Za področje

    Svetila v hiši

    Članek je koristil že 7044+ uporabnikom
    Umetna svetloba je nujno potreben dodatek v času, ko v prostorih in zunaj njih primanjkuje naravne svetlobe. Kje bodo postavljena svetila, je potrebno jasno preučiti. Postavitev razsvetljave je pomemben element pri oblikovanju vizualnega izgleda prostorov in zunanjosti objekta.
    Strokovni članek 7044
    Z razsvetljavo dosežemo prijeten ambient
    Imamo kar 1400 izvajalcev za področje Razsvetljava:

    KDAJ NAČRTOVATI RAZSVETLJAVO?

    Dokaj natančno pozicijo luči je potrebno vedeti že v času, ko se objekt gradi. Sočasno z gradnjo objekta je potrebno razvijati projekt razsvetljave. Zavedati se je potrebno, da je v času, ko se na objektu opravljajo zidarska dela najlažje namestiti ustrezen razvod električne napeljave. Stvari so popravljive tudi v kasnejših fazah gradnje, ampak vsak dodaten popravek terja svoj davek.

    KAKŠNO RAZSVETLJAVO IZBRATI?

    Ko je razvod električne napeljave razpeljan in električna napeljava nameščena je čas, da začnemo načrtovati kakšno vrsto razsvetljave bomo izbrali za posamezen prostor. V osnovi izbiramo med točkovno in razpršeno razsvetlitvijo. Točkovna razsvetlitev je primerna za delovne površine, medtem ko razpršeno osvetlitev uporabljamo za prehodne prostore. Točkovna osvetlitev pomeni natančno usmerjeno svetlobo v vnaprej določeno točko, dosežemo jo z uporabo močnih svetil. Razpršena osvetlitev je splošna osvetlitev prostora. Dosežemo jo s šibkejšimi svetili ali s posrednim osvetljevanjem prostora (odboj svetlobe od stene).

    CENA RAZSVETLJAVE

    Zunanja razsvetljava potrebuje dodatno zaščito pred vremenskimi razmerami, kar pomeni dražjo instalacijo. Kakšen bo znesek razsvetljave v hiši in zunaj nje, je pogojeno s številom luči, ki jih bomo vgradili in vrsto luči, ki jih bomo vgradili.

    Cena montaže posameznih luči je odvisna od njihovih lastnosti ali so podometne, naddometne ali viseče. Višja cena vgrajene luči še ne pogojuje njene kvalitete. Pri izbiri svetlobe, ki želite, da jo oddaja posamezna luč, se pozanimajte kakšno bravo svetlobe potrebujete v posameznih prostorih. Barva svetlobe se meri v Kelvinih. Montažo luči in napeljave zaupajte elektroinštalaterju z izkušnjami in kvalitetnimi referencami. Ura, dela elektroinštalaterja znaša minimalno 15 €, k tej ceni pa je potrebno prišteti še ceno napeljave.

    Poleg notranjosti je pomembna tudi razsvetljava okolice vaše hiše
    Poleg notranjosti je pomembna tudi razsvetljava okolice vaše hiše


    Strokovni članek 7044
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Razsvetljava?

    Imamo kar 1400 izvajalcev za področje Razsvetljava:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 1400 izvajalcev za področje Razsvetljava
    10
    3

    N&D, Nik Čajić s.p.


    10
    10

    Eleteh sistemi d.o.o.


    10
    1

    DAAB, Bojan Bertoncelj s.p.


    9.8
    2

    Sandi Korać s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane