Za področje

    Monoblok toplotna črpalka

    Članek je koristil že 3261+ uporabnikom
    Toplotna črpalka monoblok je nadgradnja in razširitev uporabnosti toplotne črpalke zrak-voda, ki je v Sloveniji najbolj razširjena od vseh vrst toplotnih črpalk. Večina ljudi misli, da morajo imeti toplotne črpalke dve enoti, notranjo in zunanjo- Le-ti pa zavzameta veliko prostora in pa terjata tudi dolge razpeljave inštalacij. Najnovejši izdelek t.i. Monoblok toplotna črpalka (zrak-voda) združuje vse komponente v eni enoti. Lahko bi ji rekli tudi toplotna črpalka „vse v enem“.
    Strokovni članek 3261
    Monoblok toplotna crpalka
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. Monoblok toplotna črpalka - prednosti

    1.1 Prihranek prostora:

    Monoblok toplotna črpalka nam prihrani veliko prostora saj poleg kompaktne toplotne črpalke, ki jo lahko shranimo v omaro, potrebujemo le še hranilnik tople vode ali pa še tega ne.

    1.2 Majhno število elementov:

    Monoblok lahko neposredno povežemo s hranilnikom tople vode v stavbi in ogrevalnim sistemom (talno ogrevanje).

    1.3 Razpon moči od 3 do 16 kW:

    Monoblok toplotna črpalka je sicer namenjena za manjše objekte in stanovanja, vendar je njen razpon moči dovolj velik, da zadosti najbolj pogostim bivalnim scenarijem (velikost prostora in število ljudi).

    1.4 Visoka zanesljivost in učinkovitost delovanja:

    Elementi iz katerih je sestavljena monoblok toplotna črpalka so tovarniško izdelani in so tako med seboj 100-odstotno usklajeni. Posledica tega je zanesljivo delovanje in energetska učinkovitost.

    1.5 Monoblok je lahko enako učinkovit kot bolj poznane split toplotne črpalke zrak-voda:

    Letno grelno število je primerljivo, temperatura izhodne vode dosega do 57 stopinj Celzija, krmilimo lahko direktni krog in sanitarno vodo, toplotna črpalka ima že vgrajeno funkcijo hlajenja.

    1.6 Idealna rešitev pri obnovi stanovanja v višjem nadstropju:

    V primeru izdelave stanovanja na podstrešju večstanovanjske stavbe se pogosto zgodi, da je novo stanovanje zelo težko priklopiti na obstoječe inštalacije (oddaljenost, preboj stropov itd.). Velikokrat se tudi sosedje v večstanovanjskih stavbah ne morejo zediniti glede načina ogrevanja. Monoblok toplotna črpalka ponuja rešitev za številne tovrstne težave. 

    Monoblok-omara.png
    Monoblok toplotna črpalka nam prihrani veliko prostora saj poleg kompaktne toplotne črpalke, ki jo lahko shranimo v omaro, potrebujemo le še hranilnik tople vode ali pa še tega ne (na sliki: toplotna črpalka Kronoterm Versi.)

    2. Monoblok toplotna črpalka - cena

    Nižja cena: Monoblok toplotna črpalka ima za 15-30 % nižjo ceno od že uveljavljene, dvodelne split toplotne črpalke zrak-voda. Nižjo ceno omogočata kompaktna izvedba in tovarniško izdelane kratke povezave med elementi.

    3. Monoblok toplotna črpalka - vgradnja

    Vgradnja je preprosta in jo lahko opravi kar vodoinštalater: Za montažo ni potreben certifikat za montažo klimatskih naprav (freonska montaža). Monoblok toplotna črpalka ima samo eno enoto in zato ni plinske povezave med notranjo in zunanjo enoto kot v primeru split toplotne črpalke.

    Lahko jo vgradite znotraj ali zunaj: Prve različice Monoblok toplotne črpalke so bile izdelane izključno za zunanjo vgradnjo. Razvoj pa je pripeljal do novih različic, ki se lahko vgradijo v notranje prostore, denimo v omaro v stanovanju. Do nje se po eni cevi dovaja zunanji zrak, po drugi pa se ohlajen zrak odvaja. Cevi sta izdelani tako, da lahko z njima prebijemo toplotni ovoj stavbe (streho ali fasado).

    4. Trendi in toplotna črpalka Monoblok

    Uporabniki toplotnih črpalk si želijo izdelek s čim manjšo težo in velikostjo, čim manjše stroške naložbe, obratovanja in vzdrževanja ter seveda izdelek, ki čim manj obremenjuje okolje. Na drugi strani si želijo izdelek, ki je čim bolj prilagodljiv, oblikovno všečen in tih ter seveda čim bolj energetsko učinkovit in zanesljiv.

    Monoblok toplotna črpalka je tako pravzaprav popolnoma v trendu. Kompaktno napravo lahko postavimo na podstrešje, balkon ali teraso, v notranje prostore, celo ob bok drugim gospodinjskim aparatom, če je treba, tudi ob steno oz. celo v kot stavbe ali prostora. Združuje tri funkcije delovanja, ogrevanje, hlajenje prostorov in segrevanje sanitarne vode.

    Monoblok-podstreha.jpeg
    Kompaktno in tiho napravo lahko postavimo na podstrešje, balkon ali teraso, v notranje prostore in celo ob bok drugim gospodinjskim aparatom (na sliki: toplotna črpalka Kronoterm Versi).

    5. Za Monoblok toplotno črpalko lahko pridobite subvencijo Eko sklada:

    Toplotna črpalka monoblok je ravno tako kot klasična toplotna črpalka zrak-voda v split izvedbi, upravičena do vseh subvencij. Zadostiti je treba le vsem razpisnim pogojem.

    Kako enostavno do eko sklad subvencije za toplotno črpalko?

    Strokovni članek 3261
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    8.9
    1

    AKM3 Aleš Drobež s.p.


    8.9
    1

    MTB PROFESIONAL, storitveno podjetje, d.o.o.


    10
    19

    MAJ 36, storitve in trgovina, d.o.o.


    8.9
    0

    EKOFRANK, d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane