Za področje
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    59. Zlata Lisica bo v Kranjsko Goro ponovno pripeljala najboljše svetovne smučarke

    Z uspešno snežno kontrolo, ki je bila s strani FIS-a opravljena dober teden pred 59. Zlato Lisico, je organizacijska ekipa ASK Branik prestala še zadnjo preizkušnjo za organizacijo predjubilejnega tekmovanja. Izvedbi 59. Zlate lisice v Kranjski Gori (7. - 8.1.2023) tako nič več ne stoji na poti.
    Novice 213
    GoldenFox petek10.JPG

    V zadnjem desetletju se je Zlata Lisica kar šestkrat selila iz Maribora v Kranjsko Goro. Pohorje je nazadnje najboljše alpske smučarke sveta gostilo leta 2019, ko sta si zmago v veleslalomu razdelili Slovakinja Petra Vlhova in Američanka Mikaela Shiffrin, ta je smetano pobrala še v slalomu.

    Nekajkrat so v Mariboru zaradi slabih snežnih pogojev obupali kar sami, nekajkrat pa so jim pot proti Gorenjski pokazali odgovorni za ženski del svetovnega pokala. Prav zaradi tega je Maribor letos dokončno odpadel s koledarja svetovnega pokala, pri Smučarski zvezi Slovenije pa so nato le izbojevali termin za tekmi, a prvič s Kranjsko Goro kot osnovnim prizoriščem. Čeprav so bili v preteklih letih decembrski zaključki v Kranjski Gori in Podkorenu že precej bolj zimsko obarvani, pa je na progi pod Vitrancem vendarle dovolj debela snežna odeja za ženski tekmi svetovnega pokala.

    »Z veseljem danes potrjujemo prihajajočo tekmo za Zlato lisico. Proga sicer še ni dokončno pripravljena, ampak to je teden pred tekmovanjem nekaj povsem normalnega. Na spodnjem delu imamo povsod dovolj snega in je povečini tudi že dobro utrjen, na zgornjem delu pa bo potrebnega nekoliko več utrjevanja, kar je tudi naloga organizatorja za naslednji teden dni,« je povedal po kontroli direktor ženskih tekmovanj svetovnega pokala FISa Peter Gerdol.

    Z dokončno potrditvijo tekmovanja so se te dni pričele tudi zadnje priprave proge in prizorišča, na katerem se bodo kmalu soočile najboljše svetovne smučarke. Svojo udeležbo je potrdilo kar 22 ekip iz celega sveta, tekmovalke pa se bodo na Vitranški strmini na dveh veleslalomskih tekmah borile za točke svetovnega pokala in tradicionalni pokal Zlate lisice. V domači ekipi bo glavno besedo zagotovo imela Ana Bucik, medtem ko bo luč žarometov svetovnih medijev uperjena proti Mikaeli Shiffrin, ki bo v Kranjski Gori lovila že 83. zmago v svetovnem pokalu, v kolikor bo uspešna na slalomskih tekmah v Zagrebu.  

    DSC07571.jpeg
    Slovenski up za dober rezultat v Kranjski Gori bo zagotovo Ana Bucik. Foto: Aleš Fevžer. 

    Ob smučarskem dogajanju bo Zlata lisica tokrat v Kranjsko Goro ponesla tudi kanček pristne Štajerske kulture v obliki (v Mariboru tradicionalnih) javnih žrebov štartnih številk, ki jih bosta dodatno popestrila nastopa EMKEJ-a na petkovem in zasedbe Leonart na sobotnem žrebu.

    PROGRAM PRIREDITEV

    ČETRTEK, 05/01/2023 // KRANJSKA GORA
    •    PRIHOD EKIP: AKREDITACIJA, NAMESTITEV V HOTELE

    PETEK, 06/01/2023 // RAMADA RESORT
    •    17.00: Seja vodij ekip
    •    18.00: Javno žrebanje startnih številk NA PARKIRIŠČU HOTELA KOMPAS s koncertom EMKEJ-a

    SOBOTA, 07/01/2023 // VITRANC
    •    09.30: 1. TEK VSL
    •    12.30: 2. TEK VSL
    •    RAZGLASITEV REZULTATOV IN ZMAGOVALK VSL
    •    17.00: Seja vodij ekip
    •    18.00: Podelitev priznanj najboljšim sobotnega tekmovanja in javno žrebanje startnih številk NA PARKIRIŠČU HOTELA KOMPAS s koncertom zasedbe LEONART

    NEDELJA, 08/01/2023 // VITRANC
    •    09.30: 1. TEK VSL 2
    •    12.30: 2. TEK VSL 2
    •    RAZGLASITEV REZULTATOV IN ZMAGOVALK VSL TER POKALA ZA ZLATO LISICO

     

    Novice 213
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Drugo?

    Imamo kar 144 izvajalcev za področje Drugo
    8.3
    1

    Anila d.o.o.


    10
    7

    Mitja Ribič s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane