Za področje

    Siti škodljivih hlapov? Pleskajte notranje površine brez skrbi za zdravje.

    Članek je koristil že 647+ uporabnikom
    Helios je razvil novo zidno barvo SPEKTRA Pure&Care, ki maksimalno skrbi za zdravje uporabnika.
    Predstavitev produkta 647
    pleskananje stene
    Imamo kar 2837 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

    Raziskava
    Katero izravnalno maso bi uporabili?
    Hvala za odgovor.

    Trajnostni razvoj – manj nevarnosti za uporabnike, manj nevarnih snovi v okolje

    V Heliosu smo strateško usmerjeni v razvoj trajnostnih premazov. Ko smo se odločili za razvoj nove zidne barve, nas je vodila glavna ideja, da čimbolj poskrbimo za zdravje uporabnikov. Obenem pa smo želeli zmanjšati tudi uporabo surovin, ki so zdravju in okolju škodljivi. Tako smo razvili našo novo barvo SPEKTRA Pure&Care.Spektra Pure&Care 5L.png

    Kaj je v zidnih barvah nevarno za zdravje in okolje?

    Večina zidnih barv na vodni osnovi vsebuje snovi, ki barvo v vedru do uporabe ščitijo pred biološko razgradnjo  - po domače, da se barva ne usmradi, jo z njimi konzerviramo. Te snovi močno nadzoruje kemijska zakonodaja, saj številne niso več dovoljene za uporabo v barvah. Nekatere, ki jih je še dovoljeno uporabljati kot konzervans, pa so večinoma alergene in povzročajo lahko alergijsko reakcijo na koži, sluznicah, včasih tudi dihalih. V najbolj skrajnih primerih pride do senzibilizacije, kar pomeni, da pride že ob stiku z minimalno količin take snovi do zelo burnega alergijskega odziva. 

    SPEKTRA Pure&Care ne vsebuje konzervansov

    Nov izdelek ne vsebuje niti konzervansov niti škodljivih hlapnih snovi, ki bi ob sušenju premaza lahko izhajale in onesnaževale zrak v notranjih prostorih ter povzročale zdravstvene težave uporabnikom teh prostorov. Pridobili smo certifikat, ki to potrjuje, saj je izdan na osnovi meritev emisije definiranih škodljivih hlapnih snovi. Vsi izpusti so bili minimalni, pod mejo detekcije. Barvo tako priporočamo vsem, ki želijo čimbolj zmanjšati uporabo nevarnih snovi – ne samo v lastnem domu, ampak tudi v odnosu do okolja, saj z uporabo te barve prispevamo tudi k zmanjševanju nevarnih snovi v ozračju.

    Lastnosti barve in namen

    Barva je visoko kakovostna, saj je odporna proti mokremu čiščenju in zato primerna za zaščito mehansko bolj obremenjenih stenskih površin, torej prostorov, v katerih se zadržuje več ljudi daljši čas (npr. dnevne sobe, otroške sobe, prostori v javnih objektih kot so zdravstveni domovi, šole, vrtci, domovi za starejše, varstvene ustanove, hoteli, pisarne …).

    Barvni odtenki

    Na voljo je v beli barvi. Če alergije na konzervanse niso izražene, lahko izbiramo v trgovinah s HGMIX mešalnim sistemom tudi številne svetle, pastelne odtenke (pigmentne paste, ki jih uporabljamo za niansiranje, vsebujejo konzervans, tako da se pri niansiranju vnese minimalna količina konzervansov v barvo). Ljudem, ki imajo diagnosticirano alergijo na kakšno od alergenih snovi,  ki so sicer prisotni v običajnih barvah, priporočamo, da uporabijo belo barvo. 

    Zdravju prijazna izravnalna masa

    Drug problem pri urejanju zidnih površin, s katerim se srečujejo predvsem pleskarji, pa je teža izravnalnih mas. Ponavadi vedro izravnalne mase tehta 25 kg – kar je veliko že za prenašanje na objekt, še bolj pa za 8-urno nanašanje na stene. Tudi pri tej težavi smo želeli olajšati uporabniško izkušnjo in v ta namen razvili naš nov laki kit. SPEKTRA Level Medium Light je izravnalna masa, katere bistvena lastnost je nižja teža, saj je volumensko enaka količina kar 30 % lažja od standardnih mas. Spektra Level Medium Light Photo.png

    Prednosti za uporabnika

    • Bolj prijazna do uporabnikov (namesto 25 kg je v vedru 17 kg) – manj zdravstvenih težav kot so poškodbe hrbtenice zaradi dolgotrajnega in ponavljajočega se prenašanja težkih bremen.
    • Zelo lahek nanos in obdelava (če slikopleskar 8-10 ur dnevno ročno nanaša in obdeluje izravnalno maso, se teža zelo pozna na končni manjši utrujenosti).
    • Do 30 % več zglajenih površin z istim volumnom izravnalne mase kot s standardno izravnalno maso (odvisno od hrapavosti, razpokanosti in posledično potrebne debeline nanosa).

    Prednosti za okolje

    • Manjša poraba goriva za prevoz. Če primerjamo količino goriva, ki jo porabi letno en kamion za prevoz standardne ali lahke izravnalne mase, govorimo o 2800 – 3600 l manj goriva za prevoz lahke izravnalne mase, kar pomeni povprečno 8,6 ton nižje izpuste CO2. Da se ta količina CO2 porabi, je potrebnih 430 dreves (1 drevo absorbira ca. 20 kg CO2 / leto).
    • Manjša poraba energentov pri proizvodnji. Manj energije potrošimo tudi pri proizvodnji  lahke izravnalne mase  v fazah mešanja, polnjenja in notranjega transporta končnega izdelka.

    Zaradi vseh navedenih prednosti je bil izdelek prepoznan tudi kot okolju prijazen izdelek, saj je bil uvrščen med 3 finaliste na  razpisu časnika Financ in EKO Sklada za okoljsko nagrado v letu 2022.

    Uporaba

    Običajno so izravnalne mase namenjene izravnavi neravnih zidnih površin, prekrivanju manjših razpok in pripravi stene pred nanosom zaključnih zidnih barv. Lahko pa jih uporabimo tudi za izdelavo dekorativnih tehnik različnega končnega videza in z izbiro odtenka zaključnega premaza dosežemo od rustikalnih do modernih strukturnih vzorcev, ki popestrijo oziroma dajejo unikaten in zanimiv izgled prostora. Tudi SPEKTRA Level Medium Light lahko uporabimo za ta namen, še posebno, če nam je nekaj le-te ostalo od glajenja in jo na ta način lahko porabimo in zmanjšamo količino odpadkov.

     

     

     

    Predstavitev produkta 647
    Avtor: Helios TBLUS d.o.o.

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pleskar, Slikopleskarstvo?

    Imamo kar 2837 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 2837 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo
    8.9
    1

    STENTAL SLIKOPLESKARSTVO IN POLAGANJE VSEH VRST MEHKIH TALNIH OBLOG ANDREJ LANIŠEK S.P.


    8.9
    0

    DEBONA Boštjan Kosi s.p.


    8.7
    0

    Samo Grabušnik s.p.


    8.9
    1

    ARCH IDEA d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane