Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Oblikovanje notranje opreme po meri

    Članek je koristil že 4389+ uporabnikom
    Za pohištvo po meri se odločimo v posebnih primerih, ko nam to predstavlja edino možnost da opremimo svoj dom. Razlog se skriva v majhnih, neobičajnih dimenzijah določenega prostora, kjer je namestitev tipske notranje opreme onemogočena. To velja predvsem za mansardna stanovanja, ki so že sama po sebi nekoliko manj prostorna, eden glavnih razlogov pa je prav bivanje pod poševno streho.
    Strokovni članek 4389
    Vgradna garderobna omara v spalnici mansardnega stanovanja
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. ZAKAJ OZ. KDAJ IZBRATI NOTRANJO OPREMO PO MERI?

    Za notranjo opremo po meri se največkrat odločimo v primeru, ko opremljamo prostor specifične, nestandardne oblike. Dober primer takšnega prostora je že prej omenjeno mansardno stanovanje, kjer je zaradi naklona strehe onemogočena uporaba standardnega, tipskega pohištva, ki je primerno za ravne strope. Za notranjo opremo po meri se odločimo v primeru, ko imamo na voljo večji ali manjši prostor od standardnega. V tem primeru si recimo omislimo garderobno omaro večjih dimenzij ali manjših dimenzij, saj drugače le-ta ne bo pristajala v prostor.
     
    Prednost uporabe notranje opreme po meri se kaže tudi v osebnih dimenzij. Sem prištevamo recimo postelje po meri, ki so primerne za ljudi nekoliko večje telesne rasti, in po meri narejene kuhinjske omarice, ko je želja višjega ali nižjega kuhinjskega pulta.
     
    Razlog izbora notranje opreme po meri tiči tudi v dejstvu, da si lahko pohištvo zamislimo popolnoma sami. Za notranjo opremo po meri tako naredimo skico, opravimo določene meritve in pohištvo na koncu izdela mizar. Na ta način imamo doma svoj pravi unikat, kjer se sami odločimo za želeno barvo, material, ročaje, notranja vodila in druge elemente pohištva. Že res, da v večini trgovin najdemo pohištvo, ki nam je všeč, vendar pa se le-to redko popolnoma sklada z našimi željami. Garderobna omara je po sami zasnovi sicer lahko idealna, a kaj ko je ne moremo dobiti v željenem materialu ali določeni barvi. Enak primer se nam lahko zgodi pri nakupu sedežne garniture, kjer so dimenzije pravšnje, zasnova kavča je idealna, vendar spet ni na voljo želenega materiala ali barvne kombinacije. V tem primeru nam ne preostane drugega, kot da nam izbrani kos notranje opreme izdelajo po meri in po naših željah.

    2. CENA NOTRANJE OPREME PO MERI

    Cene pohištva lahko zelo varirajo, velik delež pri ceni pa predstavlja predvsem izbira materiala. V trgovini oz. salonih notranje opreme lahko kvečjemu izbiramo med različnimi dimenzijami kuhinjskih ali garderobnih omaric ter barvami le-teh, ne pa tudi med materiali, ki so na voljo. Cena je torej odvisna od materiala, vodil, ročajev, oblazinjenja in podobnih stvari. Na koncu pridemo do zaključka, da lahko za notranjo opremo po meri odštejemo mnogo manj, kot če bi se odločili za notranjo opremo oz. pohištvo, ki je izdelano v proizvodnji, saj lahko sami izberemo material in ostale elemente po ugodnih cenah, obenem pa na koncu dobimo točno tak primer izvedbe pohištva po meri, kot smo si ga želeli. Vse naše želje pa bo lahko uresničil mizar.
     

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja NARO, mizarske storitve Roman Čufar s.p.

    Glede na to, da ste mojstri na področju mizarskih storitev, bi nam lahko zaupali, kako poteka proces izdelave pohištva? 
     
    Prvi pogoj, preden sploh začnemo z dejansko izdelavo pohištva, je ogled na lokaciji, kjer se obvezno naredijo izmere prostora. Strankam se v celoti posvetimo in jim svetujemo glede postavitve pohištva, v začetni fazi pa naredimo na podlagi meritev izris, kar pripomore k lažji predstavi pozicije in izgleda. Sočasno z izrisom svetujemo glede izbire materiala in različnimi kombinacijami barvnih vzorcev.  Po potrditvi se lotimo izdelave pohištvenih elementov, ki vam jih dostavimo na lokacijo, na koncu s pomočjo naših monterjev poskrbimo tudi za montažo pohištva. Tako investitorjem ponudimo komplet storitev, od svetovanja in izrisa pa do montaže pohištva.
     
    Katero pohištvo izdelujete in katere so prednosti izdelave pohištva po meri? 
     
    Izdelujemo praktično vse vrste pohištva – kuhinje, postelje, mize, pohištvo za kopalnico, pohištvo za dnevno sobo, pohištvo za pisarne. Kot največjo prednost pohištva po meri bi izpostavil popolno prilagajanje pohištva prostoru, kar z drugimi besedami pomeni, da se maksimalno izkoristi in zapolni bivalni prostor. To še posebej pride do izraza v mansardnih stanovanjih, kjer nam dimenzije pohištva določa naklon strehe in kolenčni zid.
    g.Roman, NARO, mizarske storitve Roman Čufar s.p.

    Z izdelavo kosa notranje opreme po meri, dobimo svoj unikaten izdelek
    Z izdelavo kosa notranje opreme po meri, dobimo svoj unikaten izdelek


    Strokovni članek 4389
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 544 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    10
    2

    ZUGELJ ERRATIC DESIGN, Kaja Žugelj s.p.


    9.8
    3

    Nina Verglez s.p.


    9.8
    1

    NOBEL DOM d.o.o.


    10
    4

    PROJEKTIVNI BIRO ARHITEKTI LOVŠE, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane