Sanacije vlage in plesni

Kakšna je cena sanacije vlage? Odvisno od vrste poškodb lahko vlago in plesen saniramo na različne načine. Odpravljanje vzrokov vlage je lahko precej drago: injektiranje zidov, izsuševanje, ali sanacija poškodovane konstrukcije so lahko precej dragi. Cena za sistem sušenja vlage, skupaj z izdelavo, dobavo in montažo naprave za elektrofizikalno sušenje vlage znaša 800-2000 EUR/kos.

Komu zaupati sanacijo vlage? Uporabite obrazec spodaj in pošljite povpraševanje ustreznim in ocenjenim izvajalcem za sanacijo vlage v vaši okolici. Brezplačno in nezavezujoče!

Pridobite ponudbo:
Pošlji povpraševanje

Cena za sistem sušenja vlažnih zidov


Cena sušenja vlage v zidovih. Cena za sistem sušenja vlage, skupaj z izdelavo, dobavo in montažo naprave za elektrofizikalno sušenje vlage.

960.00 €/kos

MINIMALNA CENA
€/kos

SREDNJA CENA
2400.00 €/kos

NAJVIŠJA CENA
Želim ponudbo izvajalcev

Cena: odstranjevanje plesni

Vlaga v zraku kondenzira na hladnih površinah, kar lahko povzroči rast plesni, ki škoduje zdravju. Zidna plesen se pojavi na površini slabo izoliranih ali neizoliranih zidov in stropov ter na mestih toplotnih mostov. V takšnih prostorih se ne zadržujte in čimprej odstranite plesen. Najtemeljitejša metoda je brisanje plesnivih površin z mokro krpo, dezinfeciranje okuženih površin ter barvanje. Priporočamo uporabo paroprepustnih barv s posebno dodatno zaščito proti plesni. Cena za odstranjevanje plesni je odvisna predvsem od cene fungicida, barve in števila premazov.

Cena: odstranjevanje plesni
6 €/m2

MINIMALNA CENA
8 €/m2

SREDNJA CENA
10 €/m2

NAJVIŠJA CENA

Druge cene za - Sanacija vlage

vaša količina

enota

okvirna cena

vaša cena

Elektroosmoza - cena

Elektroosmoza ali strokovneje resonančna elektroosmoza je tehnološka rešitev za sanacijo vlage, ki pospeši osmozo, kar vodi v hitrejše izsuševanje vlage v hiši. Kapilarna vlaga se v objekt preko kapilarnega vleka lahko razširi daleč v globino, predvsem pri kamnu in poroznih materialih. Električna naprava navadno samodejno poišče frekvenco materiala, ki je potrebna za učinkovito izsuševanje in nato z električnimi pulzi obrne kapilarni vlek navzdol, namesto navzgor s spremembo polarizacije. Tako se vlaga sčasoma sama izloči iz objekta.
Prednost elektroosmoze je, da za sanacijo vlage ni potreben noben gradbeni ali drug fizični objekt. Na trgu obstajajo brezžične in žične različice elektosomostskih naprav.


kos

€/kos

Sanacija vlažnih zidov

Sanacija vlage v notranjih prostorih. Cena za struganje stenskih opleskov, kjer so vidne poškodbe sten zaradi vlage. Nanos emulzije in sanacijskega hidrostop nanosa, ter kitanje in glajenje.


m2

€/m2

SKUPAJ:
Pošlji povpraševanje >

Kako so Vam koristile te informacije?

Revija Mojmojster

Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

Potrebujete ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit?
Informativni mesečni obrok*
/mesec


Znesek kredita
EUR
Doba odplačevanja
let
Naprej
Izračun kredita >

*Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 2,5%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

Plesen in vlaga v prostoru - vse kar morate vedeti

1. Plesen in vlaga v prostoru – splošne informacije

1.1 Optimalna vlaga v prostoru

Vsak zrak ima v sebi določeno količino vode, ki jo imenujemo vlaga. Za idealno življenje potrebuje človek vlažnost zraka od 40 do 60%. Optimalna relativna vlažnost je torej 50%. Če je vlaga v prostoru prenizka, povzroča sušenje, draženje in posledično celo krvavitve iz nosne sluznice in kože, previsoka vlaga pa vodi do bolezni dihal. 

Vlaga v prostoru
Zavedati se je treba, da sanacija vlage in plesni v prostorih zahteva celostno obrvanavo in ne zgolj blaženje posledic.

1.2 Izločanje vlage

Vlago v prostor izločamo že mi sami s svojimi metabolnimi procesi in dihanjem, potenjem, ki postaneta izrazitejša pri fizični telesni aktivnosti. Veliko vlage nastane pri tuširanju, kopanju in kuhanju, sploh če vrelih kuhalnih loncev ne pokrivamo s pokrovkami, izločajo pa jo tudi sobne rastline in mokra oblačila, ki se sušijo. Prevelika količina vlage pa se običajno izloča iz konstrukcije, ki zaradi slabe hidroizolacije zamaka ali v sebi zadržuje vejo količino vlage, ki nato prehaja v prostor. Na vlago v prostoru vpliva tudi vlaga zunanjega zraka, ki je visoka v jeseni, pozimi in zgodaj spomladi, ko je padavin največ. Suh zrak lahko začutimo poleti in v zelo mrzlih, a sončnih zimskih dneh, ko je relativna vlažnost zraka zelo nizka.

1.3 Prostori z višjo vlago

Glede na različno uporabo in namembnost imajo različni prostori različno vlažnost. Najvišja vlaga bo sigurno v kopalnici, kjer se tuširamo, sploh če je kopalnica majhna, brez oken in zaprta z vrati. Na visoko vlago nas v kopalnici opozarjajo že zarošena stekla tuš kabine in ogledala. Višja vlaga bo prav tako v kuhinji, kjer voda zaradi segrevanja pospešeno izhlapeva, in v zimskem vrtu, kjer se nahaja veliko rastlin, ki jih redno zalivamo. V teh prostorih moramo biti še posebej pozorni na ustrezno uravnavanje vlage, ki ga bomo podrobneje opisali v nadaljevanju. Vsekakor jih je treba po vsaki aktivnosti, ki poveča relativno vlažnost prostora, dobro prezračiti.

1.4 Biološke značilnosti stenske plesni

Stenska plesen spada v kategorijo plesni, ki so tiste vrste gliv, ki rastejo v obliki hif (za razliko od kroglastih gliv, ki rastejo kot kvas, in makroskopskih gliv, ki jim rečemo kar gobe). Kolonija plesni, sestavljena iz hif, ki so medsebojno povezani v omrežje, tretiramo kot en organizem, ki ga imenujemo micelij. Stensko plesen delimo na kapilarno in kondenzacijsko. Plesni za hrano tekmujejo z bakterijami, pri čemer mnoge vrste izločajo antibiotične sestavine, ki jih s pridom izkorišča sodobna medicina, druge pa toksine, ki so zdravju škodljivi. Vse plesni potrebujejo za svoj razrast veliko vlage in zaprt prostor. Po ocenah naj bi na svetu obstajalo 250.000 vrst plesni, od katerih je identificiranih 100.000, okrog 100 pa jih najdemo v našem bivalnem okolju.

1.5 Posledice vlage in plesni na konstrukciji

Najhuje, kar se lahko zgodi kateri koli konstrukciji, je vlaga oziroma voda. Vlaga, ki v konstrukcijo zaide zaradi nepravilno ali pomanjkljivo izvedene hidroizolacije ter zaradi nastalih razpok, skozi katere prodre voda, v notranjosti konstrukcije kondenzira, material pa začne propadati. Konstrukcija postane manj nosilna, manj izolativna, v armiranem betonu se prične korozija jeklene armature, lesene konstrukcije začnejo gniti, opeka začne propadati, jeklo pa kljub zaščiti prodi koroziji prav tako počasi propada – v končni fazi sledi popoln propad konstrukcije in porušitev objekta. Vse to močno znižuje varnost in kakovost bivanja ter seveda vrednost nepremičnine.

1.6 Plesen je zdravju škodljiva

Prvi in najbolj očiten vzrok vlage v stanovanju je plesen, ki se najpogosteje se pojavi pozimi. Plesen je zdravju škodljiva in nevarna, zato vpliva na varnost in kvaliteto življenja. Dokazano je, da lahko že zelo majhno število trosov izzove alergično reakcijo, še posebej pa so na plesen občutljivi dojenčki in majhni otroci.  Po ocenah strokovnjakov naj bi bilo kar 5% ljudi alergičnih na stensko plesen.

1.7 Višji stroški ogrevanja

Nenazadnje so posledice vlage tudi nekoliko višji stroški ogrevanja in hlajenja, saj se vlažne konstrukcije segrevajo precej dalj časa, kar je v zimskih mesecih še posebej moteče.

2. Vzroki za nastanek vlage in plesni

2.1 Splošni vzroki

Plesen nastaja v tistih prostorih, kjer se vlažnost zraka dvigne nad 80% in tam konsistentno vztraja dalj časa. Če je torej v hiši npr. 80% relativna vlažnost, se na stenah naredi kondenz že pri temperaturi zidu 15.5°C. Za kondenzacijo zraka, torej nastanek vlage in nato posledično nastanek plesni na steni obstajata dva poglavitna razloga: dolgotrajno previsoka vlažnost v prostoru in hladne stene na notranji strani stanovanja.

2.2 Hiša ne diha

Velika slabost sodobnih hiš, do potankosti zavitih in oblepljenih s toplotno in hidroizolacijo je, da ne dihajo dovolj, posledično pa se vlaga v prostorih le stežka uravnava. Ob tem so dodatno problematična PVC okna, ki so za razliko od lesenih dobesedno neprodušna, zaradi česar ne omogočajo naravno izmenjavo zraka in uravnavanje vlage v prostorih. Da bi omogočili prehajanje in uravnavanje vlage, je nujno redno prezračevanje prostorov, sploh tistih z večjo vlažnostjo. Prezračiti jih moramo takoj po povečanju vlage v prostoru.  

2.3 Toplotni mostovi

Naslednji vzrok za nastanek povečane vlage in posledično plesni v prostorih so hladne površine. Najbolj problematične so točkovne razlike v temperaturi, ki jih povzročajo toplotni mostovi. Toplotni most je po definiciji območje okrnjene izolacije, kjer je prehajanje toplote preveliko. Vzroki za nastanek toplotnih mostov so številni, predvsem jih najdemo na stikih med seboj različnih materialov, pri izvedbi balkonov in teras, kjer se plošča iz notranjosti nadaljuje ven, na fasado(tukaj je za preprečevanje toplotnega mostu nujen Schock element!), ob stiku vertikalne stene s streho, nastanejo pa tudi zaradi nezadostne ali nepravilno vgrajene izolacije, reg med oknom in vrati. Toplotni mostovi so lahko tako produkt slabe projektantske zasnove kot izvedbe, čeprav je pogosteje kriva prav slaba izvedba. Hiša ne bi smela imeti niti enega toplotnega mostu, čemur se še najlažje izognemo s skrbnim načrtovanjem detajlov.

2.4 Neizolirani temelji

Pri starejših hišah so še posebej pogoste izvedbe brez izoliranih temeljev, kar je zelo problematično prav zaradi zgoraj omenjenih toplotnih mostov, v kombinaciji s kapilarnim potegom vlage v višja nadstropja, bo na stenah objekta slej kot prej začela nastajati plesen, zato je najbolje, da temelje primerno saniramo. Danes morajo biti vse temelji, tako točkovni kot pasovni ustrezno izolirani, zato bi lahko do tega prišlo le ob nepravilni izvedbi izolacije temeljev.

2.5 Razpoke

Razpoke v konstrukciji in na zaključnih slojih hiše (fasada, strešna kritina) so izjemno problematične, saj skoznje vdre voda, ki nato kondenzira in prodira vse globlje v konstrukcijo in povzroči njeno postopno propadanje. Konstrukcija izgubi svoje mehanske lastnosti, v zadnji instanci pa hiši grozi porušenje. Les zgnije, jeklena armatura v betonu začne rjaveti, opeka se začne krušiti... V primeru kondenza vode v konstrukciji je plesen pravzaprav še najmanjša stvar, ki vas mora skrbeti, saj je statična stabilnost hiše, če problema ne saniramo čimprej, resnično minimizirana, s tem pa posledično varnost bivanja v takšni hiši.

2.6 Zamakanje vode in vlaga v konstrukciji

Če nismo pravilno vgradili parne zapore oz. je sploh nismo vgradili, če hidroizolacija ni položena po pravilih ali je položena na napačno mesto, lahko pričakujemo velike težave z nabiranjem kondenza, zastajanjem vode in celo prodor vode v stanovanje (predvsem s strehe). Še posebej moramo biti pazljivi pri izvedbi ravnih streh, vdor vode v prostore pa poleg zgoraj opisanih poškodb konstrukcije in plesni poškoduje tekstil in pohištvo, parket... Pri projektiranju moramo natančno določiti detajle in biti pozorni, da si plasti hiše sledijo v pravilnem zaporedju, ki so iz interierja proti eksterierju glasi: zaključni sloj, parna zapora, toplotna izolacija, paroprepustna folija, konstrukcija, hidroizolacija (lahko tudi v dveh plasteh), zaključni sloji...

3. Vrste vlage v prostoru

3.1 Kapilarna vlaga

Kapilarna vlaga predstavlja vlek vlage iz zunanjosti v konstrukcijo. Najpogosteje so vzrok za to meteorne vode, zamakanje in oslabljena hidroizolacija. Potek kapilarnega dviga vlage po konstrukciji je podoben, kot če bi krpo namočili v vodo in opazovali, kako vodo vpijajo tudi drugi deli krpe, ki jih sploh nismo namočili v vodo, voda pa se posledično vzpenja vse višje. Kapilare v konstrukciji, ki vodo dvignejo, so običajno tako majhne, da jih s prostim očesom sploh ne zaznamo, vodo pa lahko dvignejo tudi do 6m visoko. V m3 betonskega zidu se lahko vpije tudi do 450 L vode. Če kapilarne vlage ne saniramo, pride do plesnenja stene in postopnega propadanja konstrukcije.

3.2 Kondenzacijska vlaga

Kondenzacijska vlaga je v praksi pogosta. To je visoka vlaga, ki se v prostoru dolgotrajno  zadržuje kot posledica trajnejše obremenitve. V domu je pogosta okrog banj, tušev in umivalnikov ter med fugami kopalniških ploščic, kjer se voda zadržuje dalj časa. Kondenzacijska vlaga sčasoma vodi v nastanek plesni, ki v majhnih količinah, kakršne srečamo v kopalnici sicer ni zdravju škodljiva, je pa zelo trdovratna in moteča. Pri tem velja pravilo, da kondenzacijska plesen najprej izbruhne na najhladnejših mestih kot posledica toplotnih mostov.

4. Sanacija vlage in plesni

4.1 Sanacija vzroka, ne zgolj posledic

Zavedati se je treba, da sanacija vlage in plesni v prostorih zahteva celostno obravnavo, predvsem pa sanacijo VZROKA nastanka problema, ne zgolj omiljenje in saniranje posledic problema. Četudi bi plesen s sten uspešno odstranila, bi se naslednjo sezono pojavila ponovno in problem ne bi bil rešen.

4.2 Izolacija zidov in temeljev

Ključno je, da se pregleda toplotno prehodnost stavbe in identificira morebitne toplotne mostove. Ko smo našli vse toplotne mostove, sledi njihova sanacija, ki poteka tako, da se identificiranim mestom doda toplotna izolacija, sanira rege in razpoke, ki omogočajo prehajanje toplote ali pa poruši in na novo zgradi balkone in nadstreške brez Schock elementov.

4.3 Injektiranje zidu

Vdor vlage v konstrukcijo in nastanek kondenza v njenih plasteh vodi v nestabilnost konstrukcije. Včasih vlaga v konstrukcijo vdre zaradi razpok, nastalih med potresom, pogosteje pa je vzrok za to slabo utrjen nasip pred pričetkom gradnje, deformacija temelji zaradi neenakomernega posedanja temeljev ali neustreznih velikosti temeljev, izpiranje zemljine izpod temeljev zaradi neustrezno izvedene drenaže, postopno propadanje konstrukcije zaradi vremenskih vplivov in dežja ali celo neustrezno izvedene kanalizacije...

Injektiranje je postopek, s katerim nastale razpoke in luknje zapolnimo in tako ojačamo celotno konstrukcijo stavbe ter preprečimo nadaljevanje vdora vlage v konstrukcijo, torej dosežemo njeno vodotesnost. Za injektiranje se uporabljajo različni materiali, kot so epoksidna smola (predvsem za sanacije betonske konstrukcije), silikonska emulzija, poliuretani, s katerimi rešujemo obsežnejše poškodbe, in cementa injektirna masa za ojačitev kamnitih in kamnito-opečnih zidov. Injektirana masa zaradi hidrofobnih lastnosti deloma popravi tudi problem kapilarne vlažnosti temeljev.

4.4 Ogrevanje prostorov

Napačno ogrevanje prostorov, kjer v naši odsotnosti hišo popolnoma shladimo, nato pa jo hitro spet segrejemo ali kjer veliko prostorov sploh ne ogrevamo, vodi do nastanka pogojev za povečano vlažnost in posledično nastanek plesni. Vlaga za svoj razrast namreč potrebuje hladne prostore, zato se tja širi iz toplih, ogrevanih. Tudi če pozimi ne želite ogrevati vseh prostorov, poskrbite, da bodo segreti vsaj minimalno in da temperatura v njih nikoli ne bo padla pod 5-7 stopinj.

4.5 Prezračevanje prostorov

Prezračevanje vseh prostorov hiše je ključni korak k obvladovanju in sanaciji vlage. Najbolj kritični so prostori z veliko vlage kot sta kuhinja in kopalnica, problem pa so tudi določeni letni časi, ko je padavin veliko, temperature pa so nizke, npr. zima. Najbolj učinkovit način prezračevanja prostorov je ti. »cross ventilation«, kjer odpremo okna na nasprotnih si stranicah fasade, tako da zrak dobesedno potegne skozi celo hišo. S to metodo celo hišo prezračimo zelo hitro in učinkovito, paziti moramo le na loputanje oken in vrat, do katerega običajno pride. Stanovanje moramo zračiti vsak dan, vsaj enkrat na dan za nekaj minut, prostore s povečano relativno vlažnostjo pa še dodatno po potrebi. V kolikor imamo mehansko rekuperacijo (prezračevanje), nam oken ni potrebno odpirati, saj naprave same vzdržujejo optimalno vlažnost.

4.6 Plošče iz kalcijevega silikata

Navadne OSB plošče se ob stiku z vlago napihnejo in propadejo. Plošče iz kalcijevega silikata pa zaradi visoke bazičnosti preprečujejo razrast plesni in hkrati delujejo tudi kot izolacijski material. So hidroskopske, to pomeni, da nase vežejo odvečno vlago v prostoru in so zato dobra rešitev za zmanjševanje in uravnavanje relativne vlažnosti zraka v prostoru.

4.7 Postopek elektroosmoze za kapilarno vlago

To je postopek, ki poteka brez uporabe kakršnih koli kemikalij, njegov cilj pa je obrniti kapilarni tok vode, kar bi posledično povzročilo, da se začne voda pomikati nazaj proti tlom. Elektroosmoza temelji na tehniki pulzne resonančne elektroosmoze, ki se izvaja z napravo, ki ugotovi resonančno frekvenco vlaženega dela zidu, nato pa z električnimi tokovi obrne kapilarni tok vlage. Zahvaljujoč temu procesu se začne kapilarna dejansko pomikati nazaj v tla. Elektroosmoza precej izboljša energetsko učinkovitost stavbe in zmanjša količino vlage v steni. Sistem je ekonomičen in trajen. Gre za odstranjevanje kapilarne vlage brez kemikalij ali drugih strupenih materialov, postopek je okolju in človeku prijazen. Ko naprava doseže polno moč, deluje v izjemnem premeru 32 metrov, kar pomeni, da sistem zadošča več prostorom hkrati, pri manjših objektih pa pokrije celo cel objekt. Če je objekt večji, se na več točk namesti več naprav. Ta sistem je še posebej uporaben tam, kjer večji posegi v stavbo zaradi varstva dediščine niso dovoljeni.

5. Blaženje posledic

5.1 S tem odpravljate le posledice

Kot smo omenili že zgoraj, je edini način za odpravo vlage in plesni v prostoru sanacija vzroka nastanka. Sanacija same plesni ne pomaga še nič, saj se bo ta kaj hitro spet pojavila. Vseeno je dobro vedeti, kaj lahko naredite, da omilite simptome problema v konstrukciji, sploh v času ko čakate na sanacijo vašega doma, ki bo odpravila problem.

5.2 Razvlaževalci zraka

Razvlaževalci zraka so večje električne naprave, ki nase vežejo odvečno vlago v prostoru. Naprava deluje tako, da sama meri in zaznava relativno vlažnost prostora, ki jo nato ob prekoračeni optimalni vrednosti »posrka« vase.

5.3 Vlažilci zraka

Funkcija vlažilcev zraka je ravna obratna od funkcije razvlaževalcev – skrbijo zato, da vlaga v prostoru ni prenizka. To je še posebej moteče v zelo mrzlih, a suhih in sončnih zimskih dneh, ko vlaga v stanovanju pade pod 35%, kar povzroča draženje sluznice dihalnih poti, nosu, oči in kože, v takem okolju pa je sila neprijetno bivati. Vlažilci bodo sami zaznavali količino vlage v zraku in v zrak vsake toliko časa spustili potrebno količino vlage.

5.4 Sredstvo proti plesni

Na tržišču obstaja kup pripravkov in kemikalij za odstranjevanje plesni, načeloma pa vse temeljijo na agresivnih kislinah. Sredstvo pošpricamo na mesto plesni in ga tam pustimo stati nekaj deset minut, nato pa ga s krpo zdrgnemo iz površine. Najbolj agresivna so čistila za čiščenje plesni s tal in fug med kopalniškimi ploščicami, nekoliko manj pa tista za odstranjevanje plesni s stenskih površin. Odstranjevanje plesni z navadno vodo in detergentom ne pride v poštev, saj ne bomo dosegli ničesar. Pozor, teh sredstev ne smete uporabljati v bližini sobnih rastlin in na kovinskih površinah!

5.5 Pleskanje

Pleskanje ne odpravi vzroka nastanka, je pa hitra in preprosta rešitev posledice, ki začasno dvigne kvaliteto bivanja.  Plesnive stene lahko po odstranitvi plesni prepleskamo z apnom, ki deluje antiseptično ali dezinfekcijsko. Na trgu je danes mogoče dobiti celo barve s sredstvom za zatiranje plesni.

 

 

 

Mojmojster.net, pomagamo pri oceni investicije in izboru izvajalca za vaš DomŽelim ponudbo izvajalcev
Zadnja povpraševanja

sanacija vlage tal, polaganje ploščic

170 let stara, sicer renovirana hiša, spalnica ima stene iz kamnov, v njej je slab zrak, pojavlja se plesen. Prostor bomo sanirali in namestili prezračevalni sistem. Potrebujem izvajalca za tla - sanacija vlage in polaganje keramičnih ploščic. 540 € do 900 €

........

Saniranje poplavljenega zidu

Pozdravljeni.

V klet je udarila meteorna voda, zid je bil okoli 10 cm namočen okoli 10 dni, preden je voda odtekla. Zid je še zdaj moker in se lušči. Rabim okvirno ponudbo za uveljavitev pri zavarovalnici. Je pa okoli 1.80 širine napljavljenega zidu.

Lep pozdrav. 621 € do 1035 €

........

sanacija stropa 1m2 + 10 m2

Pozdravljeni,

Prosim za predračun za sanacijo stropa po izlitju vode v steni gornjega nadstropja. Poškodba stropa je ovalne oblike cca 1 m2, celotni tloris stropa pa je 11,00 m2. Stene niso videti poškodovane. Izvedba sanacije je zaželjena od 1 do 3 mesecev po dogovoru.

lp 270 € do 450 €

........

Želim ponudbo izvajalcev

Cena, Sanacija vlage na stenah, 20 m2
Sanacija vlage, Ankaran

450 € do 750 €

Cena, Odpraviti vlago v kletnem prostoru, Po popisu
Sanacija vlage, Bled

540 € do 900 €

Cena, Sanacija vlage v kleti, 200 m2
Sanacija vlage, Ljubljana

1620 € do 2700 €

Cena, Sanacija vlage, cca 10m2 - štiri stene
Sanacija vlage, Slovenske Konjice

225 € do 375 €

Cena, Rešitev kapilarne vlaĝe, Stena je dolga približno 4,5 metra
Sanacija vlage, Šentrupert

180 € do 300 €

Cena, Injektiranje v okolici objekta, v pasu širine 1 metra pod koto terena, skupaj 52 m2
Sanacija vlage, Kranjska Gora

450 € do 750 €

Cena, sanacija kapilarne vlage, cca 15 m2
Sanacija vlage, Metlika

360 € do 600 €

Cena, Sušenje stene in stropa, cca 8m2
Sanacija vlage, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Najem razvlaževalca zraka,
Sanacija vlage, Ljubljana - Šmartno

90 € do 150 €

Cena, GENERALNO ČIŠČENJE STANOVANJA V HIŠI, 120 M2
Sanacija vlage, Bled

990 € do 1650 €

Cena, odstranitev plesni, trisobno stanovanje, vsaj polovica sten
Sanacija vlage, Škofja Loka

1080 € do 1800 €

Cena, strokovni pregled, mnenje, sanacija, kletni prostori, cca 20 km2
Sanacija vlage, Domžale

180 € do 300 €

Cena, Vlaga v hiši, par kvasdratov
Sanacija vlage, Straža pri Novem mestu

450 € do 750 €

Cena, Sanacija vlažne stene v polkletnem stanovanju, Dolžina (stena v spalnici in dnevni sobi) cca. 90cm+26cm+100cm+26cm+310cm+160cm+300cm+56cm+25cmVišina cca. 35cm (do te točke so se pojavile rumene iz
Sanacija vlage, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Sanacija kapilarne vlage v kleti, cca 10-15 m2
Sanacija vlage, Ljubljana - Polje

315 € do 525 €

Cena, Kapilarna vlaga v stenah, 30 m2
Sanacija vlage, Videm Pri Ptuju

225 € do 375 €

Cena, Vdor meteorne vode v stene, po opisu
Sanacija vlage, Pesnica Pri Mariboru

486 € do 810 €

Cena, odstranitev vlage v spalnici, 10 m2
Sanacija vlage, Maribor

90 € do 150 €

Cena, Hidroizolacija tal v garsonjeri, Po popisu
Sanacija vlage, Maribor

324 € do 540 €

Cena, Sanacija vlage v spalnici, cca 16m2
Sanacija vlage, Ljubljana - Šentvid

225 € do 375 €

Cena, Pleskanje 2 prostorov, 25 m2 tloris
Sanacija vlage, Ljubljana - Črnuče

135 € do 225 €

Cena, Sanacija plesni v vinski kleti, 72m2 tloris, vseh 5 sten
Sanacija vlage, Bizeljsko

315 € do 525 €

Cena, Odstranjevanje plesni, 40 m2
Sanacija vlage, Ljubljana

315 € do 525 €

Cena, Odprava vlage v različnih prostorih v stanovanju., po opisu
Sanacija vlage, Maribor

225 € do 375 €

Cena, Sanacija vlažne stene, 4 m2
Sanacija vlage, Ljubljana

180 € do 300 €

Cena, Vlaga na različnih koncih v stanovanju, po opisu
Sanacija vlage, Maribor

180 € do 300 €

Cena, sanacija vlage v steni, vidna je vlaga v kotu shrambe cca 10X50cm
Sanacija vlage, Bohinjsko jezero

405 € do 675 €

Cena, Razvlaževanje/sušenje prostora po izlivu vode iz centralnega ogrevanja, Okoli 15m2 je premočenega stropa v predavalnici velikosti 60m2
Sanacija vlage, Ljubljana

450 € do 750 €

Cena, Sanacija vlage/plesni na dveh stenah v sobi, Soba velikosti ca. 10-12 m2
Sanacija vlage, Zgornja Kungota

270 € do 450 €

Cena, Sanacijo vlage v polkletnem stanovanju v starejši hiši, Tri sobe, cca 20m2.
Sanacija vlage, Ljubljana

540 € do 900 €

Cena, Vlaga na spodnjem delu sten v sobah, Ne vem
Sanacija vlage, Puconci

315 € do 525 €

Cena, Klet je bila poplavljena, 1m visoko plesen se śiri i, 125 m2
Sanacija vlage, Gornja Radgona

720 € do 1200 €

Cena, Vlaga na coklu - vhod v hišo, štiri metre cca
Sanacija vlage, Ribnica

540 € do 900 €

Cena, Sanacija vlage in plesni v stanovanju, 15 m2
Sanacija vlage, Ljubljana

270 € do 450 €

Cena, Pleskanje, zavarovanje pred vlago, Kopalnica nekje 5 kvadratnih metrov, polovica sten prekrita s ploščicami.
Sanacija vlage, Maribor

315 € do 525 €

Cena, Sanacijo plesni povzročene zaradi izpusta vode, 10m2
Sanacija vlage, Vodice

540 € do 900 €Poglej druge končane projekte in cene

Sanacija vlage cenik

Pridobi nezavezujočo ponudbo podjetij

424+ podjetij za Sanacija vlage
Brezplačno povpraševanje
Brez provizij
Pridobi ponudbo

Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija vlage?

 • Sanacija vlage Ljubljana
 • Sanacija vlage Maribor
 • Sanacija vlage Celje
 • Sanacija vlage Koper
 • Sanacija vlage Kranj
 • Sanacija vlage Ajdovščina
 • Sanacija vlage Bled
 • Sanacija vlage Bovec
 • Sanacija vlage Črna na Koroškem
 • Sanacija vlage Črnomelj
 • Sanacija vlage Domžale
 • Sanacija vlage Gornja Radgona
 • Sanacija vlage Gornji Grad
 • Sanacija vlage Hrastnik
 • Sanacija vlage Ilirska Bistrica
 • Sanacija vlage Izola
 • Sanacija vlage Jesenice
 • Sanacija vlage Kamnik
 • Sanacija vlage Kidričevo
 • Sanacija vlage Kobarid
 • Sanacija vlage Kočevje
 • Sanacija vlage Kranjska Gora
 • Sanacija vlage Krško
 • Sanacija vlage Laško
 • Sanacija vlage Lendava
 • Sanacija vlage Litija
 • Sanacija vlage Ljutomer
 • Sanacija vlage Metlika
 • Sanacija vlage Mojstrana
 • Sanacija vlage Mozirje
 • Sanacija vlage Murska Sobota
 • Sanacija vlage Nova Gorica
 • Sanacija vlage Novo mesto
 • Sanacija vlage Ormož
 • Sanacija vlage Piran - Pirano
 • Sanacija vlage Pivka
 • Sanacija vlage Portorož
 • Sanacija vlage Postojna
 • Sanacija vlage Ptuj
 • Sanacija vlage Radeče
 • Sanacija vlage Radenci
 • Sanacija vlage Radovljica
 • Sanacija vlage Ravne Na Koroškem
 • Sanacija vlage Ribnica
 • Sanacija vlage Rogaška Slatina
 • Sanacija vlage Sevnica
 • Sanacija vlage Sežana
 • Sanacija vlage Škofja Loka
 • Sanacija vlage Slovenj Gradec
 • Sanacija vlage Slovenska Bistrica
 • Sanacija vlage Slovenske Konjice
 • Sanacija vlage Šoštanj
 • Sanacija vlage Štore
 • Sanacija vlage Tolmin
 • Sanacija vlage Trbovlje
 • Sanacija vlage Tržič
 • Sanacija vlage Trzin
 • Sanacija vlage Velenje
 • Sanacija vlage Vipava
 • Sanacija vlage Vojnik
 • Sanacija vlage Vransko
 • Sanacija vlage Vrhnika
 • Sanacija vlage Žalec
 • Sanacija vlage Zreče
 • Sanacija vlage Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane