Za področje

    Kako izvesti sanacijo stenskih površin po poplavah?

    Pravilna izbira in uporaba zidnih premazov za sanacijo po poplavah je ključnega pomena pri zagotavljanju dolgotrajne zaščite in obnove notranjih in zunanjih stenskih površin.
    Strokovni članek 316
    bela fasada beli prostori
    Imamo kar 451 izvajalcev za področje Sanacija vlage:

    Sanacija notranjih stenskih površin

    1. Razkuževanje notranjih stenskih površin

    Po umiku vode je potrebno umiti stenske površine s toplo vodo in blago raztopino običajnih gospodinjskih detergentov, bodisi ročno ali s pomočjo stroja za pranje pod pritiskom. Že v času sušenja začnemo z razkuževanjem s SPEKTRA Sanitol concentratom. Stenske površine premažemo v višini 30 cm nad nivojem poplavne vode. Zaradi visoke vlažnosti in možnosti pojava plesni uporabimo nerazredčeno biocidno sredstvo SPEKTRA Sanitol concentrate, ki ga nanesemo z večjim pleskarskim čopičem. Ko se posuši, površino narahlo obrusimo s finim brusnim papirjem (št. 150-180). Če je mogoče, to naredimo strojno in še enkrat premažemo s SPEKTRA Sanitol concentratom.

    Preden nadaljujemo s sanacijo, počakamo, da se stenske površine popolnoma posušijo.

    Če opazimo luščenje stare barve ali izravnalne mase, ta območja popravimo s SPEKTRA Level Medium izravnalno maso pred obnovitvenim barvanjem.

    2. Barvanje notranjih stenskih površin

    Način barvanja je odvisen od stanja stenskih površin. Kjer obstaja večja verjetnost za rast plesni na zidnih površinah, je potrebno z ustreznimi ukrepi to preprečiti (pregled možnosti za pojav toplotnih mostov, sanacija toplotne izolacije objekta, pohištvo naj bo vsaj 5 cm oddaljeno od sten, redno in zadostno prezračevanje). Za čim hitrejše prehajanje vodne pare skozi stenske površine, uporabimo visoko paroprepustne disperzijske barve, kot so SPEKTRA Classic Plus, SPEKTRA Perfect White, SPEKTRA Fresh&Easy, SPEKTRA Super in SPEKTRA Extra. V barvo lahko dodamo SPEKTRA Anti Mould, s čimer za daljši čas zaščitimo premaz pred pojavom plesni. Lahko pa kot zaključni premaz izberemo notranjo zidno barvo SPEKTRA Kitchen & Bathroom, ki že vsebuje biocidno zaščito suhega premaza.

    3. Blokiranje madežev na stenskih površinah

    Če se po nanosu prvega sloja zaključnega premaza pojavijo rumeni madeži, je potrebno pred nadaljevanjem izvesti blokado le-teh. Za učinkovito blokado uporabimo SPEKTRA Stain Block Grund, ki odlično blokira različne vodotopne madeže in preprečuje njihov pojav po nanosu zaključne barve. SPEKTRA Stain Block Grund je že pripravljen za nanos, zato ga ne redčimo. Nanašamo ga v enem sloju, z valjčkom ali čopičem. Kot zaključni premaz nato izberemo eno od zgoraj omenjenih notranjih zidnih barv.

    helios-stain-block-barva.jpg

    Sanacija zunanjih stenskih površin

    1. Razkuževanje zunanjih stenskih površin

    Po umiku vode umijte zunanje stenske površine s toplo vodo ali blagim detergentom, ročno ali s strojem za pranje pod pritiskom.

    Ko se fasadne površine sušijo, jih razkužimo z biocidnim sredstvom SPEKTRA Sanitol concentrate (redčenje: 1 del SPEKTRA Sanitol concentrate + do 4 deli vode).

    Ko se stenske površine posušijo (vsaj 30 dni), jih ponovno premažemo s SPEKTRA Sanitol concentratom in po nanosu počakamo 12 ur.

    2. Sanacija poškodovanih fasadnih površin

    Pred barvanjem je potrebno sanirati vse poškodovane površine glede na obstoječo zaščito fasade (vrsta toplotnoizolacijskega sistema, vrsta fasadne barve). Po sanaciji površin sledi obnovitveno barvanje.

    3. Barvanje zunanjih stenskih površin

    Sanirane, utrjene in presušene zunanje stenske površine najprej impregniramo s SPEKTRA Impregnation Acryl. Po sušenju priporočamo barvanje z mikroarmirano akrilno fasadno barvo SPEKTRA Facade Universal ali mikroarmirano siloksansko fasadno barvo SPEKTRA Renoxan v želenem odtenku.

    Za tehnično pomoč in individualno svetovanje lahko vsak delovnik med 8. in 18. uro pokličete Heliosove svetovalce na telefonsko številko 051 HELIOS.

    spektra-barva.jpg

    Strokovni članek 316
    Avtor: Helios TBLUS d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Sanacija vlage?

    Imamo kar 451 izvajalcev za področje Sanacija vlage:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 451 izvajalcev za področje Sanacija vlage
    8.9
    5

    ZAKLJUČNA GRADBENA DELA IZTOK STREL S.P.


    10
    72

    KUSUR GRADNJE Mihnet Kusur s.p.


    9.6
    17

    PRIMEKO, čiščenje in vzdrževanje objektov, d.o.o.


    8.9
    0

    PGS d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane