Za področje

    Zakonska postelja

    Članek je koristil že 3493+ uporabnikom
    Izbira postelje ni enostavna. Prvo nas vsekakor muči ali bomo izbrali dobro in udobno ležišče ter kako se bo ležišče prilagajalo naši hrbtenici. V času iskanja primernega ležišča pa nas z vseh strani bombardirajo še s številnimi izrazi kot so dvojna postelja, zakonska postelja, francoska postelja, boxpring postelja in drugimi.
    Trendi, dizajn 3493
    Postelja 140  200
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    1. Zakonska postelja - dimenzije

    Zakonska postelja je postelja v kateri lahko spita dve osebi. Med zakonske postelje uvrščamo postelje, ki so večje od enojne postelje. Najmanjša dimenzija postelje primerne za dve osebi je t.i francoska postelja, ki meri 140 x 200 centimetrov.

    Vsekakor francoska zakonska postelja ne velja za razkošno posteljo, je pa zagotovo primerna za občasno spanje dveh oseb.

    Naslednja od standardnih dimenzij pri nas je zakonska postelja 160 x 200 centimetrov. Ta dimezija je poleg dimenzije 180 x 200 centimetrov pri nas najbolj priljubljena. Obstajajo pa tudi zakonske postelje dimenzije 200 x 200 centimetrov, ki so tudi priljubljene a primerne predvsem za tiste, ki imajo v spalnici dovolj prostora. V zadnjem času se vedno bolj daljša dolžina zakonske postelje, saj smo ljudje vedno višji. Tako so danes običajne tudi postelje dolžine 210 ali 220 centimetrov.

    2. Zakaj je večja zakonska postelja boljša izbira?

    Velika-postelja- spanec.jpg
    Možnost raztezanja med spanjem zagotavlja kvalitetnejši spanec.

    Iz ergonomskih raziskav je jasno razvidno, da se posamezniki bolje naspimo na večjih ležiščih. V obzir vzemite dejstvo, da posamezniki do svojega 50 leta starosti v povprečju v postelji preživimo 16 let. To je vsekakor številka, ki je ne gre zanemariti. Udobna vzmetnica na kateri se dobro naspimo je ena najboljših življenjskih naložb. Raztezanje med spanjem zagotavlja kvalitetnejši spanec, spanje na majhnih ležiščih nas utesnjuje.

    3. Čemu služi vzglavje zakonske postelje?

    Posteljna zglavja nam nudijo toplo oporo. Nanje se naslonimo medtem ko bereme knjigo, gledamo film ali preprosto samo počivamo in klepetamo. Vzglavja veliko prispevajo tudi k estetiki postelje. Obstajajo vzglavja s prostorom za shranjevanje - za ljudi, ki radi berejo in potrebujejo prostor za shranjevanje knjig. Vzglavja tudi preprečujejo madeže na vaših stenah. 

    panelno-vzglavje.jpg
    Moderno vzglavje z napičnimi ali vodoravnimi oblazinjenimi paneli je pritrjeno na steno za posteljo

    4. Različni materiali za zakonske postelje

    Posteljni okvir je eden največjih elementov v spalnici in lahko spremeni celoten videz vaše spalnice. Oglejmo si pogoste materiale in zaključke, ki se uporabljajo za zakonske postelje.

    4.1 Zakonska postelja s policami za knjige knjižne omare

    Ustvarjeno za vse tiste, ki radi berete! Leseno vzglavje z eno ali več policami omogoča, da imate dobro knjigo, časopis ali revijo vedno pri roki. 

    4.2 Zakonska postelja s sodobnim vzglavjem 

    To so vzglavja, ki so oblikovana preprosto in elegantno, pogosto v eni barvi z mehkim zaključkom iz svile, volne ali lanu. Če imate radi čist, a prefinjen videz, je to vzglavje za vas.

    4.3 Letveno vzglavje zakonske postelje

    Ta vrsta vzglavja je lahko izdelana iz lesa ali kovine. Navpične tanjše ali debelejše letvice prekrivajo celotno površino posteljnega vzglavja in dajejo postelji sodoben igriv a hkrati eleganten videz. 

    4.4 Panelno vzglavje zakonske postelje

    Moderno vzglavje z napičnimi ali vodoravnimi oblazinjenimi paneli se pritrdi na steno za posteljo. Danes je tovrstno vzglavje ena najbolj priljubljenih izbir. 

    4.5 Lesena zakonska postelja

    Leseno vzglavje je običajno pritrjeno na posteljo, ki je prav tako iz lesa. Izdelano je iz plošče furnirane s plemenitim lesom ali pa iz masivnega lesa. Zakonski postelji daje pristen klasičen videz.

    lesena-postelja.jpg
    Pristen in sodoben videz zakonske postelje iz masivnega lesa.

    4.6 Kovinska zakonska postelja

    Te vrste postelj izhajajo iz obdobij pred sto in več leti in so znane kot močne, trpežne in dolgotrajne. Če si ne želite pogosto menjati postelje oziroma želite nekaj, kar bo trajalo tako rekoč večno, potem je kovinska postelja odlična izbira za vas.

    4.7 Zakonska postelja iz naravnih vlaken (protje, ratan)

    Če vam je všeč nekaj nekoliko drugačnega in ne vsakdanjega, potem bo postelja s pletenim vzglavjem prava za vas. Že nekaj let pa so take postelje tudi v trendu. Uporabljeni so organski materiali, kot so morska trava, abaka, protja ali ratan, ki dajejo edinstven, eleganten, a hkrati rustikalen videz.

    ratan-postelja.jpg
    Postelja iz organskih materialov, ki dajejo edinstven, eleganten, a hkrati rustikalen videz.

    4.8 Usnjena zakonska postelja

    Usnjena zakonska postelja ozirima postelja z usnjenim vzglavjem je za tiste, ki čutijo potrebo po preseganju običajnega in bi želeli v svoj prostor vnesli bogat in razkošen videz. Za vzglavja iz pravega usnja se uporabljajo kože različnih živali. Ker pa narašča število okoljsko in etično ozaveščenih ljudi je danes voljo tudi širok izbor postelj iz umetnega usnja.

     

     

     

    Trendi, dizajn 3493
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    spalnice, ideje in inspiracije

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Spalnice?

    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1130 izvajalcev za področje Spalnice
    8.8
    0

    Mizarstvo Franci Stare s.p.


    8.9
    1

    MIZARSTVO MARKO TRUNKELJ S.P.


    9.8
    1

    Montaža in mizarske storitve Dominik Titan s.p.


    8.8
    0

    Mazo Bilbija Ilija s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane