Za področje

  Vijaki ASSY za enostavno vijačenje, manj cepljenja in vrhunski izgled lesa

  Članek je koristil že 1123+ uporabnikom
  Pri sestavljanju lesenih elementov gre za zahtevno delo, kjer je nujna pozornost, natančnost in hitrost, a tudi kvalitetno orodje. Zelo pomembno vlogo imajo pritrdilni elementi, ki lahko s premišljeno zasnovo zagotovijo hitro in vrhunsko opravljen projekt. Med njimi izstopajo vijaki ASSY 4.0, ki na mnogo načinov pomagajo v krajšem času doseči vrhunske rezultate.
  1123
  vijačenje
  Imamo kar 1762 izvajalcev za področje Gradbena dela:

   

  vijak-assy-prednosti.png
  Slika 1: Vijak ASSY 4.0 in njegove prednosti

  Nastavek RW – za boljši prenos moči

  Prva prednost vijakov ASSY 4.0 je opazna že ob samem začetku vijačenja. Nastavek, razvit posebej za novo serijo ASSY vijakov, omogoča delo z eno roko. Zahvaljujoč njegovi inovativni obliki se tesno prilega v glavo vijaka in preprečuje opletanje ter izpadanje vijaka. Večja stična površina v glavi vijaka zagotavlja tudi boljši prenos moči in manjšo obremenitev za vijačnik. V primerjavi s predhodnim AW nastavkom, novi nastavek predstavlja širši razpon uporabe, saj le 2 velikosti nastavka pokrijeta 80% vseh velikosti vijakov. V praksi to pomeni, da lahko mizarji in monterji celotno delo opravijo le z enim nastavkom.

  nastavek-rw.jpg
  Slika 2: Večja stična površine nastavka z glavo vijaka

  Vrtalna konica – za precizno in enostavno vijačenje

  Vrtalna konica vsebuje majhna rezkalna rebra, ki zmanjšujejo možnost cepljenja lesa. Pilotiranje vijaka je tako bolj enostavno in hitrejše, vijačenje pa zahteva manj vloženega napora. Ostri rezalni robovi poskrbijo za hiter oprijem navoja in za popoln izgled končne površine, saj ne pride do pokanja lesa.

  vrtalna-konica-vijacenje.jpg
  Slika 3: Rezkalni robovi na konici vijaka

  Navoj – močna vez z manj cepljenja lesa

  Asimetrični enojni navoj preprečuje pretesno zategovanje in cepljenje lesa. Pri vijačenju dveh elementov je učinek spajanja močnejši, v zaključnem spoju pa manj napetosti. Nova geometrija omogoča hitrejše spajanje lesenih elementov in v kombinaciji z ostro vrtalno konico omogoča vijačenje tudi ob robovih elementov.

  enojni-navoj.jpg
  Slika 4: Enojni asimetrični navoj

  Stebelno grezilo – manj trenja ob vijačenju

  Stebelno grezilo, ki je integrirano v zgornjem delu navoja, razbremenjuje steblo vijaka. Poskrbi za razširitev luknje in manjše trenje ob prodiranju vijaka les, zaradi česar je zmanjšana potrebna moč za vijačenje. Vijačenje vijaka je tako hitrejše, učinkovitejše in orodju prijaznejše.

  stebelno-grezilo.jpg
  Slika 5: Stebelno grezilo na koncu navoja

  Ugrezni žepki – vrhunski izgled v vseh materialih

  Za popoln končni ugrezni učinek. Povečano število ugreznih žepkov omogoča natančnejše ugrezanje vijaka v vse vrste površin, kar izpopolni zaključni izgled, saj je glava vijaka popolnoma poravnana s površino. Končni rezultat je tako profesionalnega izgleda. V stiku s kovino imajo žepki zavorni učinek, pri lesu pa ugrezni.

  ugrezni-zepki.jpg
  Slika 6: Ugrezni žepki pod glavo vijaka

  Vijak ASSY četrte generacije torej močno prispevajo k bolj učinkovitem delu, saj rešujejo kar nekaj težav vijačenja, s katerimi se soočajo mojstri. Omogočajo delo z eno roko in vijačenje ob robovih elementov. Celoten postopek vijačenja poteka hitreje tudi zaradi manjšega trenja, ki zahteva nižjo moč kot sicer. Na koncu vijaki poskrbijo za izjemen končni izgled, saj ob stiku s površino ne prihaja do pokanja, prav tako je manjša možnost cepljenja lesa.

  vijacenje-lesa-vijaki-assy.jpg
  Slika 7: Primer uporabe

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbena dela?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1762 izvajalcev za področje Gradbena dela:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane