Za področje

    Obnovitveno barvanje fasade: cena in nasveti

    Članek je koristil že 20228+ uporabnikom
    Zaključni sloj na fasadi je pomemben za dolgoživost objekta, saj mora kljubovati soncu, vetru in dežju. Fasadno barvo je treba redno obnavljati. Pripravili smo nekaj nasvetov za obnovotveno barvanje fasade.
    Strokovni članek 20228
    barvanje fasade
    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo:

    1. Zakaj je potrebno obnovitveno barvanje fasade?

    Barvanje fasade ohranja obstojnost celotnega objekta. Premaz fasadne barve ščiti objekt pred škodljivim delovanjem padavinskih voda, sonca in vetra. Poleg omenjene zaščite, pa ima barva fasade tudi estetski oz. dekorativni učinek.

    2. Obnovitveno barvanje fasade - postopek

    Preden se lotite obnovitvenega barvanja fasade, je pomembno, da preverite, ali obstajajo kakšne poškodbe na fasadi, kot so razpoke ali luščenje barve. Te težave je treba najprej odpraviti, da se zagotovi, da se bo nova barva dolgo obdržala na fasadi in da se prepreči morebitno poslabšanje težav.

    Nato se lahko pripravite na postopek obnovitvenega barvanja fasade, ki vključuje odstranjevanje stare barve, če je to potrebno, in pripravo površine za nanos nove barve. Med postopkom je pomembno uporabiti ustrezno zaščitno opremo, vključno z masko, očali in rokavicami, ter upoštevati navodila proizvajalca barve.

    Obnovitveno barvanje fasade je zahtevno in ga je najbolje prepustiti ustrezno usposobljenim in izkušenim strokovnjakom.

    fasada-barvanje.jpg
    Obnovitveno barvanje fasade ohranja obstojnost celotnega objekta. Premaz fasade ščiti objekt pred škodljivim delovanjem padavinskih voda, sonca in vetra zato ga je pomembno redno vzdrževati.

    3. Kakšno barvo izbrati za fasado?

    Pred prenovo ali obnovitvenim barvanjem fasade z novim odtenkom barve se je treba prepričati, kakšni barvni toni fasad so dovoljeni na posameznem območju. Najlažje bomo do te informacije prišli tako, da zaprosimo za lokacijsko informacijo na občini, za katero je treba plačati manjšo upravno takso. Dane informacije lahko pridobimo tudi v OPN-ju občine, v kateri se objekt nahaja, vendar to ni vedno mogoče.

    Katero barvo boste izbrali, je poleg omejitev, ki jih postavljajo urbanisti in arhitekti odvisno tudi od vrste ometa, kvalitete in stanja fasadne podlage, ki je na objektu. Nakup primerne barve zaupajte izkušenemu izvajalcu.

    4. Obnovitveno barvanje fasad jeseni in spomladi

    Pri barvanju fasade je treba biti pozoren na vremenske pogoje. Barvanje fasad se zato najpogosteje izvaja jeseni in spomladi, ko je temperatura zraka med 8 in 30 stopinjami Celzija, relativna zračna vlaga pa je manjša od 80%. V kolikor barvanje fasad poteka poleti naj bo zaradi škodljivega vpliva sonca fasada zaščitena z zavesami. Barvanje fasade je priporočljivo izvajati v najmanj dveh slojih.

    5. Barvanje fasade - cena

    Koliko stane barvanje fasade je odvisno od izbire barve in podlage, na katero nanašamo dekorativni sloj. Ne pozabite, da mora izvajalec zaščititi območje, kjer se izvajajo zunanja slikopleskarska dela in za seboj pustiti nepoškodovano urbano opremo objekta. Cena barvanja fasade skupaj z materialom znaša od 7 €/m2 dalje.

    Strokovni članek 20228
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasade, Fasaderstvo?

    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo
    8.3
    1

    ZAKLJUČNA GRADBENA DELA IVAN KRUMPAK s.p.


    9
    1

    LEARD, gradbeništvo d.o.o.


    9.9
    3

    MEGAMONT KOVAČIČ, gradbeništvo in storitve, d.o.o.


    10
    4

    Žan Kokol s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane