Za področje

    Katera so najlepša moderna svetila?

    Članek je koristil že 1570+ uporabnikom
    Linearna, prilagodljiva, naravna, dramatična ... Najnovejša oblikovalska svetila priznanih blagovnih znamk zajemajo širok spekter silhuet in stilov. Za ponazoritev glavnih trendov smo zaokrožili izbor izstopajočih luči, predstavljenih na različnih oblikovalskih sejmih od Milana do Londona. Dovolite, da vas razsvetlimo!
    Trendi, dizajn 1570
    naslovna
    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    1. Linijske luči

    Viseče linearne luči, ki so še posebej v trendu nad kuhinjskim otokom ali kot moderna svetila za jedilnico, se lepo prilegajo sodobnim bivalnim prostorom. Med našimi najljubšimi je O-Beam londonskega oblikovalskega studia Hand & Eye. 

    luci-ambient.jpg
    O-beam, Hand & Eye
    luci.jpg
    O-beam, Hand & Eye

    2. Barvita moderna svetila 

    Po dolgih letih minimalizma so se tudi na moderna svetila vrnile barve!

    Viseča luč Benedict v prusko modri barvi iz newyorškega studia za oblikovanje in izdelavo Trella je ena od barvitih favoritinj. Izdelana je iz dveh polkrogel iz medenine, ki držita globus iz pihanega stekla. Na voljo je v številnih sodobnih barvnih tonih. 

    Opomba: Medeninasti in zlati zaključki, ki so priljubljeni že več sezon, se nimajo še namena umakniti!

    viseca.jpg
    Benedict, Trella
    viseca-ambient.jpg
    Benedict, Trella

    3. Prilagodljive in nastavljive luči

    Tako kot pri novem/starem trendu večnamenskega pohištva smo opazili, da je tudi veliko novih svetil oblikovanih tako, da uporabniku omogočajo, da si sam določi konfiguracijo in končni videz. Svetel primer je Juniperjev sistem Multiverse. Osvetlitev se lahko se vije okoli vogalov in skoraj katere koli ravne površine, z enim samim napajalnikom do dolžine 45 metrov. Do 15 miniaturnih točkovnih reflektorjev lahko prestavite, kamor koli vzdolž magnetnega traku - tračnice, ki jo lahko pobarvate v poljubni odtenek. Še več, na magnetni trak lahko z magnetnimi adapterji namestite tudi druga moderna svetila te kanadske blagovne znamke. 

    trak.jpg
    Multiverse, Juniper
    universe.jpg
    Multiverse, Juniper - barvne različice

    4. Moderna svetila OLED

    OLED ali organski LED paneli, ki so izdelani iz materiala na osnovi ogljika, še niso tako učinkoviti in svetli kot anorganski LED paneli. Za razliko od LED-diod, ki so odlične za delovno osvetlitev, potrebujejo pa difuzor za razpršitev svetlobe, celotna plošča OLED oddaja svetlobo brez potrebe po difuzorju. Poleg tega so OLED paneli zelo tanki, prilagodljivi in lahki. Njihova največja prednost pa je zagotovo svetloba, ki jo oddajajo. Je namreč bolj podobna naravni sončni svetlobi. Archilumejeva moderna svetila Ovolo izkoriščajo prednost tanke plošče OLED za oddajanje toplega, razpršenega sijaja na delovno površino kuhinjskega pulta.

    oled-ambient.jpg
    Ovolo, Archilume

    5. Dramatične luči 

    Če zgoraj omenjeno luč Ovolo komaj opazimo pa spektakularnega lestenca Dujardin, ki ga je oblikovala Sharon Marston, preprosto ne moremo spregledati. Lestenec iz kostnega porcelana, zrcalno poliranega jekla in stekla, uporablja tehnologijo optičnih vlaken za ustvarjanje nizov bleščečih, valovitih in žarečih cvetov.

    dramaticna.jpg
    Dujardin, Sharon Marston

    6. Hi-Tech se sreča z ročno izdelanim

    Preplet med digitalnim in tradicionalnim je privedel do nekaterih visoko konceptualnih dizajnov, ki jih opažamo na trgu. Na primer, moderna svetila Wave Form iz studia Forma Rosa, so bila zasnovana na računalniku, nato pa so jih ročno izdelali obrtniki v Peruju. 

    rocno-izdelana.jpg
    Wave Form, Forma Rosa

    7. Prenosne luči

    Elegantne prenosne luči, ki jih je mogoče polniti, se zadnje čase pojavljajo kot gobe po dežju. Tianning Zhao je oblikoval to notranjo-zunanjo astralno luč, ki je opremljena z dvema LED svetilkama.

    prenosna.jpg
    Astral, Tianning Zhao

    8. Keramične luči

    Viseča luč iz kolekcije Its a Circus Out There blagovne znamke Crosland + Emmons je zdelana iz bele lončene posode s kredasto belo glazuro ter okrašena s keramičnim zgornjim delom in ročno pritrjenimi obeski. Oblikovanje te luči je hkrati minimalistično in igrivo.

    keramicna.jpg
    Its a Circus Out There, Crosland + Emmons

    9. Skulpturalna - moderna viseča svetila za jedilnico

    Skulpturalna luč je splošen izraz za svetila, katerih nekonvencionalna, umetniška oblika je enako pomembna (ali pogosto pomembnejša) kot njena funkcionalnost. Osupljiv primer take luči je lestenec iz serije Pebble podjetja ANDlight iz Vancouvra. Na voljo je v več konfiguracijah obeskov, sestavljenih iz dveh povezanih steklenih krogel, ki sta videti kot rečno kamenje.

    skulpturalna.jpg
    Pebble, ANDlight 

    10. Moderna svetila za dnevno sobo - okrogla

    Bolj specifičen trend, ki ga opažamo letos, so ploščate stenske svetilke. Lep primer je svetilo Hand & Eye. Ploščat krog je izdelan iz reciklirane odpadne keramike in stekla, svetilka pa je na voljo z dodatno LED osvetlitvijo ozadja, ki ustvarja preliv svetlobe tudi na steni.

    okrogla-ambient.jpg
    Io, Hand and Eye

     

     

     

    Trendi, dizajn 1570
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Notranje oblikovanje?

    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 548 izvajalcev za področje Notranje oblikovanje
    8.9
    0

    Ink. arhitektura interier, Janja Orel s.p. arhitekturno projektiranje


    8.9
    3

    ZRAKER, prezračevalni sistemi, d.o.o.


    8.9
    0

    RIBA ARHITEKTI d.o.o.


    8.9
    0

    Diar d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane