Za področje

    Toplotna črpalka Daikin - Znižajte račun za ogrevanje

    Članek je koristil že 1124+ uporabnikom
    Z vsako novo generacijo se družba bolj zaveda okolja, svojega ogljičnega odtisa in splošne učinkovitosti gospodinjskih sistemov, enot in naprav. Zato ni presenetljivo, da so toplotne črpalke postale priljubljena rešitev za vse, ki iščejo energetsko učinkovit in stroškovno prijazen način za ogrevanje doma. Morda se zdi toplotna črpalka Daikin popolna rešitev, vendar si je pred odločitvijo zanjo dobro odgovoriti na nekaj vprašanj.
    Strokovni članek 1124
    Daikin
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    1. Pred nakupom toplotne črpalke Daikin

    Prva stvar, ki jo je treba razumeti, je, da lahko toplotna črpalka pomeni precejšen začetni strošek. Vgradnja toplotne črpalke je namreč lahko nekoliko bolj zahtevna. Pred namestitvijo je pomembno, da vaš monter preveri nekatera dejstva kot so: trenutna poraba toplote, izolacija v vašem domu, če razmišljate o toplotni črpalki zemlja-voda - stanje na parceli, če razmišljate o toplotni črpalki voda-voda - stanje podtalnice oz. vodnega vira. Seveda mora poznati tudi vaše edinstvene potrebe in želje glede ogrevanja in hlajenja vašega doma. 

    2. Zakaj je toplotna črpalka Daikin dobra naložba?

    Če želite razumeti, zakaj je toplotna črpalka Daikin dobra naložba, morate pogledati širšo sliko in videti, kako dolgoročne koristi odtehtajo začetne stroške. Tukaj je pet odličnih razlogov, zakaj je toplotna črpalka vredna naložbe tako v času kot v denarju.

    Daikin-Altherma.jpg
    Toplotne črpalke so priljubljena rešitev za vse, ki iščejo energetsko učinkovit in stroškovno prijazen način za ogrevanje doma. vir: Daikin

    2.1 Toplotna črpalka Daikin dolgoročno omogoča velike prihranke

    Čeprav pomenijo toplotne črpalke precejšnjo začetno naložbo, ni dvoma, da so dolgoročno stroškovno učinkovite in boste zaradi njih lahko prihranili veliko denarja. Če iščete cenejše in enostavnejše načine, da postanete energetsko učinkovitejši in prihranite pri računih za energijo, bodo za vas verjetno primernejše druge rešitve, kot sta denimo izolacija strehe in fasade. 

    Poleg tega, če trenutno uporabljate drva za ogrevanje doma in vode, vam toplotna črpalka kratkoročno morda ne bo zagotovila želenega finančnega prihranka in bo preteklo malo več časa, da se vam bo naložba v toplotno črpalko povrnila. Če pa za ogrevanje doma trenutno uporabljate kurilno olje, elektriko, plin ali trda goriva (pelete), je toplotna črpalka dober način za zmanjšanje ogljičnega odtisa in prihranka pri računih za energijo.

    2.2 Toplotne črpalke Daikin vam lahko zagotovijo ogrevanje, hlajenje in toplo vodo

    Resnična prednost tehnologije toplotnih črpalk je njihova vsestranskost. Črpanje toplote porabi manj električne energije kot pretvarjanje toplote, zato so toplotne črpalke lahko izjemno učinkovita rešitev za vse potrebe po ogrevanju, hlajenju in topli vodi doma.

    Ne glede na to, ali imate v svojem domu talno ogrevanje, radiatorsko ogrevanje, električni boljer – pod pogojem, da ste izbrali pravo vrsto in zmogljivost toplotne črpalke - je toplotna črpalka dovolj vsestranska, da se lahko poveže s katerim koli oddajnikom in poskrbi za udobne, tople prostore in prijetno tuširanje, ne glede na vreme.

    2.3 Za vsak tip doma obstaja vrsta toplotne črpalke

    Medtem, ko se na prvi pogled zdi, da vse toplotne črpalke opravljajo isto nalogo, se med seboj lahko zelo razlikujejo. Za vsak dom, potrebe in zahteve je na voljo ustrezna vrsta toplotne črpalke. Na primer, nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak-voda je dobra izbira za novogradnjo. To je zato, ker so novogradnje običajno zgrajene po sodobnih standardih in so zato dobro toplotno izolirane.

    Starejši domovi bodo zahtevali malo več priprav. Pred vgradnjo toplotne črpalke jih je priporočljivo dodatno izolirati ter po možnosti zamenjati tudi enojno zasteklitev za dvojno ali trojno. Z malo raziskave in pravimi napotki pa boste zagotovo našli zmogljivejšo toplotno črpalko, ki bo ustrezala vašim individualnim okoliščinam in potrebam.

    notranja-enota.jpg
     Za vsak dom, potrebe in zahteve je na voljo ustrezna vrsta toplotne črpalke.vir: Daikin

    2.4 Toplotna črpalka Daikin ima dolgo življenjsko dobo

    Hipotetično je življenjska doba toplotne črpalke lahko tudi do 50 let, povprečno pa je življenjska doba dobro vzdrževanega sistema toplotne črpalke nekje med 20-30 let. Zaradi tehnološkega napredka in sprememb zakonodaje je morda smiselno, da se vaša toplotna črpalka zamenja celo nekoliko prej. Ne glede na to, pa boste v tem času prihraniti ogromno denarja in zmanjšali emisije ogljikovega dioksida. 

    2.5 Toplotna črpalka Daikin je bolj varna in zanesljiva od tradicionalnih sistemov ogrevanja

    Toplotne črpalke so varnejše od ogrevalnih sistemov, ki temeljijo na izgorevanju. So varne za uporabo in jim za proizvodnjo toplote ni treba kuriti goriva, ker delujejo na elektriko. Tako se izognete nevarnosti uhajanja goriva in vžigu. Prav tako ne toplotna črpalka ne proizvajajo dima ali lokalnih emisij, kar odpravlja tveganje zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Čeprav so sodobni plinski kotli veliko varnejši kot nekoč, obstaja določena mera nevarnosti za uhajanje ogljikovega monoksida in celo, da pride eksplozije.

    3. Toplotna črpalka Daikin je dobra naložba

    Nobenega dvoma ni, da je vgradnja toplotne črpalke resna naložba v smislu časa in denarja. Če sta vaša hiša ali stanovanje in druge okoliščine primerne za kar najboljšo uporabo takšnega sistema (dobra izolacija, dovolj zemlje, dovolj podtalnice...), so dolgoročne koristi naložbe v toplotno črpalko lahko izjemne.

     

     

    Strokovni članek 1124
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Toplotna črpalka?

    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1353 izvajalcev za področje Toplotna črpalka
    8.9
    1

    VODOVODNE, PLINSKE IN SANITARNE INŠTALACIJE DANILO SENEGAČNIK S.P.


    8.9
    1

    MTB PROFESIONAL, storitveno podjetje, d.o.o.


    8.9
    0

    KLIMA AKTIV, DAMJAN GODEC S.P.


    8.9
    1

    NIX d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane