Za področje

  Priklop na kanalizacijo

  Članek je koristil že 22724+ uporabnikom
  Ali se odločate za priklop na kanalizacijsko omrežje? V članku je zajetih nekaj napotkov in smernic za lažje razumevanje. Priključek na javno omrežje je dandanes na dosegu roke, saj je tehnologija v zadnjem obdobju pripeljala javni kanal tik ob mejo s parcelo objekta preko hišnega priključnega revizijskega jaška, ki je že del javne kanalizacije.
  Strokovni članek 22724
  priklop na kanalizacijo izvedemo z ustreznimi cevmi
  Imamo kar 1511 izvajalcev za področje Vodovodar:

  1. POSTOPEK PRED PRIKLJUČITVIJO
  V kanalizacijsko omrežje se lahko odvaja fekalna in meteorna voda, odvisno od vrste sistema kanalizacije, ki je lahko mešani ali ločeni. Pred samo izvedbo kanalizacijskega priključka je potrebno pridobiti soglasje in potrditev za priključitev na javno omrežje s strani komunalnega podjetja, ki je zadolženo za komunalno infrastrukturo.

  Kaj potrebujemo za pridobitev soglasja za priklop na javno kanalizacijsko omrežje?
  Pravnomočno gradbeno dovoljenje, projektne izpolnjene pogoje s strani komunalnega podjetja, projekt za gradbeno dovoljenje in projekt za izvedbo hišnega priključka. Vse stroške izgradnje hišnega priključka krije lastnik objekta. Ta je dolžan skrbeti tudi za njegovo nemoteno delovanje.V projektni dokumentaciji je razvidna situacija objekta, predvidena količina odpadnih voda, profili kanalov, padci in razdalje med jaški. Poleg naštetega so vključeni še vsi detajli priključitve.

  2. PRAVILNA PRIKLJUČITEV NA KANALIZACIJO
  Najpomembnejše pravilo pri priključitvi je, da mora biti odpadna voda iz vseh prostorov, ki ležijo pod nivojem terena, speljana iz objekta ločeno od odpadne vode iz prostorov, ki so pozicionirani nad nivojem terena. Priključek hišne kanalizacije na javni kanal se običajno izvede s cevmi premera 200mm (najmanjši dovoljeni premer znaša 150mm) pod minimalnim naklonskim kotom 2%. Priključimo ga pod kotom 45° v smeri toka odpadne vode v kanalu. Vsi iztoki iz objekta se izvedejo preko revizijskih jaškov, ki omogočajo ustrezno vzdrževanje. Revizijski jaški so pokriti z litoželeznimi pokrovi.
  Kanalizacijske cevi polagamo na dobro pripravljeno podlago, da preprečimo pogrezanje. Globina položenih cevi mora biti pod mejo zmrzovanja, kar znaša približno 80cm. Cevni jarki se morajo izkopati v predvidenem minimalnem padcu (2%), dno se pa mora izravnati. V primeru nezadostne čvrstosti terena je potrebno dodatno nasuti pesek ali gramoz. Kanalsko omrežje naj bo sestavljeno iz kakovostnih cevi, stike med njimi je potrebno dobro zatesniti.

  3. CENA PRIKLOPA NA KANALIZACIJSKO OMREŽJE
  Cena priključitve  na javno kanalizacijsko omrežje, z vsemi deli na terenu, se razlikuje od občine do občine, lokacije objekta, zahtevnosti terena, oddaljenosti objekta od glavnega javnega kanala. Cena se giblje od 500€ pa vse tja do 4000€. Iz podatka vidimo, da gre lahko za velik investicijski vložek. Je pa priklop na javni kanal omrežja pogojen z zakonom, ki pravi, da je priključitev obvezna na vseh mestih, kjer je v bližini že zgrajeno javno kanalizacijsko omrežje. Za ceno priklopa na vaši parceli se obrnite na občino in komunalno podjetje, ki vam bo podalo točno ceno priklopa, na naši spletni strani pa lahko najdete številne izvajalce za tovrstna dela.  shema priklopa na javno kanalizacijsko omrežje
  shema priklopa na javno kanalizacijsko omrežje


  Strokovni članek 22724
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 1511 izvajalcev za področje Vodovodar:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija MojMojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  NAPREJ
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1511 izvajalcev za področje Vodovodar:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 1511 izvajalcev za področje Vodovodar
  9.5
  1

  AKM3 Aleš Drobež s.p.


  10
  1

  VODOVODNE, PLINSKE IN SANITARNE INŠTALACIJE DANILO SENEGAČNIK S.P.


  9.3
  0

  GRADBENO PODJETJE PIRAMIDA splošna gradbena dejavnost, d.o.o.


  10
  0

  ŠRAJ GROUP, proizvodnja, trgovina in storitve, d.o.o.


  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE VODOVODAR?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane