Za področje

  Podometni vgradni kotliček, moderna rešitev za sanitarije

  Članek je koristil že 10961+ uporabnikom
  V sodobnem domu vedno bolj stremimo k prostorom z ravnimi linijami, zato je vgradni kotliček odlična izbira. Tehnologija podometnih kotličkov je postala zelo zanesljiva, rešitve na trgu pa postajajo vse bolj cenovno dostopne. Vgradni splakovalniki so postali stalnica modernih sanitarijam, zato smo napisal nekaj besed o tem.
  Strokovni članek 10961
  Vgradni kotliček je obvezen element vsake sodobne kopalnice.
  Imamo kar 1521 izvajalcev za področje Vodovodar:

  Vgradnja podometnega splakovalnika

  Podometni splakovalnik je vgradni kotliček, ki ga vgradimo za suhomontažno steno. Po debelini je tanjši kot običajni, njegova globina ne presega 15 cm, med tem ko je nekoliko višji klasičnega kotlička. 
  Vgradnjo podometnega kotlička običajno opravi vodovodar oziroma izvajalec strojnih inštalacij, v resnici pa poleg priklopov na odtok in dovod vode obsega tudi suhomontažna dela.
  Vgradni kotliček dobavite skupaj s kovinsko konstrukcijo, ki se jo na eni strani privijači na steno, na drugi strani pa se nanjo spojijo mavčnokartonske plošče. Površino plošč nato poljublno obdelamo ali obložimo s keramičnimi ploščicami. 

  Izbira pravega vgradnega kotlička

  Na trgu je danes prisotna zelo pestra izbira vgradnih kotličkov. Od najbolj osnovnih vgradnih kotličkov lahko izberemo tudi zelo sodobne različice. Posvetujte se z vašim izvajalcem, da vam pomaga pri izbiri.
  Predvsem bodite pazljivi na izbiro proizvajalca, ki vam omogoča servisiranje in dobavo rezervnih delov. Življenjska doba preverjenih proizvajalcev tovrstne sanitarne opreme je tudi do več deset let.

  Funkcije in prednosti modernih vgradnih kotličkov

  Odvajanja vonjav
  V kuhinji je kuhinjska napa postala element, ki je samoumeven. Vendar obstajajo tudi rešitve za stranišča, ki odvajajo vonjave. Vaše stranišče lahko opremite z učinkovitim odvodov vonjav, ki ga lahko enostavno aktivirate s pritiskom na gumb. Tako se vonjave ne bodo širile po celotni kopanici.

  Upravljanje brez dotika
  Klasični način za aktiviranje splakovanja je s pritiskom na gumb. Posebej v javnih sanitarijah in v kopalnicah z veliko frekvenco uporabe pa to pomeni več umazanije in posledično tudi več bakterij. Če stremimo po minimalizmu, lahko gumb omejuje možnosti visoke estetike. 
  Ob uporabi brezstičnega sistema lahko wc splaknemo samo s približanjem roke brezstičnemu stikalu.

  Skriti gumb
  Nove različice tipk za splakovanje kotlička so poravnane s steno. Tako bodo linije vaše kopalnice poravnane brez nerodnih štrlin tipke za splakovanje. Izberete lahko tudi tipke iz stekla ali kroma, ki se zlijejo z vašo kopalnico.

  Cena vgradnega kotlička

  Podometni kotlički so nekajkrat dražji od klasičnih, predvsem zaradi montaže. Cena za povprečen vgradni kotličeke je okrog 200 EUR, za montažo pa boste odšteli še dodatnih 70 EUR. To delo ne vključuje končne obdelave in keramičarskih del.

  Vgradnja podometnega splakovalnika zajema vodovodarska in suhomontažna dela.
  Vgradnja podometnega splakovalnika zajema vodovodarska in suhomontažna dela.


  Strokovni članek 10961
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 1521 izvajalcev za področje Vodovodar:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  MojMojster
  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 1521 izvajalcev za področje Vodovodar:

  Brezplačno povpraševanje
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  Brez provizij
  Imamo kar 1521 izvajalcev za področje Vodovodar
  8.5
  1

  STRIN, strojne inštalacije, Rajko Rijavec s.p.


  9.9
  21

  3XTR, zaključna gradbena dela, Denis Todorović s.p.


  10
  1

  SUHOMONTAŽA D&I d.o.o.


  9.1
  0

  Vodoinstalacije Šimić, Alen Šimić s.p.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje VODOVODAR?

  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane