Za področje

  ALU in PVC robniki

  Članek je koristil že 9339+ uporabnikom
  Pri urejanju okolice smo navajeni betonskih robnikov, ki imajo poleg svojih prednosti tudi eno slabost in to je precej velika debelina. V želji po sodobnih minimalističnih ureditvah, kjer želimo le razmejiti površine, ne da bi bil robnik posebej vpadljiv, je zato veliko boljša izbira PVC ali ALU robnik.
  Strokovni članek 9339
  resort glamping robniki
  Imamo kar 1618 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

  1 Sodobne zunanje ureditve

  Že precej časa sodobna krajinska arhitektura sledi smernicam minimalizma. V želji da bi pokazali lepoto bistvenega, torej rastlin, pokrovnic, trave in različnih površin tlakovanja, so robniki postranskega pomena.
  ALU ali PVC robnik lahko tako postane samo tanka svetleča ali čisto neopazna črta med različnimi deli vaše zunanje ureditve.

  resort glamping robniki.jpg

  2 ALU robniki

  ALU robniki so nekoliko manj fleksibilni in dražji, imajo pa večjo trdnost. Lahko se jih uporablja za povozne površine in razmejevanje asfaltnih ter tlakovanih ali betonskih površin. Višji ALU robniki, ki jih je mogoče enostavno obbetonirati, so odlična rešitev za zaključevanje tlakovanih površin in bolj obremenjenih poti. Tanka sijajna črta bo vaši zunanji ureditvi vlila minimalistični pridih. ALU robnike je mogoče dobiti v L izvedbah in ploščatih izvedbah različnih višin z možnostjo ukrivljanja in nastavki za zabijanje v tla. Pri poščatih je mogoče dobiti tudi kotne elemente in nosilce. Na voljo so dolžine od 2m, iz vremensko odpornih materialov in temperatur vročega asfalta.

  AMI125_4_8_1.jpg

  818653a4cdbdd829ea701540d528e16b.jpg

  3 PVC robniki

  PVC robnike je mogoče nabaviti v rolah ali ravnih kosih. Odlikuje jih dostopna cena in izjemno enostavna vgradnja. Ker jih je mogoče zlahka kriviti, lahko z njimi izdelate tudi zahtevne okrogle oblike. PVC robniki so ploščate oblike v kolutih različnih višin in dolžin ali v L obliki  različnih višin in dolžine od 1m iz posebne reciklirane fleksibilne UV obstojne plastike.

  AMI125_4_8_2.jpg

  4 Prednosti ALU in PVC robnikov

  4.1 Enostavna vgradnja

  Robnike lahko zelo enostavno vgradite z zabijanjem s pocinkanimi žeblji večjih dimenzij na prej utrjeno tamponsko podlago ali zbiti teren. Za večjo stabilnost jih je mogoče enostavno tudi betonirati, ko smo jih fiksirali v želeno pozicijo. Izkop je veliko manjši, kot pri betonskih robnikih, kar pomeni bistveno manj dela pri vgradnji.

  AF150_2.jpg

  AF102_1.jpg

  4.2 Ne zažgejo trave

  Ob poletnih mesecih se beton močno segreje, kar uniči travo ali druge pokrovnice. Poleg tega je beton tudi higroskopen, torej absorbira okoliško vlago, kar travo dodatno poškoduje. PVC ali ALU robniki odbijajo vlago, zato bo trava tik ob robniku ohranjena.

  5 Kje dobiti ALU in PVC robnike

  Zgoraj omenjene produkte lahko dobite v podjetju Radom d.o.o., dominvrt@elegence.si, 041 640 079 in na strani https://robniki.si

  Strokovni članek 9339
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Urejanje okolice?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1618 izvajalcev za področje Urejanje okolice:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane