Za področje

  Najlepši trendi notranjega oblikovanja 2022

  Članek je koristil že 2951+ uporabnikom
  Že tisočletja trende notranjega oblikovanja uporabljamo kot estetski pripomoček pri naših poskusih iskanja neke vrste notranjega miru. Vzemimo starodavno kitajsko umetnost Feng Shui, kjer pozicioniranje predmetov in pohištva v prostoru ustreza pretoku energij, ali pa Wabi Sabi - japonsko prakso sprejemanja nepopolnosti ali pa denimo naklonjenost starega Rima uporabi barv, zemeljskih tonov in geometrijskih vzorcev, da bi posnemali harmonijo narave ... Vse več raziskav kaže na neposreden vpliv, ki ga imajo naši domovi, ne le na naše razpoloženje, ampak tudi na naše splošno zdravje in dobro počutje. Ali je torej kaj čudnega, da so leta 2022 – naše tretje zaporedno leto v svetovni pandemiji – vrhunski trendi notranje opreme spet osredotočeni na to, da se počutimo čustveno sproščene?
  Trendi, dizajn 2951
  Ethnicraft2
  Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

  izbor in besedilo: Špela Rogel

  Kaj pravzaprav privlači naše čute v letu 2022? 

  Za začetek mnogi arhitekti in notranji oblikovalci napovedujejo, da bodo v ospredje prišle rjave zemeljske barve. Videli jih bomo v tkaninah, v usnju ali celo na stenah oblečenih v opeko (terakota). Drugi vidijo porast tekstur in poudarkov, navdahnjenih z naravo – pomislite na frnikole in oblike gob – medtem ko tretji pravijo, da se njihove stranke navdušujejo nad mehkimi, zaobljenimi oblikami pohištva. V bistvu je zaželeno vse, kar deluje toplo, zračno, prijetno in udobno. Kdo si ne bi želel oblikovati prostorov, ki so videti kot topel objem?

  Potem je tu še pandemična realnost, da so naši domovi postali osrednja okolja našega življenja: kjer delamo, spimo in se družimo. Vsak kotiček in vsak predmet, s katerim smo obkroženi, mora služiti nekemu namenu. Morda je ta predvsem uporaben – na kar nakazuje vzpon uporabne domače tehnologije – ali pa čustven, kot je napoved, da bomo videli vse več interjerjev, ki jih so jih navdahnila potovanja. 

  Kaj je IN

  Odtenki rjave barve

  Čokoladno rjava, kamel in karamelna barva. Zadnjih nekaj let je bilo toliko barv in vzorcev, zlasti pastelnih. Pripravljeni smo na barvno prečiščevalno kuro. Tokrat se čokoladno rjava ne bo poigravala samo z oranžnimi odtenki, kot v 70ih letih prejšnjega stoletja, ko je bila v trendu, ampak se bo prepletala z drugimi močnimi barvami, ki jih najdemo v naravi, v bogate elegantne in brezčasne ambiente. Predvidevamo, da bodo valjčki za barvanje namočeni v rožnate, opečne tone, barvo konjaka in jantarja. Prostori bodo prebarvani od stene do stropa za popoln monokromatski efekt, ki vas ovije v objem udobja.

  rjava-ferm -living.jpg
  Pripravljeni smo na barvno prečiščevalno kuro. foto: Ethnicraft
  Zara Home1.jpg
  Čokoladno rjava, kamel in karamelna barva. foto: Zara Home
  jantar.jpg
  Barva konjaka in jantarja. foto: CB2

  Površine in predmeti, ki jih navdihuje narava

  Po najdaljšem obdobju, ki smo ga kadarkoli preživeli v zaprtih prostorih, si vsi prizadevamo okrepiti povezanost z naravo. To je hkrati navdihnilo oživitev naravnih površin. Predstavljajte si, da se kamen, terakota, marmor in travertin zdaj pojavljajo povsod: na stenah, tleh, v kopalnih kadeh in umivalnikih, na pohištvu in okrasnih predmetih.

  kopalna-kad.jpg
  Kamen, terakota, marmor in travertin se pojavljajo povsod: na stenah, tleh, v kopalnih kadeh in umivalnikih, na pohištvu in okrasnih predmetih. foto: Stone Forrest
  zaobljeno.jpeg
  Surov, porozen, nepopoln videz naravnih materialov prostoru dodaja globino, dušo in vizualno intrigo. foto: Ethnicraft

  Surov, porozen, nepopoln videz teh naravnih materialov prostoru dodaja globino, dušo in vizualno intrigo, hkrati pa posnema pomirjujoč, osvežujoč ambient na prostem. To je sprožilo tudi željo po drevesih v interjerju, kot sta denimo elegantna črna oljka ali pa južnjaška magnolija. V fokus prihajajo predmeti iz svetlečih kristalov in vrtečih se frnikol, silhuete gob, pohištveni kosi, ki vključujejo surove naravne materiale, ter motivi eksotične flore in favne.

  drevo.jpg
  Pomirjujoč, osvežujoč ambient na prostem sproža željo po drevesih v interjerju. foto: Ferm Living

  Skulpturalno in zaobljeno oblikovano pohištvo

  Zaobljene oblike podzavestno dojemamo kot varne, prijazne in gostoljubne. Ker se še vedno počutimo malce krhke, bodo te mehke oblike ostale v trendu, tako pri pohištvu kot tudi v arhitekturi.

  skulpturalno.jpg
  Pohištvo kot skulptura. foto: Ethnicraft
  Zaobljene oblike podzavestno dojemamo kot varne, prijazne in gostoljubne. foto: Ethnicraft

  Teksturirani ometi 

  Dekorativne mavčne stenske obloge so že dolgo priljubljene. Umetelno izdelane stenske površine z grobim ali gladkim staranim efektom bodo zdaj postale teksturirana ozadja naših življenj.

  zara-tekstura-stene.jpg
  Umetelno izdelane stenske površine z grobim ali gladkim staranim efektom. foto: Zara Home

   

  zara-omet-star.jpg
  Dekorativne mavčne stenske obloge so že dolgo priljubljene. foto: Zara Home

  Prefinjeno zunanje pohištvo

  Zunanje pohištvo bo postalo bolj prefinjeno in dodelano medtem, ko bomo še naprej preživljali več časa na prostem, terase in balkoni pa bodo postali pravi podaljški našega notranjega ambienta.

  zunanja-jedilnica.jpg
  Terase in balkoni pa bodo postali pravi podaljški našega notranjega ambienta. foto: Paola Lenti
  sutherland.jpg
  Zunanje pohištvo postaja vedno bolj prefinjeno in dodelano. foto: Sutherland

  Taktilni tekstili in teksture

  Poigrajte se z vzorčasto juto in tako prostorom dodajte več teksture in globine. To je način, kako nadgraditi nevtralne enobarvne podlage z zabavnimi igrami vzorcev. S preobleko tkanin ter dodatki, kot so blazine, preproge in zavese resnično lahko dosežemo velike učinke v prostoru brez, da bi za to morali seči globoko v žep. Moher in žamet ob svili in lanu, pisani tartani, zdrobljeni žameti in veliki vzorčasti potiski ...

  romo1.jpg
  Nadgradite nevtralne enobarvne podlage z zabavnimi igrami vzorcev. foto: Romo fabrics
  romo2.jpg
  S preobleko tkanin ter dodatki, kot so blazine, preproge in zavese resnično lahko dosežemo velike učinke v prostoru.foto: Romo fabrics
  romo5.jpg
  Moher in žamet ob svili in lanu, pisani tartani, zdrobljeni žameti in veliki vzorčasti potiski ...foto: Romo fabrics

  Dvo in večnamenski prostori/sobe

  Ko vstopamo v še eno leto različic COVID, se naši življenjski prostori še naprej uporabljajo tudi kot delovni prostori. Jedilna miza, kot konferenčna je postala nova normalnost. V tem duhu trend večnamenskosti prehaja tudi na druga področja. Stene jedilnice s policami za vino ali knjige, sobe za goste s pisalnimi mizami, spalnice z opremo za vadbo. Vsak kotiček prostora bo maksimalno izkoriščen.

  španska-stena.jpg
  S špansko predelno steno lahko iz enega prostora naredimo dva. foto: Industry West

  Visokotehnološki domovi

  Oblikovanje se stalno razvija tudi s pomočjo tehnološkega napredka. Številni arhitekti in oblikovalci uporabljajo orodja za virtualno oblikovanje (VDC). Ta zmogljiva nova tehnologija omogoča ustvarjanje impresivnih prostorov in zelo privlačnih dizajnov, ki so tako sodobni kot futuristični.

  dyson.jpeg

  Čistilec, vlažilec in ventilator. Vse v enem. Samodejno zazna in zajame nečistoče za čistejši zrak. Zazna in uniči tudi formaldehid. foto: Dyson

   

  tech.jpg
  Termostat Nest Learning se samodejno prilagaja vašemu življenju in spremembi letnih časov. Prikazuje, koliko energije porabite vsak dan. foto: Nest

  Vintage in trajnostni poudarki

  Z vidika oblikovanja so vintage pohištvo in dodatki protagonist vsake sobe – imajo moč pripovedovanja zgodb in usmerjanja pozornosti. Njihova patina v vsak prostor vnese teksturo in toplino na dotik, da ne omenjamo sentimentalnosti. Toda poleg uporabnosti in svojega dekorativnega značaja, so tudi trajnostni. Z obnovo in preobrazbo nečesa starega in poškodovanega zmanjšujemo svoj odtis, hkrati pa v prostor vnašamo bogat duh preteklosti. Tudi pri novem pohištvu in drugih izdelkih za opremljanje bi morali biti trajnostne tkanine in materiali prednostna izbira vseh oblikovalcev.

  Usnjeno pohištvo in oblazinjenje

  Usnje bogatih tonov izravnava hladnejše kovine in ima sposobnost, da se obdrži čez čas. Z uporabo in obrabo postaja vedno bolj žlahtno in pripoveduje zgodbe.

  Ethnicraft2.jpg
  Usnje se obdrži skozi čas. foto: Ethnicraft
  Ethnicraft1.jpg
  Z uporabo in obrabo postaja vedno bolj žlahtno in pripoveduje zgodbe. foto: Ethnicraft

  Interjerji navdahnjeni s potovanji

  Ljudje bodo po dolgem času spet potovali, zato bodo domovi dobili nomadsko pustolovski pridih. Predstavljajte si šotore, nizke bankete s turškimi pufi in cigaretnimi mizicami ...

  Kombiniranje materialov in stilov oblikovanja

  Želja po unikatnih stvareh vodi k eklektičnosti, k večjemu mešanju različnih materialov in izdelkov. Predstavljajte si denimo bel in kremast ambient v kombinaciji s temnim naravnim lesom in spranim lanenim tekstilom ter črno-belimi fotografijami. Ali pa temen ambient z nerjavnim jeklom ter zabavnimi večbarvnimi shemami ter nekaj ​​avantgardnih kiparskih elementov, ki spominjajo na slog Ettoreja Sottsassa.

  preproga.jpg
  Močni vzorci in kontrastne barve v prostor vnašajo ritem. foto: Revival Rugs

  Močni vzorci in barve

  Ozadje prihaja v ospredje! Barve sten bodo postale prevladujoč element v notranjosti, z močnimi vzorci in bolj teksturiranimi materiali. Oddaljili se bomo od nevtralnih barvnih shem, želimo si bolj živahnih barv z močnim značajem in tkanin z drznimi vzorci. Leta utišanih barv so se umaknila svetlim, radostnim barvam, ki vam narišejo nasmeh na obraz. Citrusno rumena in kraljevsko modra sta denimo barvi, ki ju bomo v prihodnje pogosto videli.

  rumena.png
  Citrusno rumena je barva, ki jo bomo v prihodnje pogosto videli. foto: 1stbids
  missoni.jpg
  Želimo si bolj živahnih barv z močnim značajem in tkanin z drznimi vzorci. foto: Missoni Home

   

   

   

   

   

   

  Trendi, dizajn 2951
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

  Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Imamo kar 547 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
  8.9
  0

  Ink. arhitektura interier, Janja Orel s.p. arhitekturno projektiranje


  9.5
  1

  Hiša arhitekture Gregor Petrovič s.p.


  8.9
  1

  Atrij nepremičnine d.o.o.


  8.9
  1

  Sokpro, projektiranje, gradbeništvo in svetovanje d. o. o.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane