Za področje

    10 imenitno bleščečih jedilniških luči

    Članek je koristil že 2067+ uporabnikom
    Prava osvetlitev in svetila lahko naredijo ali pokvarijo videz prostora - še posebej, ko gre za ambient, kjer gostimo in se družimo ob hrani. Pokrajina trendov osvetlitve jedilniške mize se nenehno razvija. Grozdi golih žarnic v dinamičnih aranžmajih, elegantne kiparske oblike in stili ter živahni barvni odtenki, so le nekateri od trendov, ki bodo zaznamovali osvetlitev jedilnic v prihodnjih letih. Pravilna osvetlitev je še toliko bolj pomembna v zimskem času, ko so dnevi krajši in v zaprtih prostorih preživimo veliko več časa kot običajno. Zahvaljujoč pandemiji smo se osredotočili na naše domove in močno se zavedamo, kako pomembno je, da so le-ti udobni in lepi. V prihodnjih letih bodo viseče luči postale osrednja točka jedilnic. Premišljeno nameščene, pametno oblikovane in skrbno izdelane stropne luči bodo postale izhodišče za oblikovanje in ne zgolj pika na i v prostoru.
    Trendi, dizajn 2067
    est living caulfield north house watts studio 04
    Imamo kar 1403 izvajalcev za področje Razsvetljava:

    1. Infrastructure Episode 2 _Vincent Van Duysen, Flos (www.flos.com)

    Reinterpretacija ikone, ki jo je oblikoval Vincent Van Duysen. Subtilna, neverjetno vsestranska cevasta struktura svetil. Zahvaljujoč posebnemu sistemu veznih členov je mogoče z linearnimi in geometrijskimi moduli kombinirati navpične in vodoravne elemente za ustvarjanje tridimenzionalnih kombinacij v neskončnih variacijah.

    1. Infrastructure Episode 2 _Vincent Van Duysen, Flos (www.flos.com)

    1. Infrastructure Episode 2 _Vincent Van Duysen, Flos (www.flos.com)

    2. Arrow_Apparatus Studio (www.apparatusstudio.com)

    Viseča svetilka Arrow iz studia Apparatus je navdihnjena z najpreprostejšo obliko svoje soimenjakinje: odsek črte s trikotnikom, pritrjenim na enem koncu. Smer puščice je določena z utežmi, ki so skrite znotraj napeljave. Vsi kosi so ročno izdelani in na voljo v različnih zaključkih in kombinacijah materialov.

    2. Arrow_Apparatus Studio (www.apparatusstudio.com)

    2. Arrow_Apparatus Studio (www.apparatusstudio.com)

    3. Extra_Wastberg, Claesson Koivisto Rune (www.wastberg.com)

    S svojimi pretiranimi dimenzijami je Extra kolekcija izredno velikih visečih luči, ki pogumno zavrača današnji reduktivizem in hkrati vrača svetilki prisotnost v prostoru. Trije super odtenki svetilk združujejo barvno lestvico, geometrijo in visoko kakovostno svetlobo v eni veliki gesti.

    3. Extra_Wastberg, Claesson Koivisto Rune (www.wastberg.com)

    3. Extra_Wastberg, Claesson Koivisto Rune (www.wastberg.com)

    4. Abacus 1800_Christopher Boots (www.christopherboots.com)

    Abacus 1800 poustvarja prefinjeno orodje iz abakusa iz leta 300 pred našim štetjem, s kremenovimi kristali in fasetirano medenino, ki ju je mogoče uravnotežiti na kateri koli točki vzdolž vodoravnega medeninastega nosilca. Razpršena LED luč poudarja zaponko z dragulji in se spušča navzdol, da poplavi površine v topli, zatemnljivi svetlobi.

    4. Abacus 1800_Christopher Boots (www.christopherboots.com)4. Abacus 1800_Christopher Boots (www.christopherboots.com)

    5. Hanging lamp_Valerie objects, Muller Van Severen (www.valerie-objects.com)

    Valerie Objects viseča svetilka N4 je sestavljena iz nič več kot ene tekoče, ukrivljene cevi z žarnico, pritrjeno na njen konec. Po eni strani minimalistično oblikovanje ne pritegne preveč pozornosti, po drugi strani pa njegov igriv značaj ščemi oko. Za poudarjanje tega videza so svetilke na voljo v veselih barvah, kot so zelena, modra in celo curry. Na voljo so tudi umirjene različice v črni, sivi in medeninasti barvi.

    5. Hanging lamp_Valerie objects, Muller Van Severen (www.valerie-objects.com)5. Hanging lamp_Valerie objects, Muller Van Severen (www.valerie-objects.com)

    6. Akari 15a _Vitra, Isamu Noguchi (www.vitra.com)

    Vitrina viseča luč Akari 15A je kot svetloba sonca, filtrirana skozi papir shoji. Ostrina električne energije se tako s pomočjo čarovnije ročno izdelanega papirja spremeni v svetlobo našega izvora - sonca - tako da lahko njegova toplota tudi, ko je zunaj temno napolnjuje naše sobe. Leta 1951 je japonsko-ameriški umetnik Isamu Noguchi začel oblikovati Akari Light Sculptures, skupino del, ročno izdelanih iz papirja shoji, ki je sčasoma obsegala več kot 100 namiznih, talnih in stropnih svetilk. Za te predmete je izbral ime "akari", besedo, ki v japonščini pomeni "svetloba", ki označuje tako osvetlitev kot fizično lahkotnost.

    6. Akari 15a _Vitra, Isamu Noguchi (www.vitra.com)6. Akari 15a _Vitra, Isamu Noguchi (www.vitra.com)

    7. Bocci 100_Bocci (www.bocci.com)

    Kanadski oblikovalski in raziskovalni studio Bocci je združil več umetnikov oblikovanja stekla v performativnem dejanju, ki je rezultiralo v novi viseči luči 100. Staljeni stekleni mehurčki so izdelani posamično, nato jso združeni v nepravilno povezane steklene oblike. "Za 100 smo razvili metodo za ustvarjanje očarljivih oblik, vendar smo ugotovili, da je najbolj zanimiva kompleksnost skrita v njihovi kombinaciji," pojasnjuje Arbel, kreativni direktor in soustanovitelj Boccija.

    7. Bocci 100_Bocci (www.bocci.com)

    7. Bocci 100_Bocci (www.bocci.com)

    8. Hashira_Menu, Norm Architects (www.menuspace.com)

    Tris obeskov, obešenih na črni tekstilni vrvici, ustvarja grozdno obliko in je del zbirke svetil, ki v notranje prostore vnašajo enak občutek tihega razkošja in miru kot ostali modeli v kolekciji . Na voljo je v dveh velikostih - majhni in veliki - zaradi minimalističnega izraza in naravnih materialov se lepo prilega vsakemu okolju. V predsobo, pisarno ali domačo jedilnico prinaša popolno kombinacijo tradicije in sodobnosti.

    8. Hashira_Menu, Norm Architects (www.menuspace.com)

    8. Hashira_Menu, Norm Architects (www.menuspace.com)

    9. Clam pendant_Fritz Hansen, Ahm and Lundt (www.fritzhansen.com)

    Viseča luč v obliki školjke ima stekleni lupini iz opalinskega stekla, ki ju lahko ločimo in s tem, kot biser, razkrijemo vir svetlobe. Oba senčnika sta pihana v ustih: za pravilno delovanje morata biti popolnoma simetrična glede na velikost in težo kar je pravi tehnični izziv, tudi za najbolj izkušenega obrtnika. Notranja medeninasta struktura svetila se popolnoma zlije z videzom stekla in prispeva k topli in harmonični kakovosti oddane svetlobe. Majhen medeninasti gumb se z roko obrača, da odpre in zapre spodnji senčnik ter prilagaja jakost svetlobe; njegovo oblikovanje navdihujejo stare plinske svetilke. Obesek Clam je prva kreacija mladega danskega oblikovalskega dvojca Ahm & Lund za blagovno znamko Fritz Hansen.

    9. Clam pendant_Fritz Hansen, Ahm and Lundt (www.fritzhansen.com)

    9. Clam pendant_Fritz Hansen, Ahm and Lundt (www.fritzhansen.com)

    10. Austere Chandelier_Trizo21, Hand Verstuyft (www.trizo21.com)

    Inovativni lestenec Trizo21 vam omogoča ustvarjanje edinstvenih kompozicij z globino. Dobro premišljena kombinacija različnih sestavnih delov pritegne oči in videti čudovito v zelo različnih scenarijih od javnih prostorov do domačih jedilnic. Lahko se odločite za eksplozijo svetlobe ali pa za samostojen fin lestenec, ki zagotavlja minimalističen ambient. Posamezni deli so pripravljeni za sestavljanje v edinstvene kombinacijo svetilk in lestencev.

    10. Austere Chandelier_Trizo21, Hand Verstuyft (www.trizo21.com)

    10. Austere Chandelier_Trizo21, Hand Verstuyft (www.trizo21.com)

    Trendi, dizajn 2067
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Razsvetljava?

    Imamo kar 1403 izvajalcev za področje Razsvetljava:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1403 izvajalcev za področje Razsvetljava
    8.9
    3

    EL-PING, ELEKTRO PREGLEDNIK, INŽENIR, NADZORNIK GREGOR, ELEKTROINŠTALACIJE, GREGOR ŠPRUK S.P.


    9.8
    17

    PRODIGI, trgovina in storitve, d.o.o.


    8.8
    1

    Prevozi in hišniške storitve, Črtomir Klopčič s.p.


    8.9
    17

    JANJIĆ ANDŽELKO S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane