Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Najlepše moderne keramične ploščice za kopalnico 

    Članek je koristil že 3032+ uporabnikom
    Keramične ploščice za kopalnico so stalnica skoraj vsakega doma že od nekdaj. Kljub novim tehnologijam in materialom so obdržale status enega najbolj iskanih in priljubljenih materialov za kopalniške obloge. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj najbolj drznih, sodobnih in ekstravagantnih kopalniških ploščic, ki so v zadnjih letih obnorele svet.
    Trendi, dizajn 3032
    barvne kopalniske ploscice
    Imamo kar 722 izvajalcev za področje Ploščice:

    Večna klasika – bele kopalniške ploščice 

    Kdaj se nam zazdi, da so bele kopalniške ploščice nekaj najbolj dolgočasnega. Vendar ni tako, pravzaprav je resnica daleč od tega. Sodobne keramične ploščice za kopalnico v beli barvi so danes na voljo v številnih različnih tipih, oblikah in obdelavah, zadnja leta pa se vse bolj vračajo v modo. Razlog zato gre pripisat dejstvu, da jih je mogoče zelo enostavno kombinirati z drugimi barvami in materiali – odlično se podajo k lesu, kamnu, kovini in vsaki barvi. Če želite belo klasiko nekoliko začiniti in posodobiti, priporočamo, da namesto klasičnih kvadratnih izberete vitke, pravokotne bele kopalniške ploščice. 

    Bele ploščice za kopalnico
    Bele keramične ploščice za kopalnico je mogoče enostavno kombinirati z drugimi materiali, še posebej s kamnom in lesom, kot prikazuje fotografija. 

    Barvite ploščice za kopalnico

    Ker je kopalnica prostor, v katerem se vsaj načeloma zadržujemo precej manj časa kot v bivalnih prostorih, si lahko privoščimo nekoliko več drznosti. V tako imenovanih »hipster« kopalnicah in retro kopalnicah pogosto srečamo motiv enobarvnih keramičnih ploščic, pri čemer lahko od primera do primera zaznamo precej razlik v velikosti in oblikah ploščic. Najbolj standardne so seveda kvadratne keramične ploščice, danes pa jih po priljubljenosti prehitevajo nekoliko bolj ozke in podolgovate. 

    Zelo lepa je kombinacija dveh barv, ene za tla in ene za steno ali pa kombinacija dveh različnih materialov – npr. kamen in kopalniške ploščice pastelne barve.  

    Barvne kopalniške ploščice
    Enobarvne kopalniške ploščice so zadnja leta ponovno zelo popularne. 

    Keramične ploščice za kopalnico, ki zmedejo

    Oblikovalci prvih predstavljenih ploščic v seriji najlepših ploščic so se poigrali s človekovim zaznavanjem sveta. Za izhodišče so vzeli klasične kvadratne, črno in bele ploščice, iz katerih so sestavili mrežo. Do sem nič posebnega, bi rekli, vendar pa so se nato odločili za ključno potezo, ki povsem običajne ploščice spremeni v pravo iluzorično mojstrovino. Ploščice so namreč rahlo deformirali in jih zalomili pod kotom. To ustvarja efekt izkrivljene gledalčeve perspektive. Kopalnica s takšnimi ploščicami je resnično nekaj posebnega. 

    ceramicabardelli.com
    Keramične kopalniške ploščice so zasnovane tako, da ustvarjajo distorzijo prostora. (vir: ceramicabardelli.com)

    Keramične ploščice za kopalnico ali papir?

    Papir v kopalnici je pravi paradoks, saj ni odporen proti vodi in v stiku z njo takoj propade. Brata Bouroullec pa sta dobila genialno zamisel, da bi papir ponazorila s keramiko. Nastale so inovativne keramične ploščice za kopalnico, ki imitirajo zgiban papir in spominjajo na japonske tehnike origamija. Gre za ploščice, ki na prvi pogled niso nič posebnega, ko pa se jim dovolj približamo, razkrijejo svojo navdušujočo idejo. 

    Ploščice za kopalnico v obliki zgibanega papirja
    Keramične ploščice za kopalnico v obliki zgibanega papirja so tako subtilne, da jih zaznamo šele, ko sem jim približamo. (vir: mutina.it)

    Ploščice za kopalnico ali polita voda?

    Vsak prodajalec nam bo takoj povedal, da so kakovostne keramične ploščice za kopalnico odporne proti vodi. To je jasno kot beli dan, saj se vendar uporabljajo v kopalnici! Oblikovalci unikatnih ploščic pa so ta stavek vzeli za izhodišče svojega oblikovanja in ustvarili hudomušne keramične ploščice z vzorcem vode. Čeprav zaradi svojega ekstravagantnega videza nikakor niso primerne za oblaganje cele kopalnice, pridejo odlično do izraza v kombinaciji z nekoliko bolj nevtralnimi. 

    V takšne keramične ploščice za kopalnico lahko oblečemo dele kopalnice v stiku z vodo, npr. kabino za prhanje, kad ali predel okrog umivalnika.

    ceramicabardelli.com-keramicne-ploscice-voda.jpg
    Keramične ploščice za kopalnico z vzorcem vode so primerne za določena območja kopalnice, kot je npr. kabina za prhaje. (vir: ceramicabardelli.com)

    3d keramične ploščice za kopalnico

    Čeprav ploščice v primerjavi z ometanimi stenami že tako nekoliko odstopajo od površine in delujejo razgibano, so zadnja leta na voljo keramične ploščice za kopalnico, ki razgibanost povzdignejo na povsem novi, do danes nezamisljivi nivo. Gre za t. i. reliefne oziroma 3D kopalniške ploščice, katerih površina precej odstopa od ravnine stene, kar ustvari vtis dramatičnega prostora s poudarjeno globino in polnega igre senc in svetlobe. 

    Bouroullec keramične ploščice za koplanico
    Brata Bouroullec sta ustvarila zanimive reliefne keramične ploščice za koplanico. (vir: mutina.com)

    Kopalniške ploščice z vzorci 

    Verjetno najbolj kontroverzne ploščice so vzorčaste keramične ploščice za kopalnico. Najbolj kontroverzne so zato, ker se zdi, da obstajajo ljudje, ki jih absolutno obožujejo in tisti, ki jih ne glede na vse enostavno sovražijo, pa naj bo na izbiro še toliko različnih vzorcev. Problem tiči v tem, da so vzorčaste kopalniške ploščice velikokrat kaotične, že tako majhen prostor običajne kopalnice pa zaradi vseh mogočih barv še dodatno vizualno zmanjšajo. 

    Pri uporabi keramičnih ploščic z vzorci velja zlato pravilo: uporabljajmo jih le na posebnih mestih in ne kar po vseh stenah, saj bo prostor deloval nasičeno in neuravnoteženo. Preostale stene lahko odenemo v pralno barvo ali nevtralne keramične ploščice za kopalnico.  

    Kopalniške ploščice z vzorci
    Kopalniške ploščice z vzorci nekateri enostavni obožujejo, drugi pa naravnost sovražijo. (vir: mutina.it)

    Kamnite kopalniške ploščice

    Ker je kamen zelo drag, je na tržišču zadnja desetletja na voljo cenovno dostopnejša alternativa – to so keramične ploščice za kopalnico v imitaciji kamna. Gre za keramiko s potiskom oziroma nalepko, ki je vizualno kot nalašč podobna pravemu kamnu. Prednosti pa se ne končajo le pri ceni; takšne ploščice imajo v primerjavi s pravim kamnom precej manjšo poroznost in so zato bolj odporne proti vodi in manj občutljive na umazanijo, prednost pa tudi v tehnologiji proizvodnje. 

    Kamen je material, ki ga je izoblikovala narava, zato ne moremo vplivati na njegovo teksturo – nekateri so lepši, drugi grši in manj pravilni. Pri keramičnih ploščicah s kamnitim potiskom pa lahko do potankosti nadzorujemo in načrtujemo kamnito teksturo, ki je lahko posledično dobesedno perfektna. 

    kakmnite kopalniske ploščice
    Kopalniške ploščice v imitaciji kamna so precej cenejša alternativa pravemu kamnu. (vir: ariostea.com)

    Mozaik keramične ploščice za kopalnice

    Mozaik keramične ploščice za kopalnice niso nova tehnika, saj so jih poznali že v Antičnem Rimu, kjer so imele hiše premožnejših meščanov atrije in vodnjake, obložene z bogatimi mozaiki. Danes gre za priljubljene kopalniške ploščice, ki razgibajo in popestrijo prostor, obenem pa ga ohranijo elegantno umirjenega. Mozaik kopalniške ploščice imajo to prednost, da so lahko zelo pisane in zelo različnih barv, pa zaradi svoje majhnosti vseeno ne bodo delovale kaotično, zato so odlična izbira za nekoliko manjše kopalnice, kjer bi si vseeno želeli nekaj barve. 

    mozaik kopalniske ploscice
    Mozaik kopalniske ploščice so starodavna tehnika za polaganje ploščic, ki so jo poznali že v Antičnem Rimu. (vir: mutina.it)

     

     

    Trendi, dizajn 3032
    Avtor: MojMojster Magazin - Trendi

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Ploščice?

    Imamo kar 722 izvajalcev za področje Ploščice:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 722 izvajalcev za področje Ploščice
    8.9
    15

    KERAMIČARSTVO D&S, Denis Alibašić s.p.


    9.1
    85

    BARIBAL JK d.o.o.


    9.7
    14

    Zaključna dela v gradbeništvu, Nikola Grubnić s.p.


    10
    3

    Gradbena Hiša Mlakar, Miha Mlakar s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane