Za področje

    Restavriranje pohištva

    Članek je koristil že 3257+ uporabnikom
    Prenova pohištva oz. bolje rečeno reciklaža pohištva, v zadnjem obdobju postaja vse bolj popularna. Kaj je k temu botrovalo? Ali so bili to trendi okoljevarstvenikov, ki spodbujajo recikliranje ali zgolj smernica, ki navdihuje in navdušuje številne ljudi?
    Trendi, dizajn 3257
    Reciklaža pripomore k snovanju novega, unikatnega pohištva in opreme
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. KAJ JE RECIKLIRANJE?

    Recikliranje velja za zabaven in ustvarjalen način, s katerim pomladimo ali obnovimo stare pohištvene kose, ki bi jih v nasprotnem primeru lahko zavrgli. Iz starih rustikalnih stolov lahko ustvarimo vintage stole, ki popestrijo jedilnico. Prav tako lahko iz starih omaric pričaramo mistične omare, ki polepšajo predsobo in so odlična poživitev dnevnih prostorov. Ogromno je idej, kako lahko oblikujete in popestrite stare, razmajane in dodobra uničene kose pohištva. Vse ideje o recikliranju so smiselne, saj starine v ambient vnesejo svoj značaj. V kolikor je naš dom sodobno oblikovan, je izziv kako vanj vnesti recikliran kos pohištva. 

    2. ZAKAJ PRENAVLJATI POHIŠTVO?

    Prenova obstoječega pohištva je eden izmed načinov, kako lahko starim dotrajanim kosom pohištva ponudimo še eno priložnost. V prenovo spada brušenje, barvanje, kitanje in tapeciranje pohištvenih kosov. Obnovljeni kosi pohištva dodajo vsakemu ambientu poseben čar in ga poživijo. Veliko pohištva, ki je izdelanega iz naravnih materialov, masivnega lesa in kovine, lahko osvežimo z novo barvo; tako nam pri prenovi stanovanja ni potrebno kupovati novih pohištvenih kosov. 

    Pohištvo, ki nastane s postopkom prenove ali reciklaže je inovativno, unikatno in domiselno. Pri recikliranju in prenavljanju pohištva je ključna improvizacija in uporaba domiselnih idej.

    Pomembno je, da se zavedamo, da lahko z majhnimi koraki pripomoremo k manjši potrošnji in posledično k manjšemi onesnaževanju okolja. Recikliranje in prenova pohištva zagotovo ni letošnja modna muha, ampak je način življenja in razmislek k ponovnemu oblikovanju elementov. 

    Pri procesih prenove in recikliranja nikakor ne pozabite na lastnosti materiala iz katerega so sestavljeni pohištveni kosi. Pomembno je, da stremite k uporabi okolju prijaznih barv in lakov, ki vam bodo v pomoč pri spreminjanju barvnih tonov zavrženih in umazanih kosov starega pohištva.

    Trendi, dizajn 3257
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    10
    9

    WohnIn Planungsbüro mit Wohnstudio GmbH


    10
    0

    MODERNA, d.o.o.


    8.8
    0

    Biro 33, Doris Arnuš s.p.


    9.1
    0

    Arhitektonika d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane