Za področje

  Termostat - kakšna je idealna temperatura prostora?

  Članek je koristil že 5612+ uporabnikom
  Vam je poleti prevroče in pozimi premrzlo? Ne veste kako bi nastavili termostat? Pri načrtovanju ogrevalnega in hladilnega sistema v objektu je potrebno vedeti projektno temperaturo v objektu. Projektna temperatura je z zakonom določena vrednost, ki se razlikuje glede na letni čas in namembnost objekta. Osredotočili se bomo na projektno temperaturo bivalnih objektov. Projektna temperatura nam pove temperaturo, katero je priporočljivo imeti v objektu.
  Strokovni članek 5612
  Projektna temperatura nam pove temperaturo, katero je priporočljivo imeti v objektu
  Imamo kar 801 izvajalcev za področje Prezračevanje:

  1. Nastavite termostat za zimsko obdobje

  V zimskem obdobju je optimalna temperatura v bivalni prostorih 22 °C. To temperaturo je potrebno zagotavljati v času, ko se ljudje aktivno gibljejo po bivalnih površinah. Ta temperatura je optimalna temperatura, ki ne vpliva na vaše zdravstveno stanje. Projektna temperatura v bivalnih prostorih se ne spreminja glede na zunanjo temperaturo v zimskem obdobju. Pri določanju vrednosti projektne temperature upoštevajte temperaturne razlike med zunanjimi in notranjimi prostori. Temperatura se določi s pomočjo zdravstveno usposobljenega kadra, ki se zaveda kakšna je primerna temperatura za delo in gibanje ter kakšna je priporočljiva temperaturna razlika med zunanjimi in notranjimi prostori. Zato pozimi nastavite termostat na 22 °C.

  2. Idealna temperatura za poletno obdobje

  V poletnih mesecih so projektne in optimalne temperature v bivalnih prostorih 26 °C, sprejemljiva je tudi temperatura do 28°C. Prostore z višjo temperaturo je potrebno ohlajati. Ohlajamo lahko z dovajanjem hladnega zraka v prostor ali s prezračevanjem in zapiranjem ter zatemnitvijo zunanjih steklenih površin. Poleti je potrebno poskrbeti, da ne bo naše telo pregreto. Načinov hlajenja je več: od hlajenja z vpihovanjem hladnega zraka, do stropnega hlajenja, ki je podobno talnemu gretju.

  3. Energetska sanacija stavb

  V kolikor projektne temperature v bivalnih prostorih ne dosežemo ne poleti in ne pozimi, je potrebno bivalni objekt energetsko sanirati, določiti mesta največjih toplotnih izgub ali pribitkov. Energetska sanacija objekta je kompleksna stvar, ki zahteva strokovno rešitev. Obrnite se na strokovno pomoč, ki vam bo pomagala najti ustrezno rešitev.

  Strokovni članek 5612
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Prezračevanje?

  Imamo kar 801 izvajalcev za področje Prezračevanje:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  Imamo kar 801 izvajalcev za področje Prezračevanje
  9.8
  11

  ReActive, Gašper Demšar s.p.


  8.9
  3

  ZRAKER, prezračevalni sistemi, d.o.o.


  8.9
  3

  MELINC OGREVANJE VODOVOD JURE MELINC S.P.


  8.9
  5

  Posredništvo,izposoja in prodaja ,Boris Žlembergar s.p.


  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane