Za področje

    Sika - sistemske rešitve za gradbeništvo

    Članek je koristil že 3630+ uporabnikom
    Delovanje podjetja Sika temelji v prvi vrsti na zaupanju, kar pomeni, da ne gre le za zagotovitev kakovostnih storitev, ampak se sosledno z razvojem novih proizvodov in rešitev ustvarja tudi dodana vrednost za stranke. Podjetje Sika je kompetenten partner na vseh stopnjah gradbenega procesa in nudi podporo in visokokakovostne rešitve za izvajalce, pogodbenike in partnerje na področju sanacij in gradbeništva.
    3630
    glo sikaceram 270 multiflow tile adhesive

    1. Zgodovina družbe Sika

    Začetki družbe Sika segajo v daljno leto 1910, ko je g. Kaspar Winkler izumil proizvod Sika-1 – hitrovezni dodatek za impregnacijo malte. Tovrstna proizvodna rešitev je odigrala ključno vlogo pri impregnaciji železniškega predora Gotthard v Švici, ki je železniškemu prometu omogočil nemoteno napeljavo elektrike. Na tej točki se je začel razcvet družbe Sika, ki je v 30.-ih letih 20. stoletja imela po Evropi, Argentini, ZDA, Braziliji in na Japonskem že 15 hčerinskih podjetij, s čimer se je utrdil nov trg kemičnih izdelkov za široko uporabo v gradbeništvu.

    Letos družba Sika praznuje že 110. obletnico delovanja in je prisotna v več kot 100 državah. Ključno vlogo pri ustvarjanju novih proizvodnih rešitev igrajo načela trajnostnega razvoja, saj le na ta način lahko odgovorimo na vse današnje in posledično prihodnje izzive na področju gradbeništva.

    glo-gotthard-tunnel-switzerland-01_3-2.jpg
    Predor Gotthard v Švici

    2. Sika proizvodi in rešitve za gradbeništvo

    Sika pokriva zelo širok spekter proizvodov, ki nudijo strankam raznovrstne rešitve v gradbenem sektorju. Pri razvoju novih proizvodov vedno stremimo k novim inovacijam, kar je ključno merilo za uspeh na hitro spreminjajočem se trgu. Zelo pomembno je ohranjanje neprestanega stika s kupci in njihovimi potrebami oz. zahtevami, pri samem razvoju pa se nenehno upoštevajo vse večje varnostne in zdravstvene zahteve pri uporabi produktov.

    2.1 Področja uporabe Sika proizvodov

    Sanacija betona

    Smo vodilni proizvajalec materialov za področje sanacije betona – bodisi gre za popravilo betona ali zaščito betonskih površin. S številnimi raziskavami skozi leta smo uspešno razvili številne proizvode za zaščito in popravilo betonskih elementov zaradi poškodb materiala na račun pronicanja vode, zmrzovanja, korozije.

    Industrijski tlaki

    Sika proizvodi in rešitve so bili prav tako razviti za področje industrijskih tlakov: skladiščnih prostorov, garažnih hiš, poslovnih in javnih površin, balkonskih tlakov in športnih podov.

    Podlivanje in sidranje

    Za namen podlivanja se uporabljajo samorazlivne malte, ki so izdelane na osnovi cementa ali sintetične smole. Samorazlivna malta se uporablja za polnjenje razpok, lukenj in za potrebe sidranja. V tej kategoriji so razvite številne tehnologije materialov, namenjene specifičnim problemom na gradbiščih.

    Injektiranje

    Postopek injektiranja je idealna rešitev v primeru pojava različnih razpok v konstrukciji, ki lahko oslabijo nosilnost konstrukcije in s tem tudi njihovo varno uporabo. V sklopu konstrukcijskega injektiranja in elastičnega injektiranja ponujamo vrsto rešitev za odpravo tovrstnih napak.

    glo-injection-crack-sealing-1-1024x768.jpg

    Elastično tesnjenje

    Za potrebe tesnjenja stikov na fasadah, pri vgradnji oken, talnih oblogah in ostalih notranjih površin, ponujamo najkakovostnejše proizvode na osnovi silikona, akrilatov, poliuretana in poliuretanskih hibridnih materialov. Tovrstni proizvodi so primerni za vse gradbene faze in vrste objektov, tako za novogradnje kot tudi za prenove (sanacije).

    Malte

    V tem sklopu ponujamo proizvode na osnovi pripravljenih malt in dodatkov za malt v prahu ali tekoči obliki, kar omogoča hitra in zanesljiva popravila doma ali na gradbiščih.

    Protikorozijska in protipožarna zaščita

    Več sto različnih Sika proizvodov je namenjenih zaščiti in impregnaciji različnih gradbenih konstrukcij, kjer je poseben poudarek namenjen zaščiti kovinskih in betonskih elementov.

    Ravne strehe

    Za potrebe ravnih obteženih, ozelenjenih, solarnih in pločevinastih streh, družba Sika ponuja vrsto hidroizolacijskih proizvodov, ki so namenjeni specifični vrsti posamezne ravne strehe in njene sestave. V osnovi se izdelki za hidroizolacije ravnih streh delijo v dve skupini; in sicer na tekoče poliuretanske materiale in na pripravljene sintetične membrane.

    Elastično lepljenje

    S pomočjo uporabe sodobnih Sika lepil lahko enostavno spojimo različne vrste materialov. Lepila Sika so posebej namenjena lepljenju talnih oblog (lesene talne obloge, PVC talne obloge) in večnamenskemu lepljenju (lepljenje na strehah).

    Sistemi za ojačitev konstrukcij

    Za potrebe sistemskih ojačitev gradbenih elementov smo razvili inovativne sisteme, ki delujejo na osnovi lamel iz ogljikovih vlaken. Tovrstni sistemi so namenjeni posebej ojačitvi ohlapnih in prednapetih jeklenih konstrukcij in konstrukcij iz prednapetega betona.

    Polaganje keramike

    Keramičarjem omogočamo napredne proizvode na področju temeljnih premazov, izravnalnih mas, hidroizolacije, lepilnih malt za polaganje ploščic in naravnega kamna ter fugirnih mas.

    Hidroizolacijski sistemi

    Številni Sika proizvodi so namenjeni za različne vrste hidroizolacijskih sistemov: kleti, tuneli, mostovi, čistilne naprave, balkoni in terase. Postopek in proizvode, namenjene posebej za sanacije balkonov in teras, si lahko pogledate tukaj.

    Lepljenje parketa

    Za lepljenje parketa se priporoča uporaba elastičnih lepil Sika-Bond, ki izpolnjujejo vse zahteve za to vrsto talne obloge. Poleg lepil za parkete ponujamo tudi rešitve na področju polnjena razpok s smolo, grundiranje, nanos, izravnavo in polaganje zvočne izolacije.

    image.img.jpg

    Fasadni sistemi

    Nenazadnje z našimi proizvodi ponujamo podporo tudi za področje fasadnih sistemov. V tem segmentu družba Sika ponuja kakovostne sistemske rešitve na področju tesnjenja in lepljenja fasadnih elementov, saj le kakovostna izvedba fasade in vseh stikov omogoča popolno neprodušnost stavbnega ovoja, kar se na koncu kaže pri minimalnih oz. ničelnih toplotnih izgubah stavbe.

    vir: Sika Slovenija

    3630
    Avtor: SIKA sistemi za lepljenje in tesnenje, d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija balkona, terase?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane