Za področje

  Dimne cevi iz keramike: prednosti in slabosti

  Članek je koristil že 4374+ uporabnikom
  V kolikor imate v objektu peč, pa najsi bo na pelete, sekance, nafto ali plin nujno potrebujete dimnik za odvod, da poteka proces gorenja nemoteno. Vse prej našteto velja tudi v primeru, da imate v objektu kamin. Seveda pa se pri nakupi izbire najprimernejšega dimnika porajajo številna vprašanja in dvomi. Da boste lažje sprejeli odločitev kakšen dimnik je za vas primeren, smo za vas analizirali lastnosti in funkcionalnost keramičnega dimnika.
  Strokovni članek 4374
  Keramičnim dimnikom pripisujemo dolgo življenjsko dobo in visoko požarno varnost
  Imamo kar 59 izvajalcev za področje Keramični dimniki:

  KDAJ IZBRATI KERAMIČNI DIMNIK?

  V kolikor ste se odločili za klasično gradnjo, opeka na opeko in je pozicija dimnika znotraj objekta, je izbira klasičnega keramičnega dimnika prava odločitev. Nikakor ne pozabite, da mora biti dimnik dimenzioniran in prilagojen vašemu objektu in kurilni napravi. Keramika odlično kljubuje visokim temperaturam, prav tako pa dobro prenaša kondenziranje, saj kondenz na keramiki ne pusti trajnih posledic. V kolikor želimo izbrati dimnik, ki bo odlično služil času, je keramični (šamotni) dimnik najboljša izbira.

  PREDNOSTI KERAMIČNEGA DIMNIKA

  Vsekakor je ena izmed velikih prednosti sodobnega klasičnega keramičnega dimnika njegova dolga življenjska doba in varna uporaba. Keramični dimnik predstavlja učinkovito tehnično rešitev za odstranjevanje vseh vrst plinov najrazličnejših temperatur. Enostaven je za vgradnjo in vzdrževanje. Trdnost materiala ne omogoča absorpcije kondenzata, kar pomeni, da padci temperature ne škodijo strukturi keramike. Keramičnim dimnikom pripisujemo visoko požarno varnost.

  SLABOSTI KERAMIČNEGA DIMNIKA

  Kot vsi elementi ima tudi keramični dimnik negativne lastnosti. Za montažo obvezno potrebujejo trdo podlago, to poveljuje velika teža keramičnih dimnikov. Dimnik iz keramike je nujno potrebno postaviti na ustrezen temelj pred polaganjem estrihov. Njihova vgradnja je mogoča le v vertikalni smeri. 

  VZDRŽEVANJE KERAMIČNEGA DIMNIKA

  Gladka površina, na katero se produkti izgorevanja ne oprijemajo po stenah notranjosti dimnika omogoča enostavno čiščenje dimnika. Keramične dimnike je potrebno očistiti dvakrat letno. Keramična tuljava dimnika je na agresivna čiščenja najbolj odporna. 

  CENA KERAMIČNEGA DIMNIKA

  Zaradi specifičnih lastnosti posameznega dimnika je težko podati univerzalen odgovor o ceni dimnika. Cena je odvisna od višine dimnika in njegovega preseka. Za osnovo pa lahko povemo, da se cena keramičnih dimnikov premera 180 mm giblje od 150€/tm.

  Strokovni članek 4374
  Avtor: Mojmojster

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje Keramični dimniki?

  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 59 izvajalcev za področje Keramični dimniki:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene strank
  Brez provizij
  https://vsebovredu.triglav.si/prirocniki/zavarovanje-doma?p=01&utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate
  Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2024 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane