštalacije poskrbijo, da se ob določeni uri ali ob pomanjkanju sonca tende avtomatsko zložijo in obratno - ko sonce začne ponovno sijati, se avtomatsko odprejo. Tende je s pametnimi inštalacijami prav tako mogoče upravljati na daljvo. Če ste na počitnicah in želite hišo nekaj dni pred svojim prihodom pasivno ohladiti, lahko tende s sistemom pametnih inštalacij odprete oz. spustite na daljavo.

    Tenda
    Tenda s senzorji se bo v primeru slabega vremena avtomatsko zaprla.

    5. Pergotende za teraso

    Pergotenda ni klasična tenda, saj ponuja nekaj več. Običajno so estetsko dovršene in odlično sovpadajo z objekti ravnih in elegantnih linij, postavljamo jih lahko individualno ali sidrane na obstoječi objekt. Če se odločite za tendo s samostoječo konstrukcijo, ne pozabite na smiselnost izvedbe zložljive strehe.

    6. Tenda, opremljena s senzorji

    Ker je tenda običajno konzolna, je občutljiva na veter, ki jo lahko zamaje in poškoduje njene nosilce. Močan dež in toča lahko poškodujeta, umažeta in preluknjata njeno blago. Pri nakupu tende mora zato upoštevati nepredvidljive vremenske razmere in poskrbeti, da bo tenda varna tudi v času vaše odsotnosti, sicer si boste nakopali nepotrebne in visoke stroške popravila. Če se želite izogniti vremenskim nevšečnostim, tendo pravočasno zložite, ali pa jo opremite s senzorji za sonce, veter, dež in led.

    Senzorji bodo tendo ob povečanem vetru in dežju avtomatsko zaprli in tako preprečili potencialni nastanek poškodb.

    7. Estetika tende

    Estetika tende ni zanemarljiva. V poletnem času bo tenda več ali manj ves čas spuščena, kar pomeni, da bo bistveno vplivala na videz vaše hiše. Tenda ima zajetno površino, zato bodite pozorni na izbiro primernega in s fasado hiše skladnega blaga. Najlepše so tende v naravnih, zemeljskih tonih, ki se ujemajo z barvo fasadnih materialov in s hišo tvorijo harmonično celoto. Če si drznete, lahko izberete pisano tendo, ki bo izstopala in delovala kot dekoracija fasade.

    8. Cena tende

    Cena tende bo variirala v odvisnosti od kakovosti blaga, načina upravljanja in dimenzij. Večje dimenzije zahtevajo trdnejše nosilno ogrodje, zato da se tenda ne povesi, kar posledično pomeni višjo ceno. Za klasično tendo boste odšteli pribl. 130 - 150 EUR/m2. 

    Strokovni članek 7411
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Tende, markize?

    Imamo kar 103 izvajalcev za področje Tende, markize:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 103 izvajalcev za področje Tende, markize
    10
    34

    SENČILA LESCE,OKNA,VRATA,SENČILA D.O.O


    8.9
    1

    GOG senčila d.o.o.


    10
    42

    SENČILA ZEUS ZDEŠAR BRANKO s.p.


    10
    1

    Simp d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane