Za področje

    Toplotna črpalka: 10 razlogov za nakup

    Članek je koristil že 3515+ uporabnikom
    Pri naložbi v nov sistem ogrevanja je pomembno preučiti vse prednosti in slabosti sistema. Da bi vam malo olajašli več urno brskanje po spletu, smo izbrali deset razlogov zakaj je toplotna črpalka dobra investicija. Nekaj primerov si preberite v nadaljevanju zapisa.
    Strokovni članek 3515
    Investicija v toplotno črpalko se splača!
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. Znižanje mesečnih stroškov

    Najpogostejši kriterij, ki ga ljudje upoštevamo pri nakupu katerega koli produkta sta zagotovo kvaliteta in seveda cena, pri večjih nakupih pa povrnitev naložbe in dolgoročni prihranek. Če boste investirali v toplotno črpalko bo prihranek očiten, saj toplotna črpalka črpa toploto iz okolja, ki pa je za velik izkoristek ne potrebuje veliko. Manjša poraba energije pa posledično pomeni tudi manjše mesečne stroške. Tisti, ki se bodo odločili sistem, ki ponuja ogrevanje prostorov in vode ter še hlajenje pa bodo zagotovo prihranili največ.

    2. Gretje in hlajenje v enem

    Dve muhi na en mah, ali pa tudi tri, če bo imel sistem še ogrevanje sanitarne vode. Tako boste z enim sistemom ogrevali vaš prostor v zimskih mesecih in ga hladili poleti. Klimatska naprava in bojler pa bosta preteklost, saj vam en sistem zagotavlja, da bo poskrbel za vsa tri področja v vašem gospodinjstvu.

    3. Okolju prijazen ogrevalni sistem – zakaj investirati v toplotno črpalko

    Zaradi onesnaževanja Zemlje je vse pomembnejše, da se zavedamo da lahko s pametnimi odločitvami in nakupi pripomoremo k ohranjanju našega planeta. Ob izgorevanju fosilnih goriv se povečuje učinek tople grede, kar naj bi povzročalo višanje temperature, s tem pa povezne srhljive napovedi naravnih katastof. Z vgradnjo toplotne črpalke pa se boste ogrevali na obnovljiv vir energije, ki ni škodljiv za okolje. Tukaj najdete opis, zakaj investirati v toplotno črpalko.

    4. Manjša poraba energije

    Toplotna črpalka ima manjšo porabo energije v primerjavi z ostalimi ogrevalnimi sistemi. Prav tako pa na trgu obstajajo tudi že sistemi, ki to porabo lahko še bolj nadzorujejo in lahko črpalko usmerjajo tako, da začne črpalka delovati z manjšo močjo ali pa se ustavi, ko je v prostoru dosežena želena temperatura.

    5. Minimalno in preprosto vzdrževanje

    Vzdrževanje pri uporabi toplotne črpalke je minimalno, saj ob pravilni vgradnji s strani izkušenih strokovnjakov na tem področju ne bi smeli imeti večjih težav. Pottrebno je le preverjanje vodnega tlaka ter čiščenja umazanije iz filtra. Pomembno pa je vedeti, da je lastnik zakonsko obvezen enkrat letno naročiti preverjanje tesnosti hladilnega sistema.

    6. Dolga življenska doba naprave

    Z minimalnim vzdrževanjem lahko toplotna črpalka doživi tudi več kot 20 let. V kolikor pa boste svoj sistem vzdrževali in z njim ravnali po navodilih pa bo sistem zagotovo dočakal še daljšo življensko dobo.

    7. Toplotna črpalka za sanitarno vodo

    Toplotna črpalka za ogrevanje omogočajo tudi ogrevanje sanitarne vode. Stroški ogrevanja sanitarne vode na ta način so veliko manjši, kot če bi se ogrevali s kurilnim oljem, električnim gorilnikom ali pa plinom, prihranek je lahko tudi več kot 70%.

    8. Tiho delovanje

    Tehnologija toplotnih črpalk vsako leto izjemno napreduje, zato trg sedaj ponuja toplotne črpalke, ki so skoraj neslišne. To je kriterij, ki marsikomu pred nakupom zelo pomemben, saj si zaradi sistema ogrevanja ne smemo dovoliti da bi le ta z glasnim grupom motil sosede ali pa okolico.

    9. Hitra povrnitev investicije

    Od sistema za katerega se boste odločili in seveda od same vzdrževanosti prostorov je odvisno kako hitro se vam bo povrnila investicija. Vsekakor pa se investicija v toplotno črpalko splača in investicija se vam bo ob normalnih pogojih uporabe povrnila že v nekaj letih.

    10. Možna subvencija Eko sklada Slovenije

    Za vgradnjo toplotne črpalke lahko v večini občin prejmete nepovratna sredstva ali pa ugoden kredit. Pred oddajo vloge se na Eko skladu pozanimajte, če izpolnjujete pogoje za pridobitev denarnih sredstev za vgradnjo. Tukaj najdete posamezne primerjave in toplotne črpalke s ceno in montažo.

    Strokovni članek 3515
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    8.9
    7

    TERMOINŽENIRING, Lemerje d.o.o.


    8.9
    1

    PROINS, strojne inštalacije, d.o.o.


    9.3
    0

    Inštalacije Gregor Golob s.p.


    9.9
    9

    AQUA PROJECTS, EDVIN BEGANOVIĆ S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane