Za področje

    Že 55 let sejem vseh sejmov!

    Bliža se največji in najbolj tradicionalni sejem na Celjskem sejmu – sejem MOS, ki letos praznuje že 55 let! Potekal bo med 13. in 17. septembrom, gre pa za največjo poslovno-sejemsko prireditev v Sloveniji in širše, s 55-letno tradicijo in trajnostno vizijo. Ker bo na MOS-u, ki upravičeno nosi naziv sejem vseh sejmov, letos še posebej jubilejno razpoloženje, se obeta kar nekaj novosti. Preverite pestro ponudbo sejma MOS.
    Dogodek 222
    MOS 1.dan 1 (3)

    Trajnost

    Letošnji MOS bo v znamenju zelenega prehoda s sončnimi elektrarnami, e-mobilnostjo in trajnostnim razvojem. Veliko bo demonstracij voženj, animacij, poligonov, kjer boste lahko preizkusili nov e-prevoz, o katerem že dolgo razmišljate – od navadnih koles, do e-skirojev, skuterjev, avtomobilov. V okviru Evropskega tedna mobilnosti letos spodbujamo tudi akcijo »S kolesom na MOS«.

    MOS 1.dan-203.jpg

    Vse na enem mestu

    Na enem mestu bo zbrana ponudba za dom, gradnjo, prosti čas in zdravo hrano, predstavila se bo slovenska modna industrija, poskrbljeno bo tudi za razvedrilo in zabavo.

    Obrtniki in spoznavanje poklicev

    Vsako leto namenijo obiskovalci največ zanimanja Ulici obrti in rokodelskih delavnic. Velik poudarek bo na promociji različnih poklicev, zato dobrodošli osnovnošolci in srednješolci, ki se odločate o svoji nadaljnji poklicni karieri. Na enem mestu boste lahko spoznali različne poklice, praktične prikaze in svetovalce, ki vam bodo odgovorili na vsa vaša vprašanja. Sejem bo obiskala tudi Evropska komisija , ki bo predstavljala Evropsko leto spretnosti.

    Drugi dan sejma bo potekal v prostorih našega Kongresnega centra Celje, kjer bo potekalo mednarodno poslovno srečanje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija. Tretji dan bo na vrsti Dan gospodarske diplomacije. Vabljeni torej, da se udeležite MOS-a in vseh omenjenih dogodkov, kjer boste lahko učinkovito navezali nove poslovne stike.

    Gospodarstvo in znanost

    MOS prav tako predstavlja odličen vezni element med gospodarstvom in znanostjo. Ogledali si boste lahko visokotehnološke inovacije, nove tehnologije in primere dobrih praks sodelovanja v znanosti in gospodarstvu. V okviru »Stičišč znanosti in gospodarstva« bodo svoje dosežke predstavili inštituti, fakultete, univerze in visokotehnološka podjetja. Inovacije so usmerjene na področja elektronike, mehatronike, avtomatike, robotike, energetike, bionike, IKT, nanotehnologij, biotehnologij, vesoljskih tehnologij in drugih področij. Cilj sejemske predstavitve je pospešiti razvoj visokotehnoloških inovacij in k sodelovanju pritegniti tudi mlade raziskovalce. V okviru celovite predstavitve bodo predstavljeni tudi novi poklici in perspektivni izobraževalni programi.

    Letošnja zanimivost bo predstavitev bionike s projektom »tehnološke virtualizacije bionske glave«. Projekt bo prikazal številne stimulatorje in različne vsadke, ki jih sodobna medicina uporablja za zdravljenje hudih nevroloških bolezni in diagnostiko.

    Strokovnjaki FERI Univerze v Mariboru pa bodo predstavili bionskega človeka v virtualnem okolju, lahko boste videli optične in fotonske inovacije ter način dekodiranja možganskih signalov po možganski kapi. Predstavili bodo tudi trende razvoja na področju umetne inteligence.

    MOS 2.dan-48.jpg

    Kemijski inštitut se bo predstavil s tremi sklopi oziroma izumi, in sicer z Zeleno sintetsko platformo za pripravo različnih ksantofilnih estrov (dr. Alen Albreht, D04), s Formulacijo kanabinoidov in njihovih kislinskih oblik s povečano stabilnostjo in vodotopnostjo (dr. Mitja Križman, D04) in s Kemijsko reciklažo poliuretanskih pen z amini (dr. Ema Žagar, D07).

    Stičišče znanosti in gospodarstva že od leta 2016 uspešno  vodi Janez Škrlec, nekdanji član Sveta za znanost in tehnologijo RS. Cilj sejemske predstavitve je pospešiti razvoj visokotehnoloških inovacij in k sodelovanju pritegniti mlade raziskovalce. V okviru celovite predstavitve bodo predstavljeni tudi novi poklici in perspektivni izobraževalni programi.

    Turizem na MOS-u

    V eni izmed večjih sejemskih dvoran bo predstavljena obširna ponudba turističnih destinacij iz vse Slovenije. Predstavljale se bodo butične lokacije, kmetije in ponudniki domače hrane. Tako ne bo manjkalo številnih degustacij in spoznavanja slovenskih kulinaričnih posebnosti po pokrajinah.

    Podrobneje se boste seznanili s pohodništvom, kolesarjenjem, zimskimi, vodnimi in adrenalinskimi doživetji, spoznali boste tudi nove možnosti za team buildinge. Predstavili se bodo razstavljavci wellness in zdraviliškega turizma, kongresnega, kulturnega in dentalnega turizma. Prav tako bodo prisotni razstavljavci s področja kampinga in karavaninga z avtodomi in opremo zanje.

    Nedvomno bo vse obiskovalce zanimal raznolik program zdravega načina življenja. Tako boste na MOS-u lahko spoznali uporabo defibrilatorja in oživljanje, lahko si boste dali izmeriti sladkor v krvi ali krvni tlak, vprašanja boste lahko zastavljali Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje, kjer se boste seznanili z nalezljivimi boleznimi. Skrb za zdravje in spoznavanje vseh možnosti, s katerimi lahko sami pomagamo svojemu telesu, bo čudovita izkušnja, zato obiščite ta največji sejemski dogodek v Sloveniji in poskrbite za svoje zdravje.

    MOS 2.dan-89.jpg

    Digitalizacija in ministrstva

    Predstavitev digitalizacije bomo organizirali v sklopu segmenta MOS B2B. Letošnji MOS bodo obiskala številna ministrstva, ki bodo obiskovalcem predstavila digitalne storitve javnih ustanov in popolno digitalno preobrazbo, ki bo korenito olajšala naša vsakdanja opravila ob obisku teh ustanov.

    Predstavitev bo vključevala tri nosilne segmente:
    •    Rešitve za digitalizacijo gospodarstva
    Prvi segment je namenjen gospodarstvu, ki je na sejmu MOS v veliki meri prisotno že skozi razstavljavce, poleg tega pa je med obiskovalci približno 25 % poslovnih obiskovalcev. Poleg tega pa bo v tem segmentu tudi javna uprava predstavila digitalne rešitve, namenjene gospodarstvu.
    •    Rešitve za digitalizacijo izobraževanja in za dvig digitalnih kompetenc vseh sodelujočih v procesih izobraževanja

    Drugi segment je namenjen izobraževanju. Digitalizacija namreč omogoča vse bolj inovativne načine izobraževanja, napredne učne tehnike, interaktivne procese, na drugi strani pa ukinja mnogo poklicev in uvaja nove, čemur mora izobraževanje slediti. Ker je sejem MOS v veliki meri namenjen tudi predstavitvi poklicev, ga vsako leto obišče tudi na tisoče osnovno in srednješolcev ter študentov. Ti si bodo z veseljem ogledali še novosti na področju digitalizacije izobraževanja, pozabiti pa ne smemo tudi na odrasle, ki so vključeni v procese izobraževanja.
    •    Rešitve za digitalizacijo javno uprave in za dvig digitalnih kompetenc celotnega prebivalstva

    Glavni poudarek tukaj bo na dvigu digitalnih kompetenc celotnega prebivalstva in spodbudi, da bi v čim večji meri lahko vsi državljani RS koristili prednosti, ki jih prinaša digitalizacija. Tukaj bo glavni nosilec Ministrstvo za javno upravo, ki bo vključilo še ostala ministrstva in institucije.

    5 segmentov MOS-a

    55. MOS bomo predstavili na segmentih MOS DOM, MOS TURIZEM, MOS TEHNIKA ENERGETIKA, MOS B2B in MOS PLUS. Tudi letošnji 55. MOS bo ponovno odlična priložnost za inovacije, rast in nov gospodarski napredek. 

    Zakaj na MOS?

    Spoznali boste več kot 1000 razstavljavcev, opravili boste odlične sejemske nakupe in se opremili z vsemi informacijami, ki jih ta hip potrebujete.
    Lani je več kot 90 % razstavljavcev svoj nastop na sejmu in odziv obiskovalcev ocenilo kot zelo uspešen. V enako visokem odstotku je sejem izpolnil vsa njihova pričakovanja. Glede na prve odzive razstavljavcev vam lahko zagotavljamo, da bo najmanj tako tudi letos. Lanski MOS je obiskalo blizu 62.000 ljudi, bodite letos tudi vi med njimi in del nove sejemske dogodivščine, ki si jo boste nedvomno zapomnili!
    Odpravite se na izlet v Celje, doživite popoln dan zabave in sprostitve ter spoznajte 55. MOS.

    Vstopnice

    Vstopnice za sejem dobite ceneje v predprodaji TUKAJ, v mesecu avgustu akcija 1+1 gratis (za ceno ene vstopnice dobite 2 vstopnici), in sicer za ceno 9 evrov.

    Prvi dan sejma dobite posamezno vstopnico po akcijski ceni 5 evrov.
    Sejem je odprt vsak dan med 9.00 in 18.00, v nedeljo do 17.00.

    Obiščite Celjski sejem, 55. MOS, 13.–17. september 2023

    Dogodek 222
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane