Za področje

    Podometni vgradni kotliček za wc

    Članek je koristil že 12662+ uporabnikom
    V sodobnem domu vedno bolj stremimo k prostorom z ravnimi linijami in skritim, minimalističnim detajlom, zato je vgradni kotliček odlična izbira. Tehnologija podometnih kotličkov je postala zelo zanesljiva, rešitve na trgu pa so vse bolj cenovno dostopne. Vgradni kotliček za wc je postal stalnica modernih sanitarij, zato smo napisal nekaj besed o tem.
    Strokovni članek 12662
    vgradni kotlice za wc naslovna
    Imamo kar 1592 izvajalcev za področje Vodovodar:

    1. Kaj je podometni vgradni kotliček?

    Podometni vgradni kotliček je vrsta sanitarnega elementa, ki se vgradi v steno ali pohištvo kopalnice, običajno nad tlemi, tako da je glavni del kotlička skrit v stenski omarici ali steni. Viden je samo tipka za splakovanje stranišča, preostali del kotlička pa je skrit za steno, kar daje bolj čist in estetski videz kopalnice. Podometni vgradni kotliček se uporablja za izpiranje straniščne školjke in je danes že standardna izvedba - le redko vidimo viden kotliček za wc.

    2. Kako se vgradi podometni vgradni kotliček?

    Podometni splakovalnik je podometni vgradni kotliček za wc, ki ga vgradimo za suhomontažno steno. Vgraditi ga moramo, preden zaključimo z zidarskimi deli in zapremo steno. Po debelini je tanjši kot običajni, njegova globina ne presega 15 cm, med tem ko je nekoliko višji klasičnega kotlička. Vgradnjo podometnega kotlička običajno opravi vodovodar oziroma izvajalec strojnih inštalacij, v resnici pa poleg priklopov na odtok in dovod vode obsega tudi suhomontažna dela.
    Vgradni kotliček dobavite skupaj s kovinsko konstrukcijo, ki se jo na eni strani privijači na steno, na drugi strani pa se nanjo spojijo mavčnokartonske plošče. Površino plošč nato poljubno obdelamo ali obložimo s keramičnimi ploščicami. 

    3. Kako izberem pravi podometni vgradni kotliček za wc?

    Na trgu je danes prisotna zelo pestra izbira vgradnih kotličkov. Od najbolj osnovnih vgradnih kotličkov lahko izberemo tudi zelo sodobne različice. Posvetujte se z izvajalcem in ponudnikom kotličkom, da vam pomaga pri izbiri. Predvsem bodite pazljivi na izbiro proizvajalca, ki vam omogoča servisiranje in dobavo rezervnih delov. Življenjska doba preverjenih proizvajalcev tovrstne sanitarne opreme je tudi do več 10 let.
     
    Vgradni kotiček za wc
    Vgradni kotiček za wc je zelo eleganten - vidna je samo tipka za splakovanje, vse ostalo je skrito v steni.

    4. Prednosti modernih vgradnih kotličkov

    Podometni vgradni kotliček omogoča tudi prilagodljivost pri postavitvi straniščne školjke, saj je možno izbrati različne višine in globine vgradnje ter prilagoditi izpiranje glede na potrebe uporabnika. Poleg tega omogoča enostavno čiščenje poda okoli straniščne školjke, saj ni ovir v obliki vidnega kotlička ali cevi. Podometni vgradni kotlički so priljubljeni zaradi svoje estetske privlačnosti, prostorske optimizacije in enostavnega čiščenja. Ponujajo tudi možnost različnih funkcij, kot so dvojno izpiranje, tiho delovanje in prilagodljivost glede nastavitve volumna izpiranja.

    5. Dodatne funkcije vgradnih kotličkov

    5.1 Podometni kotliček za wc, ki deluje brez dotika

    Klasični način za aktiviranje splakovanja je s pritiskom na gumb. Posebej v javnih sanitarijah in v kopalnicah z veliko frekvenco uporabe pa to pomeni več umazanije in posledično tudi več bakterij. Če stremimo po minimalizmu, lahko gumb omejuje možnosti visoke estetike. Ob uporabi brezstičnega sistema lahko wc splaknemo samo s približanjem roke brezstičnemu stikalu.

    5.2 Vgradni kotliček za wc s skrito tipko

    Nove različice tipk za splakovanje kotlička so poravnane s steno. Tako bodo linije vaše kopalnice poravnane brez nerodnih štrlin tipke za splakovanje. Izberete lahko tudi tipke iz stekla ali kroma, ki se zlijejo z vašo kopalnico.

    6. Cena za podometni vgradni kotliček za wc

    Podometni kotlički so zaradi bolj zapletene montaže nekoliko dražji od klasičnih. Cena za povprečen vgradni kotliček je okrog 250 EUR, za montažo pa boste odšteli še dodatnih 100 EUR. To delo ne vključuje končne obdelave in keramičarskih del.
     
     
     
     
     
    Strokovni članek 12662
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Vodovodar?

    Imamo kar 1592 izvajalcev za področje Vodovodar:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1592 izvajalcev za področje Vodovodar
    8.4
    2

    RD TEAM, Robert Robič s.p.


    8.9
    1

    NIK, instalacije d.o.o.


    8.9
    8

    Gradbeništvo Primož Šuligoj s.p.


    8.9
    17

    TERMO Leon Vrečko s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane