Za področje

    Pleskanje stanovanja: beljenje sten in stropov

    Članek je koristil že 7721+ uporabnikom
    Sveže prepleskano stanovanje zasije v popolnoma novi luči, vse je svetlejše in novejše. Barvanje ali beljenje je eden od hitrih načinov kako ustvariti izgled novega doma.
    Strokovni članek 7721
    Preden začnemo s pleskanjem dobro premislimo, kakšen prostor želimo ustvariti.
    Imamo kar 2840 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

    Raziskava
    Katero izravnalno maso bi uporabili?
    Hvala za odgovor.

    Kje sploh začeti?

    Priporočljivo je, da za začetek poiščete mojstra, ki bo poskrbel za nov videz vaših sten. V kolikor je le mogoče se z izvajalcem dogovorita, da bo pleskanje sten opravljal v času, ko boste dlje časa odsotni. Ko imate z izvajalcem dogovorjen termin izvedbe, je čas, da začnete razmišljati o podrobni barvni paleti sten v vašem stanovanju.  

    Izbira barve

    Ali izbrati mat ali lesketajočo se barvo je odločitev uporabnika prostora. Mat barva dopušča številne popravke, medtem ko jih lesketajoča ne. Pri izbiri končnega sloja barve upoštevajte vse dejavnike v prostoru, od pohištva, strani neba in razsvetljave. Izbira barvnega odtenka naj bo prilagojena prostoru. Priporočljivo je, da se pohištvo, barva sten in talna obloga harmonično ujemajo. Z belo barvo zagotovo ne boste ničesar zgrešili, je pa belina najbolj občutljiva na madeže, packe in prijeme človeških rok. Nežne pastelne barve so odlična popestritev sten v jedilnici in dnevni sobi. Razmislite tudi o oblaganju tapet na stene. 

    Priprava in zaščita prostora

    Pred beljenjem je potrebno zaščititi površine, za katere ne želimo, da se umažejo. Stene je potrebno pripraviti na beljenje: zakriti kakšno luknjo na steni, zgladiti razpoko ali zgolj odstraniti in popraviti odstopajoče se dele. Priprava sten na beljenje je zahtevno delo,  zato ga zaupajte izkušenemu pleskarju. Zaščita prostora, okenskih okvirjev in tal. V kolikor je le mogoče iz prostora odstranite čim več motečih elementov. Pred izvedbo barvanja, kitanja in brušenja sten in stropov je potrebno na tla položiti nekaj, kar lahko brez težav po končanem pleskanju odstranimo. Priporočljivo je, da elemente zaščitimo s kartonom nanj pa položimo zaščitno folijo in oblepimo z zaščitnim trakom, ki na pohištvu ne bo pustil madežev.

    Cena pleskanja

    Cena pleskanja in priprave stene se razlikuje glede na način obdelave stene. Pred izvedbo se s pleskarjem dogovorite ali je v ceno vključen tudi material ali ne. Za pleskanje s klasično barvo vam bo slikopleskarstvo v povprečju zaračunalo okrog 2 €/m2, cena barvanja s pralno barvo je približno trikrat dražja. Kitanje in glajenje sten je dodaten strošek in ni vključen v ceno barvanja. Za kvadratni meter pravilno pripravljene stene za beljenje je potrebno odšteti od 3,5€

    Izbira pravega barvnega odtenka je ključnega pomena za privlačen izgled prostora.
    Izbira pravega barvnega odtenka je ključnega pomena za privlačen izgled prostora.


    Strokovni članek 7721
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Pleskar, Slikopleskarstvo?

    Imamo kar 2840 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 2840 izvajalcev za področje Pleskar, Slikopleskarstvo
    8.9
    1

    Vermet Stanislav Metinger s.p.


    8.9
    0

    KOS DARE S.P. - SLIKOPLESKARSTVO IN FASADERSTVO


    8.9
    0

    EURODEKOR D.O.O.


    8.9
    2

    KOKOŠINEK slikopleskarska dela, Dejan Kokošinek s.p.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane