Za področje

  Kuhinjski šank - visoki kuhinjski pulti

  Članek je koristil že 14490+ uporabnikom
  Eden pomembnejših elementov vsakega bara ali drugega lokala z gostinsko dejavnostjo je točilni pult ali po domače kuhinjski šank. Preden se lotite nakupa kuhinjskega pulta, morate razmisliti o tem, kako velik bo točilni pult in iz katerega materiala bo.
  Strokovni članek 14490
  kamniti kuhinjski sank naslovna
  Imamo kar 1263 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

  1. Kuhinjski šank - velikost pulta in materiali

  1.1 Točilni pult in število gostov

  Ne velikost točilnega pulta vpliva predvsem število gostov, ki bo lokal obiskovalo. Pomembno, da pravilno ocenimo predvideno število gostov. Če je točilni pult v lokalu predimenzioniran, zaradi premajhne obiskanosti ne boste opravičili začetnega finančnega vložka, ki ste ga investirali v prevelik kuhinjski šank.

  1.2 Cena za kuhinjski šank je odvisna od materiala

  Drugi faktor, ki bistveno vpliva na funkcionalnost in na ceno točilnega pulta, je material. Izbiro tega je treba prilagoditi ostalim elementom v interierju. Najpogosteje pa je točilni pult narejen iz lesa, imitacije lesa, npr. iverala, kovine (inox) ali kamna. Cena inox točilnega pulta je lahko tudi trikrat večja od cene točilnega pulta iz iverala, zato se pred nakupom seznanite z različnimi materiali in njihovimi cenami.

  1.3 Kuhinjski šank za domačo rabo

  Kuhinjski šank pa se je v sodobnih kuhinjah pretvoril v sestavni del kuhinjskega otoka. Danes mu večkrat rečemo kar zajtrkovalnica, ki je postala pomemben družaben prostor med pripravo hrane ali pri obisku gostov. Načeloma velja, da naj domači kuhinjski šank omogoča udobno sedenje 2-3 oseb. Več ni potrebno. Kuhinjski šank v sodobni preobleki je simpatičen dodatek - poglejte naše zbrane ideje za kuhinjski šank.

  2. Kuhinjski šank - dimenzije

  Predvidena dolžina za kuhinjski šank je 300 - 600 cm (odvisno od števila gostov), predvidena širina oziroma globina pa 80 - 100 cm, pri čemer moramo delovnemu pultu nameniti vsaj 60 cm globine. Kuhinjski šank mora biti visok med 89 - 119 cm, odvisno od višine stolov in osebnih preferenc. Previsoki točilni pult bo blokiral poglede po prostoru, zato se ga v manjših prostorih izogibajte.

  Leseni kuhinjski šank
  Leseni kuhinjski šank je brezčasno eleganten. Kombinacija s črno, sivo ali belo barva je pe posebej sodobna in lepa.

  3. Leseni kuhinjski šank

  Točilni pult je pogosto izdelan iz lesa. Ta material je izjemno priljubljen, saj je les naravni material, ki ustvari občutek topline in domačnosti. Potrebno pa je opozoriti, da moramo lesen točilni pult pred uporabo dodatno obdelati - zaščititi ga je treba s posebnim premazom. Pri uporabi lesenega pulta moramo biti še posebej previdni, saj les ni tako odporen na mehanske poškodbe, sledi tekočin in visoke temperature.

  4. Kuhinjski točilni pult iz iverala

  Nekoliko cenejši material, ki imitira les je iveral oz t. i. "dekor". Osnova je v tem primeru osnova iverna plošča ali iverka, ki je obdelana s plastično melaminsko folijo v raznoraznih imitacijah lesa, kamna, kovine ali v izbrani barvi. Material je kakovosten, vendar manj obstojen kot les. Prav tako ni odporen na mehanske poškodbe in visoke temperature. Splošno pa je enostaven za čiščenje in  vzdrževanje. Iveral je lahko obdelan tudi v drugih vzorcih in barvah.

  Kamniti kuhinjski šank
  Kamniti šank je odporen na praske, udrtine, toploto in ne vpija tekočin. Pred uporabo ga moramo obvezno impregnirati.

  5. Inox točilni pult

  Točilni pult pa lahko izvedemo tudi iz nerjavne kovine -  inoxa. Ta material je najbolj trpežen in obstojen od vseh materialov za kuhinjski šank, po drugi strani pa ustvarja nekoliko hladen, industrijski videz. Material je odporen tako na mehanske poškodbe in rjo kot tudi temperaturne vplive - nanj lahko postavimo vrelo posodo, ne da bi ga poškodovali. Kovinski pult je enostaven tudi za vzdrževanje.

  Inox kuhinjski šank bo z leti zaradi uporabe dobil površinske praske, ki mu dajo posebno patino in so povsem normalne in neškodljive. Teoretično jih je mogoče odstraniti s poliranjem.

  6. Kuhinjski šank iz kamna

  Zelo kakovosten in obstojen pa je tudi točilni pult iz naravnega kamna, po navadi granita. Kamen je izjemno odporen na mehanske poškodbe in na visoke temperature, do živega pa mu ne more priti niti umazanija in polite tekočine. Ugoden je tudi zato, ker je izjemno estetski in v pravi kombinaciji z ostalimi elementi ustvarja zapomljiv prostor.

   

   

  14490
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pohištvo po meri?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1263 izvajalcev za področje Pohištvo po meri:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane