Za področje

    Vijaki ASSY za enostavno vijačenje, manj cepljenja in vrhunski izgled lesa

    Članek je koristil že 1030+ uporabnikom
    Pri sestavljanju lesenih elementov gre za zahtevno delo, kjer je nujna pozornost, natančnost in hitrost, a tudi kvalitetno orodje. Zelo pomembno vlogo imajo pritrdilni elementi, ki lahko s premišljeno zasnovo zagotovijo hitro in vrhunsko opravljen projekt. Med njimi izstopajo vijaki ASSY 4.0, ki na mnogo načinov pomagajo v krajšem času doseči vrhunske rezultate.
    1030
    vijačenje
    Imamo kar 1743 izvajalcev za področje Gradbena dela:

     

    vijak-assy-prednosti.png
    Slika 1: Vijak ASSY 4.0 in njegove prednosti

    Nastavek RW – za boljši prenos moči

    Prva prednost vijakov ASSY 4.0 je opazna že ob samem začetku vijačenja. Nastavek, razvit posebej za novo serijo ASSY vijakov, omogoča delo z eno roko. Zahvaljujoč njegovi inovativni obliki se tesno prilega v glavo vijaka in preprečuje opletanje ter izpadanje vijaka. Večja stična površina v glavi vijaka zagotavlja tudi boljši prenos moči in manjšo obremenitev za vijačnik. V primerjavi s predhodnim AW nastavkom, novi nastavek predstavlja širši razpon uporabe, saj le 2 velikosti nastavka pokrijeta 80% vseh velikosti vijakov. V praksi to pomeni, da lahko mizarji in monterji celotno delo opravijo le z enim nastavkom.

    nastavek-rw.jpg
    Slika 2: Večja stična površine nastavka z glavo vijaka

    Vrtalna konica – za precizno in enostavno vijačenje

    Vrtalna konica vsebuje majhna rezkalna rebra, ki zmanjšujejo možnost cepljenja lesa. Pilotiranje vijaka je tako bolj enostavno in hitrejše, vijačenje pa zahteva manj vloženega napora. Ostri rezalni robovi poskrbijo za hiter oprijem navoja in za popoln izgled končne površine, saj ne pride do pokanja lesa.

    vrtalna-konica-vijacenje.jpg
    Slika 3: Rezkalni robovi na konici vijaka

    Navoj – močna vez z manj cepljenja lesa

    Asimetrični enojni navoj preprečuje pretesno zategovanje in cepljenje lesa. Pri vijačenju dveh elementov je učinek spajanja močnejši, v zaključnem spoju pa manj napetosti. Nova geometrija omogoča hitrejše spajanje lesenih elementov in v kombinaciji z ostro vrtalno konico omogoča vijačenje tudi ob robovih elementov.

    enojni-navoj.jpg
    Slika 4: Enojni asimetrični navoj

    Stebelno grezilo – manj trenja ob vijačenju

    Stebelno grezilo, ki je integrirano v zgornjem delu navoja, razbremenjuje steblo vijaka. Poskrbi za razširitev luknje in manjše trenje ob prodiranju vijaka les, zaradi česar je zmanjšana potrebna moč za vijačenje. Vijačenje vijaka je tako hitrejše, učinkovitejše in orodju prijaznejše.

    stebelno-grezilo.jpg
    Slika 5: Stebelno grezilo na koncu navoja

    Ugrezni žepki – vrhunski izgled v vseh materialih

    Za popoln končni ugrezni učinek. Povečano število ugreznih žepkov omogoča natančnejše ugrezanje vijaka v vse vrste površin, kar izpopolni zaključni izgled, saj je glava vijaka popolnoma poravnana s površino. Končni rezultat je tako profesionalnega izgleda. V stiku s kovino imajo žepki zavorni učinek, pri lesu pa ugrezni.

    ugrezni-zepki.jpg
    Slika 6: Ugrezni žepki pod glavo vijaka

    Vijak ASSY četrte generacije torej močno prispevajo k bolj učinkovitem delu, saj rešujejo kar nekaj težav vijačenja, s katerimi se soočajo mojstri. Omogočajo delo z eno roko in vijačenje ob robovih elementov. Celoten postopek vijačenja poteka hitreje tudi zaradi manjšega trenja, ki zahteva nižjo moč kot sicer. Na koncu vijaki poskrbijo za izjemen končni izgled, saj ob stiku s površino ne prihaja do pokanja, prav tako je manjša možnost cepljenja lesa.

    vijacenje-lesa-vijaki-assy.jpg
    Slika 7: Primer uporabe

    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Gradbena dela?

    Imamo kar 1743 izvajalcev za področje Gradbena dela:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1743 izvajalcev za področje Gradbena dela
    10
    1

    Zaključna gradbena dela Gašper Ocepek s.p.


    8.9
    1

    Aleksander Mavrič s.p.


    8.9
    0

    ZIDARSTVO FASADERSTVO KOVAČEVIĆ MUHAREM S.P.


    8.9
    3

    SPLOŠNO ZIDARSTVO - BORIS KOREN S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane