Za področje

  Strojni ometi ali ročni ometi - kateri so boljši?

  Članek je koristil že 26165+ uporabnikom
  Omet je idealni zaključni sloj za vašo novogradnjo ali prenovo doma. Prostoru dajejo zaključni videz. Prednost je v tem, da ometi skrijejo vse napeljave. Z njimi lahko pokrijete vodovodne cevi, kable, kanalizacijo. Z ometom lahko prav tako izravnate nepravilnosti v steni ali skrijete manjše napake, ki so nastale pri gradnji. Vendar ostaja vprašanje: ali so boljši strojni ometi ali ročni ometi?
  Strokovni članek 26165
  Lepota naravnega ilovnatega ometa, ArchiExpo.
  Imamo kar 583 izvajalcev za področje Ometi:

  1. Notranji omet - ročni

  Ročni ometi so najstarejša tehnika za izravnavo stene. Tradicionalni postopki apnenih ometov so danes že nekoliko spremenjeni z dodatkom cementov. Material za ročne omete se pripravlja v mešalcu. Ročni notranji omet je nekoliko zahtevnejša tehnika, ki je ne pozna vsak mojster. Prednosti ročnega ometa so v možnosti izdelave tekstur, grobih vzorcev in rustikalnega ambienta prostora. pomanjkljivost je v daljši izvedbi. Ker se material pripravlja sproti, mešanica ni zmeraj enaka, zato se pri ročnem ometu lahko pojavijo razlike v trdoti. 

  2. Strojni omet

  Stroj za omete pohitri in poceni izvedbo ometov. Tehniko ročnega ometa je s pojavom kompresijskih črpalk zamenjal postopek strojnega brizganja ometov. Prednost strojnih ometov je, da so hitreje vgrajeni. Zaradi konstantnega mešanja se material homogen, torej v istem razmerju in enakomerno razporejen. Velika prednost je, da so strojni ometi brez fug, lukenj ali sledi krpanja. Na voljo imamo štiri vrste strojnih ometov, ki se razlikujejo po trdoti in izolativnosti.
   
  strojni omet.jpg
  Stroj za omete oz. pištola omogoča enostavno izdelavo ometa.

  2.1 Apneno cementni strojni ometi

  So trši in podobni ročni ometom. Zaradi sestave dajejo videz grobega ometa. Prednost je, da bolje prenašajo obremenitve in odporni na udarce, njihova vgradnja je prav tako hitra. Zaradi grobega videza jih je treba še dodatno obdelati. 

  2.2 Apneno mavčni strojni ometi

  So mehkejši, občutljivejši in na pogled bolj gladki. Finalna obdelava ni potrebna, zato se z njimi izognete kitanju. Primerni so za prostore, ki niso vlažni, torej v vaši dnevni sobi, spalnici. 

  2.3 Toplotnoizolacijski strojni ometi

  So ometi z boljšimi toplotnoizolativnimi lastnostmi, ki se jim umeša glinopor ali druge izolativne substance. 

  2.4 Ilovnati ometi

  Glinene omete je tudi mogoče vgrajevati strojno, so mehkejši in manj odporni na udarce. Njihova poglavitna prednost je naravnost materiala, ki odlično uravnava klimo v prostoru.

  3. Ročni in strojni ometi  - cena

  So cenejši ročni ali strojni ometi? Cena za strojne in ročne omete je praktično enaka in se giblje med 6,5 do 7 EUR / m2. Manjša odstopanja, ki so med 5-10% cene nastopijo zaradi neravnih površin ali zahtevne vgradnje, kot recimo med špirovci ali na poševno podlago. Za nadstropje z 100m2, ki ima ponavadi cca. 300-400 m2 ometov bi odšteli okrog 2000 € za strojne omete.
   
  stucco contractors talk.jpg
  Ročni ometi zahtevajo dlje časa za izdelavo in so zato nekoliko dražji od strojnih ometov.
   

  Nasvet strokovnjaka iz podjetja ELKOR d.o.o.

  Na področju prodaje gradbenega materiala imate dolgoletno, več kot 20-letno tradicijo. Katere materiale vse ponujate?

  V našem širokem spektru ponujamo nekatere znane italijanske blagovne znamke kot so Fassa Bortolo (področje lepil, fasadnih sistemov, mavčnih sistemov, ometov, barv), strešnikov Cotto Senese in hidroizolacijskega materiala Polyglass, zraven še seveda preostale slovenske in druge blagovne znamke za področje gradbenega materiala.

  Poleg prodaje gradbenega materiala imate tudi svojo ekipo izvajalcev za področje fasaderstva, estrihov in ometov. Kako delujete na tem področju?

  Res je, naši fasadni sistemi Fassa Bortolo ponujajo različne možnosti izvedbe: akrilni, silikatni, hidrosilikonski in siloksanski sistem, ki se uporabljajo tako za področje novogradenj, kot tudi adaptacije objektov. V sklopu prenove fasade našim investitorjem ponujamo tudi možnost podpore pri celotnem postopku pridobivanja subvencije eko sklada. Poleg fasaderstvo, nudimo storitve tudi na področju ometov, estrihov in ureditve okolice.
  g. Milan, ELKOR d.o.o.

  Strokovni članek 26165
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 583 izvajalcev za področje Ometi:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 583 izvajalcev za področje Ometi:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 583 izvajalcev za področje Ometi
  10
  3

  MS storitve, gradbeništvo, trgovina, d.o.o.


  10
  1

  FAS Gradnje, Limani Selver, s.p.


  9.8
  1

  SPLOŠNA GRADBENA DEJAVNOST PARTAŠ UROŠ S.P.


  10
  2

  Gradbeništvo Dragan Šarić s.p.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje OMETI?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane