Za področje

    Kovinski nadstrešek za avto ali teraso

    Članek je koristil že 4264+ uporabnikom
    Kovinski nadstreški so vsestransko uporabni zaradi svoje lahkosti in trdnosti. Lahko jih uporabljamo kot nadstreške za avto, terase, balkon, vrt ali za vhod v hišo. Kovinski nadstrešek je lahko jekleni barvan s poliuretanskimi dvokomponentnimi barvami ali vroče cinkani in prašno barvani. Izbira glede ustrezne vrste in obdelave kovine je odvisna od izbire kritine in željenega končnega izgleda nadstreška.
    4264
    1

    1. Kovinski nadstreški

    Kovinski nadstrešek lahko služi več namenom. Lahko je nadstrešek terase, balkona ali pergola pod katero preživljamo čas zunaj hiše oziroma stanovanja varni pred padavinami in močnim soncem.  Lahko služi kot zaščita parkirnih mest za vozila ali pa kot nadstrešek pri vhodu v hišo. Kovinski nadstrešek je lahko obenem tudi dekorativen in olepša izgled zunanje okolice hiše. Z nadstreškom lahko zaščitimo letno kuhinjo, pokrijemo smeti (smetarniki) ali pokrijemo prostor za parkiranje koles...

    1.1 Kovinski nadstrešek za avto

    Svoje jeklene konjičke želimo zavarovati pred točo, dežjem, vetrom in prahom. Če nimamo na voljo garaže, je naslednja najboljša rešitev kovinski nadstrešek za avtomobil. S tem preprečimo tudi rjavenje ter podaljšamo sijaj in obstojnost barve, pravijo v podjetju KOVINOSTRUGARSTVO-TRGOVINA IVAN MEH s.p. Ta je lahko zaprt od strani ali odprt tj. ima samo streho. Kovinski nadstreški lahko imajo ravno streho, enokapnico, dvokapnico ali polkrožno streho ter so primerni tako za domačo uporabo, kot za večja parkirišča ali prodajne avtomobilske salone.

    1.2 Kovinski nadstrešek za teraso

    Kovinski nadstrešek za teraso ali nadstrešek za vrt omogoča podaljšek vašega doma v naravo. Pod nadstrešek lahko ne glede na letni čas ali vreme postavite stole, mize, fotelje, letno kuhinjo in drugo zunanjo opremo. Zunanji nadstreški so tudi priljubljena rešitev za gostinske vrtove. Glede na želeno stopnjo zasebnosti se lahko odločite tudi za zaprtje določenih stranic. Tako se boste zavarovali pred nezaželenimi pogledi in vetrom.

    2.jpg

    1.3 Kovinski nadstrešek za balkon

    Z nadstreškom za balkon razširimo njegovo uporabnost, saj ga lahko uporabljamo tudi v slabem vremenu. Poleg tega zavarujemo balkonsko ograjo in podaljšamo življenjsko dobo tal, saj tako preprečimo vdor vlage in umazanije. Pod nadstreškom bo na varnem tudi balkonska oprema, kot so mize, stoli in ležalniki. Pod nadstreškom boste na balkonu lahko uživali tako spomladi, kot tudi poleti, ko vas bo ščitil pred sončno pripeko.

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja KLJUČAVNIČARSTVO ANDREJ ISKRA S.P.

    Ste eden glavnih ponudnikov izdelave kovinskih nadstreškov, kovinskih ograj, kovinskih stopnic in ostalih kovinskih konstrukcij. V katero storitev je usmerjen vaš fokus?

    Izmed vseh vrst kovinskih konstrukcij največ izdelujemo kovinske nadstreške za avtomobile, terase, balkone, dvorišča in vhodna vrata. Preden se odločimo za končno izvedbo kovinskega nadstreška, je potreben ogled lokacije, kjer se točno določijo izmere, zelo priporočljivo pa je, da ima stranka pripravljeno vsaj okvirno skico, iz katere je razviden želen videz kovinskega nadstreška. Kovinski nadstrešek je v osnovi lahko prostostoječi ali konzolni. Razlika je v tem, da prostostoječi kovinski nadstrešek stoji na lastnih stebrih, vpeti kovinski nadstrešek pa je s pomočjo jeklenih konzol pričvrščen na drugi (sosednji) objekt. Velika izbira je tudi glede kritin, kjer se investitorji lahko odločajo med stekleno, pločevinasto ali polikarbonatno kritino.

    Kakšna je okvirna cena za kovinski nadstrešek?

    Cena kovinskega nadstreška je v prvi vrsti odvisna od namembnosti nadstreška – torej ali gre za kovinski nadstrešek za avtomobile, teraso, vhod itd., od tega je seveda odvisna končna kvadratura kovinskega nadstreška. Cena je odvisna tudi od vrste konstrukcije, ki je lahko t.i. Stebrna ali konzolna (vpet nadstrešek v nosilno steno objekta), nenazadnje je cena odvisna tudi od vrste jekla in morebitne zaščite (vroče cinkanje, prašno barvanje) ter vrste izbrane kritine. Lahko povemo, da se povprečna cena za kovinski nadstrešek giblje okrog 225€/m2.
    g. Andrej, KLJUČAVNIČARSTVO ANDREJ ISKRA S.P.

    4264
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Kovinski nadstreški?

    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane