Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Naravne lesne plošče - Agepan plošče

    Članek je koristil že 30167+ uporabnikom
    Agepan plošče so lesno vlaknene plošče, narejene iz povsem naravnega materiala brez dodatkov. Dodan je le manjši odstotek PUR lepil (3%). Ta so dodana, zato da se vlakna v lesno vlaknenih ploščah boljše vežejo. Poleg tega so Agepan plošče impregnirana po celi debelini. Agepan plošče lahko uporabljamo npr. za zavetrovanje lesenih konstrukcij, pa tudi kot sekundarno kritino.
    Strokovni članek 30167
    Vgrajevanje Agepan plošč na streho, www.ekoprodukt.si
    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo:

    1. Dobre lastnosti Agepan plošč

    Agepan plošče imajo mnoge dobre lastnosti. Najprej, plošče se izredno hitro montirajo, so zelo trdne, zato so tudi pohodne. Med drugim imajo tudi daljši fazni zamik prehoda toplote, kot drugi standardni materiali. Fazni zamik Agepan plošče (THD) debele 1 cm je 44 minut/cm, kar v primerjavi s Termotop ploščo pomeni, da za enak fazni zamik potrebujete skoraj 2x večjo debelino Termotop plošče.

    Če agepan plošče uporabljamo kot sekundarno kritino, dodatno zavetrujejo vašo streho in so zelo odporne pred točo. Poleg tega plošč ni potrebno dodatno prekriti s folijo.

    2. Primerjava z drugimi lesno vlaknenimi ploščami

    Prednost Agepan plošč pred ostalimi lesno vlaknenimi ploščami je, da so te narejene iz enega kosa in imajo homogeno strukturo, zato so bolj trde. Poleg tega, zato ker so narejene iz enega kosa, ne vsebujejo dodatnih lepil. So tudi edine lesno vlaknene plošče, ki pripomorejo k zavetrovanju objekta. Nenazadnje, ob vgradnji Agepan plošč na strehi, se potreba po debelih strešnih letvah zmanjša, te so lahko mnogo tanjše. Plošč Agepan ni potrebno lepiti na stikih, saj se plošče stikajo z utori.

    3. Vgrajevanje plošč na streho

    Odvisno je, ali posegamo po Agepan ploščah DWD, UDP ali THD, glede na to se lotimo tudi vgrajevanja. Pri Agepan DWD ploščah moramo poskrbeti, da se plošče začne polagati na spodnjem delu strehe. Pri tem mora biti utor vedno obrnjen navzdol, tudi napis na ploščah. Za razliko od Agepan DWD, so lahko UDP plošče obrnjene v katerokoli smer. Ponovno pa moramo biti pozorni, kako obračamo THD plošče, ta morajo biti vedno obrnjene navzgor, tako da je napis plošč na zgornji strani.

    Agepan plošče so visoko paroprepustne, zato jih ne smemo prekriti z materiali, ki ne prepuščajo vodne pare. Boljše je, če na streho poleg Agepan plošč vgradimo naravne izolacijske materiale, saj se v tem primeru vodna para porazdeli. Z vgradnjo naravnih materialov, je v primerjavi z vgradnjo anorganskih izolacijskih materialov, manjša možnost nastanka kondenzacijskega sloja.

    Ponavadi Agepan plošče pritrjujemo z vijaki, lahko pa jih pritrjujemo tudi z skobami ali žeblji. Pri tem je pomembno, da se plošče pritrjujejo vsaj 3cm od roba, da se robovi plošč ne poškodujejo. Plošče se pritrjujejo direktno na špirovec, na razdalji 15 cm. Pomembno je, da med ploščami in kritino vzpostavimo zračni kanal. Ponavadi za ploščami nastopijo kontra letve, ki vzpostavijo tudi zračni kanal. Zaradi vgradnje Agepan plošč, se debelina kontra letev zmanjša.

    4. Cena Agepan plošč

    Cena Agepan plošče znaša okrog 7 EUR/m2. Če uporabimo klasični opaž za streho s podeskanjem, pa ta na m2 znaša okrog 9,5 EUR, saj je potrebno poleg desk uporabiti tudi folijo in lepilni trak. Opaž brez lepilnega traku zgolj z deskami in folijo stane okrog 8,5 EUR/m2.

    Za več informacij o vgradnji Agepan plošč vprašajte naše preverjene izvajalce.

    Sestava strehe z Agepan ploščami, nep.vitra.si
    Sestava strehe z Agepan ploščami, nep.vitra.si


    Zapiranje ostrešja z Agepan ploščami, www.promobile.si
    Zapiranje ostrešja z Agepan ploščami, www.promobile.si


    Strokovni članek 30167
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Fasade, Fasaderstvo?

    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 2012 izvajalcev za področje Fasade, Fasaderstvo
    10
    1

    SVITAN d.o.o.


    8.6
    0

    LUMI B, podjetje za gradbene storitve, d.o.o.


    10
    1

    BELFAS fasaderstvo d.o.o.


    9.3
    0

    GRADBENO PODJETJE PIRAMIDA splošna gradbena dejavnost, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane