Za področje
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

  Na zidu se pojavlja vlaga - kako pravilno ukrepati?

  Članek je koristil že 1218+ uporabnikom
  Vlažne stene v številnih stavbah žal niso redkost. Prej ko začnemo reševati težave z vlago, manj jih bomo imeli kasneje. Tako finančnih kot tudi zdravstvenih. Zato je pomembno, da čim prej prepoznamo težavo in odkrijemo njen vzrok.
  Strokovni članek 1218
  SanovaS banner 300x250px
  Imamo kar 453 izvajalcev za področje Sanacija vlage:

  Zakaj je pravočasno ukrepanje ključno?

  Oceno poškodb lahko opravimo vizualno ali z meritvijo vsebnosti vlage s CM-napravo. Za točnejše podatke pa je treba opraviti analizo v laboratoriju. Če poškodbe zaradi vlage ne saniramo pravočasno, se lahko poškoduje konstrukcija hiše. Sanacijski ometi Baumit imajo na vlažnih in poškodovanih podlagah od 4 do 6 krat daljšo življenjsko dobo kot običajni ometi. Kateri so prvi koraki?

  merilnik-vlage.jpg

  1. Ugotavljanje vzrokov poškodb

  Najprej je treba natančno ugotoviti in razčleniti vzroke poškodb. Če je vzrok za poškodbo vlaga, je treba najti mesta, kjer ta prodira v konstrukcijo. S horizontalnim in vertikalnim tesnjenjem preprečimo nadaljnje poškodbe.

  2. Sanacija nastalih poškodb

  Sanacija nastalih poškodb pomeni popravilo, nadomestitev poškodovanih delov in preprečevanje novih poškodb saniranih mest. V primeru poškodb zaradi vlage je uporaba ustreznih sanacijskih ometov zelo pomembna.

  izdelava-ometa.jpg

  3. Preprečevanje novih poškodb

  Cilj je obstojna, trajna sanacija. To dosežemo le, če je novi omet sposoben prevzeti nadaljnje obremenitve vlage. S tem se ohranjajo gradbeno-fizikalne lastnosti, omet pa je zaščiten pred vplivi okolja.

  Pomembno!

  Pri sanaciji vlažnih in od soli poškodovanih zidov uporabljamo le specialne proizvode, ki izkazujejo posebne lastnosti (poroznost, paroprepustnost, itd.) in so medsebojno prilagojeni.

  Funkcionalnost sanacijskih ometov je zelo odvisna od količine vlage in vodotopnih soli v podlagi. Zaradi tega je smiselna izvedba dodatnih ukrepov za preprečevanje vdora vode v zid. 

  Koristne rešitve, ukrepe in za težave z vlago si lahko ogledate tukaj.

  1218
  Avtor: BAUMIT D.O.O.

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija vlage?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 453 izvajalcev za področje Sanacija vlage:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane