Za področje

    Dekorativni omet

    Članek je koristil že 7444+ uporabnikom
    Zagotovo imate radi lepo urejeno bivalno okolje. Končni detajli morajo biti zagotovo prilagojeni željam posameznika. Vsak posameznik v notranjosti prostora doda svoj pečat. Med dekorativne elemente notranjosti bivalnih površin zagotovo spadajo tudi dekorativni ometi. Dekorativni ometi s svojo barvo in teksturo poskrbijo za dodatno estetsko vrednost prostora.
    Strokovni članek 7444
    Nanos dekorativnega ometa na fasado
    Imamo kar 674 izvajalcev za področje Dekorativni omet:

    STRUKTURNI OMET

    Ima poseben zrnat videz. Osnova strukturnega ometa je granulat kremena. Ustvarja občutek nagrbančene teksture notranjega ometa. Strukturirani ometi so odlična rešitev v prostorih, kjer nimamo povsem ravnih sten. Prostor poživijo, četudi se odločimo za belo barvo ometa. Nikakor niso primerni za kuhinje in kopalnice. Vsaka dodatna vdolbina v zidu je v kuhinji lovišče maščob, ki jih težko odstranimo. 

    TEKSTURIRAN OMET

    Značilna je njegova plastičnost. Z njo lahko ustvarjamo številne vzorce in teksture. Običajno teksturiran omet po končanem nanosu prekrijemo z barvo. Teksturiran omet je odlična rešitev za prostore, v katerih želimo, da stene stopijo v ospredje. V kolikor želimo imeti teksturiran omet kvalitetno izveden potrebujemo ravno, gladko podlago na katero nanašamo maso. Teksturiran omet ni najboljša rešitev za vlažne prostore, saj se v njem vlaga raje zadržuje kot v klasičnem ometu. 

    BENEŠKI OMET

    Beneški omet je večplastni dekorativni zaključni omet na stenah, ki posnema teksturo marmorja. Izdelan je iz prahu dragih kamnov, akrilnih barv, naravnih barvnih veziv in sintetičnih polimerov. Videz beneškega ometa je eleganten. Beneški omet je idealna  rešitev za tiste prostore v katerih želimo prikazati razkošen videz. Beneški omet ima zelo dolgo zgodovino, uporabljali so ga že Rimljani in kot je za Rimljane značilno so njihove tehnike obdelave zelo kvalitetne in imajo dolgo življenjsko dobo. 

    MINERALNI OMET

    Mešanica apna, cementa in mineralov. Apno služi kot odličen dezinfikator, saj preprečuje nastanek plesni. Mineralni omet je odlična izbira, saj je paroprepusten in sam sposoben uravnavati vlažnost sten in posledično prostora. Vizualno je mineralni omet zelo preprost in klasičen, nikakor ne smemo pozabiti, da je tudi cenovno najugodnejši. 

    CENA DEKORATIVNEGA OMETA

    Cene dekorativnega ometa se razlikujejo, odvisne so od vrste ometa, ki si ga izberemo. Beneški omet velja zaradi svoje strukture za enega izmed dražjih dekorativnih ometov. Cene dekorativnih ometov se začnejo pri 15€/m2. V navedeno ceno je vštet material in delo. 

    Z dekorativnim ometom lahko olepšamo tudi notranjost objektov
    Z dekorativnim ometom lahko olepšamo tudi notranjost objektov


    Strokovni članek 7444
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Dekorativni omet?

    Imamo kar 674 izvajalcev za področje Dekorativni omet:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 674 izvajalcev za področje Dekorativni omet
    8.9
    12

    Amel Ljutić, gradbeništvo in druge storitve, s.p.


    8.9
    0

    Slikopleskarstvo Avgust Sreš s.p.


    8.9
    2

    BRA.IN.TRADE, Branislav Čepin s.p.


    8.9
    4

    Zvonko Gabron s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane