Za področje

  Moderni nadstreški in ravne strehe

  Članek je koristil že 7449+ uporabnikom
  Strehe nas ščitijo pred vremenskimi vplivi. Z njimi se že od nekdaj varujemo pred dežjem, snegom, točo in drugimi padavinami. Moderne ravne strehe in moderni nadstreški pa poleg teh osnovnih funkcij ponujajo številne dodatne prednosti.
  7449
  moderni nadstreski

  1. Moderni nadstreški

  Nadstreški so priljubljen hišni dodatek. z njimi balkone in terase ščitimo pred dežjem, poleti nam ustvarjajo prijetno senco, pred vremenskimi vplivi pa zavarujemo tudi naše jeklene konjičke. Nadstreški so vseh vrst in oblik. Poznamo več vrst nadstreškov - leseni nadstreški so običajno izdelani iz naravnega ali lepljenega lesa, poleg tega pa so na voljo še jekleni in aluminijasti nadstreški, so nam razložili v gradbeništvu Vrstovšek. Glavni element je streha nadstreška, ki je lahko ravna, enokapna, dvokapna ali obokana. Zaradi svojega elegantnega, minimalističnega videza nesporno prevladujejo moderni nadstreški z ravno streho.

  Nadstreški z ravno streho so najmanj opazni in hkrati z minimalno količino materiala pokrivajo največjo površino. Tip kritine določa naklon strehe in vaše želje. Za kritino se uporabljajo najmodernejši materiali, kot so sika, moderne opečne kritine, pločevinaste kritine ali polikarbonatne plošče. Kadar želite tako nadstrešek, kot svetlobo, pa se uporablja kritina iz kaljenega stekla. Ravne nadstreške je mogoče tudi ozeleniti: vendar takšni nadstreški z zeleno streho potrebujejo nekoliko masivnejšo konstrukcijo.

  2. Ravne strehe

  hidroizolacija-strehe.jpg
  Hidroizolacija ravne strehe z dvojno plastjo bitumenskih trakov.

  Ravne strehe imajo številne prednosti. Poleg modernega videza, so tudi energetsko učinkovitejše, izkoristimo pa jih tudi lahko za dodatne pohodne površine ali celo zeleno streho. Ravne strehe se razlikujejo od poševnih streh predvsem po tem, da vodotesnost zagotavlja hidroizolacija in ne kritina. Kvaliteta hidroizolacije je bistvena za kvaliteto ravne strehe, so opozorili v gradbeništvu Vrstovšek. Na ravne strehe se večinoma vgrajuje PVC in FPO membranski trakovi, za posebne primere pa se uporabljajo tudi enoslojne sintetične in elastomerne folije. Ravna streha mora imeti minimalni 1-2% naklon, s čimer se preprečuje zastajanje vode.

  Glede na zaporedje materialov oz. slojev, ki sestavljajo ravno streho ločimo več tipov ravnih streh: klasične ravne strehe, obrnjene ravne strehe, kjer je toplotna izolacija nad hidroizolacijo ter še plus ravne strehe in dvojne ravne strehe. Za zagotovitev najnovejšim energetskim standardom, se danes najpogosteje polagajo plus ravne strehe, ki imajo dvojni sloj toplotne izolacije: prvega pod in drugega nad hidroizolacijo.

  S sodobno ravno streho boste privarčevali na energiji in ustvarili veliko dodatnega prostora.

  7449
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ravne strehe?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane