Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Seznanite se z najnovejšimi trendi senčenja interierja

    Kateri so najnovejši trendi notranjega senčenja in ključni elementi, ki jih je dobro upoštevati pri načrtovanju? Pri oblikovanju sodobnih interierjev je pomembno slediti trendom notranje opreme, ki služijo kot temelj za ustvarjanje edinstvenega in osebnega stila. Najnovejši trendi notranjega oblikovanja se vse bolj osredotočajo na čas in počutje, ki ga preživimo v svojih domovih ali na delovnih mestih v povezavi s človeku in okolju prijaznimi materiali. Hkrati pa nove oblike dela zahtevajo prilagodljivost in večfunkcionalnost prostorov.
    Predstavitev produkta 383
    3 rolo

    Kateri bodo 4 sklopi barvnih trendov za 2024?

    Barvni trendi prihajajo k nam v določenem zaporedju. Obdobju manj intenzivnih barv običajno sledi obdobje živih barvnih odtenkov. Karl Johan Bertilsson iz NCS Natural Colour System© že 25 let raziskuje barve in skupaj z ekipo mednarodnih strokovnjakov napoveduje barvne trende. Ti trendi so skrbno izbrani glede na obdobja, v katerem živimo in glede na trenutne mehanizme v našem vsakdanu, ki močno vplivajo na nas in na naše počutje.

    Danes se vsi zavedamo posledic človekovega vpliva na Zemljo in naravo. Živimo v obdobju, v katerem vsi govorimo o trajnosti, zelenih virih, krožnem gospodarstvu. Hkrati spremljamo bliskovit razvoj umetne inteligence, kar bo zelo kmalu bistveno spremenilo način našega dela, življenja. Karl Johan Bertilsson napoveduje, da se bo trend na področju oblikovanja v poplavi AI dizajna obrnil v prid človeka. Pomemben bo postal produkt človeka – to bo »pravi« dizajn, je Bertilsson izpostavil na letošnjem pohištvenem sejmu v Stockholmu.

    Karl-Johan-Bertilsson.jpg
    Karl Johan Bertilsson iz NCS Natural Colour System© na predavanju Trends 2024+ Trend Talk, ki je potekalo na pohištvenem sejmu v Stockholmu.

    S pomočjo medijev smo v tesnem stiku z dogajanjem po svetu, z nasiljem in vedno novimi bojnimi žarišči, ki so bolj ali manj oddaljeni od nas. Na nas vplivajo stalne zdravstvene grožnje pandemije in drugih življenjskih nevarnosti, kar nas pahne v stres in še bolj kot prej si želimo miru ter zdravja. Poleg naštetih vplivov je danes pomemben tudi vidik medgeneracijskih razlik. 

    Mlajše generacije, ki so odraščale s pametnimi telefoni in tehnološkim napredkom, imajo drugačen pogled na svet in so bolj vpete v sodobno tehnologijo. Nasproti njim stoji starejša generacija, ki neguje nostalgijo in se ozira v »stare« čase, manj jih zanimajo nove aplikacije in digitalni napredek.

    Glede na navedene vplive je Bertilsson iz NCS Colour predstavil 4 sklope barvnih trendov za interier 2024:

    interier-barve-2024.jpg

    Senčila Medle ponujajo senčila v sodobnih barvnih trendih in v nešteto drugih barvnih odtenkih, v številnih dekorativnih vzorcih in kombinacijah. Z možnostjo tiskanja na tkanine nudijo popolno personalizacijo za ustvarjanje edinstvenega izgleda prostora. 

    Poleg bogate barvne palete nudijo tudi raznolik nabor prosojnosti tkanin. Od klasičnih transparentnih, ki omogočajo pogled navzven do manj transparentnih oz. popolnoma zatemnitvenih.

    Trajnostni materiali

    V zadnjih letih se je tudi v arhitekturi in notranjem oblikovanju močno povečalo zanimanje in potreba po trajnostnem razvoju in oblikovanju. Pri Senčilih Medle lahko izberete tkanino Greenscreen Sea-Tex®, ki vsebuje 50 % reciklirane odpadne plastike, ki jo je na obalo naplavilo morje.

    Greenscreen Sea-Tex® tkanine niso zgolj okolju prijazne, ampak so tudi tehnično izpopolnjene. Učinkovito senčijo prostor in ohranjajo naravno svetlobo, kar prispeva k prijetnemu ambientu.

    tkanine-za-sencila.jpg

    Večfunkcionalnost

    Poleg estetske dopolnitve prostora, senčila omogočajo prilagajanje ravni svetlobe in zasebnosti v prostoru ter zagotavljajo učinkovito izolacijo. Hkrati nudijo zaščito pohištva, tal in umetnin pred škodljivimi vplivi UV svetlobe. Ob tem pa ustvarjajo prijetno ambientalno svetlobo ter izboljšujejo akustiko v prostoru.

    Katera senčila ostajajo v trendu prav zaradi svoje funkcionalnosti?

    Trendi notranjega opremljanja prihajajo in odhajajo, vendar jih je nekaj takih, ki so prestali preizkus časa. Med senčili zagotovo izstopajo roloji, ki so priljubljeni že vrsto let.

    Prostore s čistimi linijami in preprostimi geometrijskimi vzorci lahko estetsko dopolnjujejo lamelne zavese. Zaradi svoje vertikalne oblike poudarijo višino prostora in dajejo sodoben izgled, zlasti pri senčenju velikih panoramskih sten.

    lamelne-zavese-2.jpg

    Plise senčila s pomočjo inovativnega sistema odpiranja in zapiranja od spodaj navzgor in od zgoraj navzdol omogočajo prilagajanje stopnje zasebnosti in svetlobe. Estetsko bolj dovršena različica so dvojne tkanine v obliki satovja, imenovane DuetteⓇ, ki zagotavljajo boljšo izolacijo.

    Kako izbrati pravi tip senčil?

    Prvi korak pri izbiri senčila in ustvarjanju popolnega ambienta je razmislek o namenu. Ali potrebujete senčilo za zatemnitev prostora, zaščito pred soncem, dekorativni dodatek ali kombinacijo vsega?

    Zatemnitev: Prvo vprašanje, ki si ga lahko postavite je, koliko svetlobe želite prepustiti. Če želite popolno temo, so lahko vaša odlična izbira zatemnitvena plise senčila lahko tudi zatemnitveni roloji. Če pa bi radi le nekoliko zasenčili prostor, lahko v prostor dodate roloje ali panelne zavese

    Zasebnost: Zasebnost je za mnoge ljudi pomemben odločitveni dejavnik, ko gre za izbiro senčil. Široka ponudba senčil omogoča želeno raven zasebnosti in prilagoditve.

    Dekorativni dodatek: Z izborom senčila z lepimi vzorci, barvami in teksturami lahko resnično dopolnimo ambient, da zaživi. Če opremljate moderen dom, bi bili elegantni roloji lahko dobra izbira. Hkrati pa se pri rolojih lahko poigrate s personaliziranim tiskom na tkanino. Za bolj tradicionalen prostor pa bi morda bolj ustrezale lesene žaluzije.

    lamelne-zavese.jpg

    Zakaj Senčila Medle?

    Senčila so njihova strast že 30 let. In stremijo biti še boljši, najboljši. To pomeni: brezkompromisna kakovost v kombinaciji s posebnim dizajnom. Senčila Senčila Medle omogočajo arhitektom, podjetjem in zasebnim strankam, da dodajo funkcionalne in živahne dodatke v poslovne prostore in domove. Izpolnjujejo posebne želje in ideje s širokim izborom vzorcev tkanin in prilagoditev, ki zadovoljijo tudi najzahtevnejše potrebe.

    S senčili Senčila Medle boste zagotovili optimalno senčenje in estetsko dopolnitev za vaše arhitekturne projekte. Obiščite njihove  salone v Ljubljani in Novem mestu, kjer lahko raziščete možnosti senčenja.

    salon-sencila-medle.jpg

    Predstavitev produkta 383
    Avtor: SENČILA MEDLE d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranja senčila?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane