Za področje

    Inox dimniki

    Članek je koristil že 5201+ uporabnikom
    Inox ali nerjavno jeklo velja za zelo poznan material. Vsekakor lahko trdimo, da je inox eden izmed materialov, ki se v zadnjih desetletjih veliko uporablja v gradbeništvu in notranjem oblikovanju. Obsežno uporabo tega materiala pripisujemo njegovim številnim pozitivnim lastnostim. V nadaljevanju si preberite vse o lastnostih, sanaciji, vzdrževanju in nenazadnje tudi ceni inox dimnika.
    Strokovni članek 5201
    Inox oz. montažni dimniki spadajo v skupino sodobnejših dimnikov, narejenih iz obstojnejših materialov
    Imamo kar 163 izvajalcev za področje Inox dimniki:

    1. LASTNOSTI INOX-a

    Inox je korozijsko odporen material in ima nizko toplotno prevodnost. Odlikujejo ga vzdržljivost in čvrstost. Zaradi svojih lastnostih je primeren za uporabo zunaj objekta, kjer je izpostavljen vsem mogočim vremenskim vplivom, kot tudi znotraj objekta. Življenjska doba inox-a je vsekakor nekaj desetletij. Vizualno velja inox za estetsko dovršen material, ki ga brez težav lahko uporabljamo tudi za dekorativne namene.

    2. LASTNOSTI INOX DIMNIKA

    Dimniki so nepogrešljiv del ogrevalnega sistema. Inox ali z drugimi besedami rostfrei dimniki spadajo v skupino sodobnejših dimnikov narejenih iz obstojnejših materialov. S spremembo lastnosti grelnih peči je bila nujno potrebna tudi modernizacija na področju dimnikov. Hitro ohlajanje in segrevanje peči je botrovalo k temu, da je nujno potrebno izbrati material za dimnik, ki bo kljuboval takšnim vplivom. Inox dimnik kljubuje kondenzaciji, na njem se ne poznajo sledi rje. Inox dimniki so neobčutljivi na temperaturne spremembe, kar posledično pomeni daljšo življenjsko dobo. 

    3. SANACIJA STARIH DIMNIKOV Z UPORABO INOX TULJAV

    Lastnosti inox-a nam omogočajo, da lahko tuljave inox dimnikov brez težav vstavimo v starejše, dotrajane dimnike in tako odpravimo težave s kondenzom. Takšna sanacija je edina smiselna rešitev, v kolikor pa nam ta rešitev ni všeč, je potrebno dotrajani dimnik v celoti porušiti in narediti na novo, kar pa seveda s seboj potegne veliko stroškov. Vsekakor je v primeru menjave goriva za ogrevanje potrebno dimnik prilagoditi novemu energentu. 

    4. INOX DIMNIK - VZDRŽEVANJE

    Kot vsako stvar je tudi inox dimnike potrebno redno vzdrževati. Pomembno je, da redno vzdrževanje in čiščenje dimnika iz nerjavnega jekla, inox-a opravlja za to strokovno usposobljena oseba, dimnikar. Čiščenje inox dimnikov se izvaja s plastično krtačo, v primeru gretja na trda goriva je potrebno čiščenje izvajati enkrat mesečno, v kolikor se ogrevamo na plinska goriva, pa enkrat letno. Čist in redno vzdrževan dimnik nam omogoča boljši izkoristek grelnih peči in daljšo življenjsko dobo dimnika. 

    5. CENA INOX DIMNIKA

    Cena dimnika je v prvi vrsti odvisna od njegove dolžine, premera tuljave in števila kolen, ki jih potrebujemo za montažo tuljave dimnika. Inox dimnik je v primerjavi s keramičnim dimnikom nekoliko cenejši. Na splošno lahko zapišemo, da se cena inox dimnikov giblje okrog 100€/tm

    Nasvet strokovnjaka iz podjetja DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

    Katere so poglavitne prednosti inox dimnikov v primerjavi z zidanimi?

    Inox dimnik je zelo  lahek in se hitreje segreje, saj ima rostfrei material hitrejši prenos toplote. Zaradi gladke notranje površine vam omogoča lažje čiščenje. Pri izvedbi inox dimnika se lahko delajo zamiki – to pomeni, da pri montaži ni potrebe po dodatnih posegih v strešno konstrukcijo, saj se naredi zamik s koleno (ko govorimo o trislojnih dimnikih), medtem ko se zidani (keramični) dimnik izvede naravnost, torej izključno v vertikalni smeri. Tudi pri sanaciji dimnikov velikokrat pride do zamikov, kar za inox dimnik ni problem, obstajajo pa tudi gibljive inox cevi, katere odpravijo marsikatero težavo z zamikom v vertikali. Potrebno je omeniti še eno zanimivo dejstvo in sicer, da za trislojni izoliran inox dimnik ni potrebe po izdelavi temeljev, temveč se ga lahko montira neposredno na steno.
    g. Gregor, DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

    Strokovni članek 5201
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Inox dimniki?

    Imamo kar 163 izvajalcev za področje Inox dimniki:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
    Imamo kar 163 izvajalcev za področje Inox dimniki
    10
    7

    TREND KAMINI trgovina in pečarstvo d.o.o.


    9.5
    1

    Marinoks gea d.o.o.


    10
    22

    Schiedel d.o.o.Prebold


    10
    1

    SVMK d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane