Za področje

  Inox dimniki

  Članek je koristil že 3370+ uporabnikom
  Inox ali nerjavno jeklo velja za zelo poznan material. Vsekakor lahko trdimo, da je inox eden izmed materialov, ki se v zadnjih desetletjih veliko uporablja v gradbeništvu in notranjem oblikovanju. Obsežno uporabo tega materiala pripisujemo njegovim številnim pozitivnim lastnostim. V nadaljevanju si preberite vse o lastnostih, sanaciji, vzdrževanju in nenazadnje tudi ceni inox dimnika.
  Strokovni članek 3370
  Inox oz. montažni dimniki spadajo v skupino sodobnejših dimnikov, narejenih iz obstojnejših materialov
  Imamo kar 155 izvajalcev za področje Inox dimniki:

  1. LASTNOSTI INOX-a

  Inox je korozijsko odporen material in ima nizko toplotno prevodnost. Odlikujejo ga vzdržljivost in čvrstost. Zaradi svojih lastnostih je primeren za uporabo zunaj objekta, kjer je izpostavljen vsem mogočim vremenskim vplivom, kot tudi znotraj objekta. Življenjska doba inox-a je vsekakor nekaj desetletij. Vizualno velja inox za estetsko dovršen material, ki ga brez težav lahko uporabljamo tudi za dekorativne namene.

  2. LASTNOSTI INOX DIMNIKA

  Dimniki so nepogrešljiv del ogrevalnega sistema. Inox ali z drugimi besedami rostfrei dimniki spadajo v skupino sodobnejših dimnikov narejenih iz obstojnejših materialov. S spremembo lastnosti grelnih peči je bila nujno potrebna tudi modernizacija na področju dimnikov. Hitro ohlajanje in segrevanje peči je botrovalo k temu, da je nujno potrebno izbrati material za dimnik, ki bo kljuboval takšnim vplivom. Inox dimnik kljubuje kondenzaciji, na njem se ne poznajo sledi rje. Inox dimniki so neobčutljivi na temperaturne spremembe, kar posledično pomeni daljšo življenjsko dobo. 

  3. SANACIJA STARIH DIMNIKOV Z UPORABO INOX TULJAV

  Lastnosti inox-a nam omogočajo, da lahko tuljave inox dimnikov brez težav vstavimo v starejše, dotrajane dimnike in tako odpravimo težave s kondenzom. Takšna sanacija je edina smiselna rešitev, v kolikor pa nam ta rešitev ni všeč, je potrebno dotrajani dimnik v celoti porušiti in narediti na novo, kar pa seveda s seboj potegne veliko stroškov. Vsekakor je v primeru menjave goriva za ogrevanje potrebno dimnik prilagoditi novemu energentu. 

  4. INOX DIMNIK - VZDRŽEVANJE

  Kot vsako stvar je tudi inox dimnike potrebno redno vzdrževati. Pomembno je, da redno vzdrževanje in čiščenje dimnika iz nerjavnega jekla, inox-a opravlja za to strokovno usposobljena oseba, dimnikar. Čiščenje inox dimnikov se izvaja s plastično krtačo, v primeru gretja na trda goriva je potrebno čiščenje izvajati enkrat mesečno, v kolikor se ogrevamo na plinska goriva, pa enkrat letno. Čist in redno vzdrževan dimnik nam omogoča boljši izkoristek grelnih peči in daljšo življenjsko dobo dimnika. 

  5. CENA INOX DIMNIKA

  Cena dimnika je v prvi vrsti odvisna od njegove dolžine, premera tuljave in števila kolen, ki jih potrebujemo za montažo tuljave dimnika. Inox dimnik je v primerjavi s keramičnim dimnikom nekoliko cenejši. Na splošno lahko zapišemo, da se cena inox dimnikov giblje okrog 100€/tm

  Nasvet strokovnjaka iz podjetja DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

  Katere so poglavitne prednosti inox dimnikov v primerjavi z zidanimi?

  Inox dimnik je zelo  lahek in se hitreje segreje, saj ima rostfrei material hitrejši prenos toplote. Zaradi gladke notranje površine vam omogoča lažje čiščenje. Pri izvedbi inox dimnika se lahko delajo zamiki – to pomeni, da pri montaži ni potrebe po dodatnih posegih v strešno konstrukcijo, saj se naredi zamik s koleno (ko govorimo o trislojnih dimnikih), medtem ko se zidani (keramični) dimnik izvede naravnost, torej izključno v vertikalni smeri. Tudi pri sanaciji dimnikov velikokrat pride do zamikov, kar za inox dimnik ni problem, obstajajo pa tudi gibljive inox cevi, katere odpravijo marsikatero težavo z zamikom v vertikali. Potrebno je omeniti še eno zanimivo dejstvo in sicer, da za trislojni izoliran inox dimnik ni potrebe po izdelavi temeljev, temveč se ga lahko montira neposredno na steno.
  g. Gregor, DIMNIKI HOČEVAR d.o.o.

  Strokovni članek 3370
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 155 izvajalcev za področje Inox dimniki:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  DAIBAU MAGAZIN

  V vaš nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Imamo kar 155 izvajalcev za področje Inox dimniki:

  BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE
  IZBOR PODJETIJ, OCENE
  BREZ PROVIZIJ
  Imamo kar 155 izvajalcev za področje Inox dimniki
  10
  2

  KEBER d.o.o.

  Maribor
  10
  1

  SVMK d.o.o.

  Idrija
  10
  6

  TREND KAMINI trgovina in pečarstvo d.o.o.

  Novo mesto
  8.8
  0

  LINGSTON D.O.O.

  Šmartno V Rožni Dolini
  IŠČETE IZVAJALCE, PONUDBO ZA PODROČJE INOX DIMNIKI?

  SLOVENIA
  MOJMOJSTER.NET

  Ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6
  2000 Maribor

  00386 40 145 800

  © 2022 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane