Za področje

  LED trakovi za kuhinjo

  Članek je koristil že 18067+ uporabnikom
  LED trak je sestavljen iz enakomerno razporejenih led diod. LED Trakovi se razlikujejo po gostoti in barvi diod, ter po svetilnosti, vodoodpornosti in drugih lastnostih.
  Strokovni članek 18067
  led trakovi
  Imamo kar 2020 izvajalcev za področje Elektroinštalacije, Električar:

  1. Zakaj uporabiti RGB LED trak?

  LED trakov so izjemno enostavni za uporabo, poleg tega pa imajo zelo nizko porabo elektrike, saj porabijo 8-krat manj elektrike kot navadne žarnice. Prav tako so zelo energetsko učinkoviti, saj se LED dioda nikoli ne segreje nad 60 °C. Prednost LED traku je tudi v dolgi življenjski dobi, ki je približno 3x daljša kot doba običajne žarnice.

  2. LED dioda in različni LED trakovi

  LED trakovi se razlikujejo glede na to, kako močne LED diode so v njih vgrajene, ponavadi so te od 4,8 W/m do 19,6 W/m. Prav tako se LED trakovi razlikujejo glede na to ali imajo dodatno vodotesno, UV zaščito ali pa so brez zaščite. Ločimo pa jih lahko tudi glede na barvo vezja, ki je lahko črna, rjava ali bela in glede na barvo svetilnosti, ki je lahko hladno bela, toplo bela, RGB/večbarvna ali iz posamezne barve, npr, rdeče, zelene ali modre. Izbiramo lahko tudi med različnimi LED trakovi, ki imajo različne vhodne napetosti 12 ali 24 V.

  Led dioda

  3. LED trakovi - montaža

  LED trakovi so pakirani v kolutih po 5m, ki jih lahko nato poljubno režemo, maksimalna dolžina je 30 m, minimalna pa 3-5 cm. Nekateri LED trakovi že imajo vgrajen samolepilni trak in so zato enostavni za montažo. Priporočljivo je, da vgradimo RGB LED trak v profil iz aluminija, tako se trakovi ne pregrevajo.

  Led trakovi so priključeni na konektorje, s katerim povežemo LED napajalnik, ki ga nato priključimo na omrežje. Trakovi so vezani na statično stikalo ali na zatemnilnik, s katerim lahko zmanjšujemo ali povečujemo stopnjo svetlobe. Prav tako lahko lahko med RGB LED trak in napajalnik vežemo sprejemnik in tako  z daljincem spreminjamo barvo npr. RGB LED traku.

  3. Uporaba LED trakov

  LED trakove uporabimo, ko želimo prostor osvetliti ali kot dekoracijo. LED trakovi se pogosto uporabljajo za osvetlitev hodnikov, stopnic, kuhinj, kuhinjskih pultov, osvetljevanje stropa, sten, pa tudi zunanjih provršin, kot npr. teras, balkonov ali garažnih  vrat. Če želimo, da je osvetlitev funkcionalna, uporabimo močnejše LED trakove. Za ambientalno osvetlitev pa uporabljamo šibkejše LED trakove. Te montiramo takrat ko želimo LED uporabiti kot dekoracijo. Tako osvetlimo pohištvo, slike, ogledala, ipd.

  4. Led trakovi - cena

  Koliko stanejo LED trakovi? Cena LED trakov z nizko svetilnostjo je za meter traku od 7 do 12 EUR, če želimo močnejše trakove, pa bomo zanje odšteli od 10 do 25 EUR.

  Informacije o cenah dobite v kalkulatorju cen .

  Za pomoč pri gradnji se obrnite na sistem Mojmojster, pošljite nam povpraševanje ali nam zastavite vprašanje .

  Strokovni članek 18067
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Elektroinštalacije, Električar?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 2020 izvajalcev za področje Elektroinštalacije, Električar:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane