Za področje

  Mozirski gaj - park cvetja

  Članek je koristil že 4224+ uporabnikom
  Mozirski gaj je že od leta 1974 resnično pravljičen prostor, ki ga resnično lahko imenujemo park cvetja. Negovane parkovne zelenice, cvetlične grede, obilje okrasnih grmovnic, reka, ribnik in številni stari podeželski objekti številnim obiskovalcem polepšajo dan. Naj bo otrok, šolar ali upokojenec, ljubitelj narave, ribič ali sladokusec, v parku bo prav vsak našel kotiček zase.
  Drugo 4224
  mozirski gaj.JPG

  1. Mozirski gaj je dom številnim vrstam cvetlic

  Mozirski gaj vsebuje bogato zbirko cvetlic, grmovnic in drevja, muzej na prostem, gostinsko ponudbo in številna druga razvedrila. Park je odprt vsak vsak dan, tudi ob nedeljah in praznikih, razen od sredine oktobra do konca novembra. Park je skoraj v celoti prilagojen osebam s posebnimi potrebami, ponuja pa tudi brezplačen vstop za otroke stare do treh let in družinske ugodnosti. Dobrodošli so tudi vaši kosmati prijatelji, če so le na povodcu.

  2. Mozirski gaj je dom tisoče tulipanom

  Ob vstopu v park vam bo konec aprila in začetek maja ali v času razstave tulipanov nasproti pridišal vonj več kot 200.000 tulipanov. Ta vonj dodatno začinja obsežen vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin, poln začimb in zdravilnih zelišč. Vendar Mozirski gaj ne ponuja le paše za oči, temveč je tudi prostor za meditacijo, pomiritev in razmišljanje. Večina gaja je urejena po vzoru angleškega parka, ne manjka pa niti vplivov z daljnega vzhoda. Na japonskem vrtu razširite razumevanje poduhovljenih principov vrtnega oblikovanja: od ribnika, mostička in večjih skal do kamnite svetilke.

  Glavno vodilo Mozirskega parka je povezovanje z naravo, okoljem in spodbujanje razmišljanja.
  japonski vrt
  Japonski vrt je prostor sprostitve in meditacije.

  3. Razgledni stolp s pogledom na celoten Mozirski park

  Posebna favna in flora prerašča velik skalnjak, spet drugi pogledi in vonji pa vas čakajo v rastlinjaku. Sprehajanje je prijetno tudi poleti, saj mogočna drevesa mečejo hladno senco. Bukev, lipa, črni gaber in rdeči bor so le nekatere izmed mnogoterih avtohtonih drevesnih vrst. V parku pa poganja tudi potomka najstarejše vinske trte na svetu. Središče parka krona mogočen leseni razgledni stolp, ki nudi prekrasen pogled na park in bližnjo okolico.

  razgledni stolp
  Razgledni stolp odpira čudovite poglede na park, Mozirje in okoliške gore.

  4. V naravo po znanje

  Mozirski gaj deluje tudi kot dnevni center s pestro ponudbo naravoslovnih dejavnosti, kjer učenci spoznajo praktično delo na terenu, osnovne narave zakonitosti in osnove tehnik preživetja v naravi. Za šolske skupine so na voljo vodeni strokovni ogledi in izvedba naravoslovnega dneva. Prenovljeno otroško igrišče za najmlajše obiskovalce, delavnice z različnimi živalmi, vodeni ogledi najzanimivejših kotičkov Savinjske doline ter številne druge možnosti.

  Obiščete lahko tudi muzej na prostem, ki obsega kašče, kmečko hišo, kovačijo, čebelnjak, vodni mlin, žago, najstarejšo mozirsko hišo, kozolec, kapelico Sv. Valentina in celo lokomotivo. Če želite izvedeti več o cvetlicah, drevesih in kulturni dediščini, lahko najamete tudi izkušenega vodnika, ki vam bo povedal marsikatero zanimivost.
  učilnica na prostem
  Otroci skozi igro spoznavajo pomen narave.

  5. Začarana vasica - Mozirski gaj za najmlajše

  Mozirski gaj bo zagotovo navdušil tudi najmlajše, saj bodo med podenjem po parku zagotovo odkrili Začarano vasico. Tukaj v majhnih hiškah vseh barv in oblik prebivajo številna pravljična bitja: vile, hobiti, škrati, palčki, vilinci, troli, zmaji, volkovi in druga bitja. Začarana vas pa ni namenjena samo otrokom. Tudi odrasli bodo v njej prepoznali številne zgodbe, ki jih pripovedujejo naše vile in tako začutili že davno izgubljeno pravljičnost. Glavna atrakcija za otroke pa bo zagotovo prenovljeno otroško igrišče.

  začarana vas
  Le kdo stanuje tukaj?

  6. Dodatna ponudba

  V gaju organizirajo tudi pravljične poroke, saj lahko zaobljube izmenjate med cvetjem pod streho paviljona ali v kapelici Sv. Valentina. Dolg sprehod v naravi izlakoti človeka. Odžejate in okrepčate se lahko že v samem parku, sicer pa tako Mozirje kot širša okolica ponujata pestro gostinsko ponudbo. Park ponuja možnosti tudi za sponzorje, ki lahko za manjši finančni prispevek najamejo rožno gredico, za katero bo vedno lepo poskrbljeno in bo obiskovalcem predstavljala vaše podjetje. Ribiška družina pa gospodari z rekami Savinja, Dreta ter jezerom v Mozirskem gaju, kamor lahko namočite trnek.

  poročni paviljon
  Poročni paviljon sredi cvetočih gredic.

  7. Obiščite Mozirski gaj: kontakt

  V gaju nikoli ne zmanjka življenja, saj obiskovalcem tudi v sezoni 2022/2023 ponujajo pester program dogodkov. Med 29. novembrom in 5. januarjem bodo park ob lepem vremenu predvsem med vikendi večkrat obiskali Sv. Miklavž, Božiček, snežna kraljica in škratje.

  Za nepozabno doživetje obiščite Mozirski gaj na naslovu:

  Mozirski gaj

  Hribernikova 1

  3330 Mozirje

  Drugo 4224
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vrtnarstvo?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane