Za področje

    Montažna hiša na delni ključ in cena

    Članek je koristil že 11968+ uporabnikom
    Montažna hiša na delni ključ je drugi tip izvedbene rešitve montažne hiše, v katero so vključena vsa izvedbena dela prvega tipa izvedbene rešitve montažne hiše-zunaj gotove montažne hiše in nekatera dodatna izvedbena dela. Katera izvedbena dela zajema montažna hiša na delni ključ, kakšen je čas izvedbe montažne hiše na delni ključ in cena, si preberite v nadaljevanju članka.
    Strokovni članek 11968
    Montažna hiša na delni ključ je nadgradnja zunaj gotove montažne hiše
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. MONTAŽNA HIŠA NA DELNI KLJUČ
    Montažna hiša na delni ključ, poleg osnovnih izvedbenih del, ki so vključena pri zunaj gotovi montažni hiši (organizacija gradbišča, izdelava konstrukcije montažne hiše, dobava in montaža montažne hiše, vgradnja zunanjega stavbnega pohištva, krovsko-kleparska dela, zunanja slikopleskarska dela), zajema še izvedbo razvoda električnih instalacij v stenah, razvoda električnih instalacij za ogrevanje, izvedbo razvoda instalacij za vodovod, zapiranje sten in stropov in izvedbo strojnih tlakov (estrihov). Montažna hiša na delni ključ je nadaljevanje oz. t.i. nadgradnja zunaj gotove montažne hiše in predstavlja začetek 4. gradbene faze.
     
    Izvedba razvoda električnih instalacij
    Razvod in točna pozicija električnih instalacij je ključnega pomena in vredna premisleka že pred pričetkom gradnje montažnega objekta, kjer morajo vsi razvodi električnih instalacij biti točno določeni na načrtu. Vsaka nadaljnja sprememba pozicije električnih instalacij je pri montažnih hišah nemogoča.
     
    Izvedba razvoda strojnih instalacij
    Poleg razvoda električnih instalacij so še pomembni razvodi strojnih instalacij za ogrevanje in vodovod, katerih izvedba se lahko začne takoj po postavitvi montažne hiše. Sama izvedba grobega razvoda instalacij za ogrevanje in vodovod je odvisna od vrste uporabljenega energenta, način ogrevanja in pozicije sanitarne in druge opreme, blizu katerih morajo potekati razvodi strojnih instalacij, predvsem vodovod. Zato je še enkrat dobro poudariti, da se vsi razvodi, tako električnih kot strojnih instalacij, točno določijo že v fazi idejne zasnove in idejnega projekta v načrtu električnih in strojnih instalacij pred pričetkom gradnje montažne hiše. Na ta način kasneje ne prihaja do nepotrebnih zapletov. Vsaka nadaljnja sprememba instalacij je pri montažnih hišah praktično nemogoča.
     
    Zapiranje sten in stropov
    Zapiranje sten in stropov sledi po izvedbi grobega razvoda električnih in strojnih instalacij. Pod pojmom zapiranje stropov in sten se razume oblaganje zunanjih in notranjih sten montažne konstrukcije hiše z mavčno-kartonskimi, požarno odpornimi ploščami.

    Izvedba estriha
    Kot zadnjega izmed del pri montažni hiši na delni ključ je potrebno omeniti še izdelavo estriha, ki se vedno polaga na nosilno podlago oz. konstrukcijo. Strojni tlak oz. estrih se pri montažnih hišah lahko izvede kot suhomontažni ali  kot klasični betonski estrih.
     
    Čas izvedbe montažne hiše na delni ključ
    Čas izvedbe montažne hiše na delni ključ je seveda odvisen od marsikaterih dejavnikov, ki lahko delno zaustavijo ali prekinejo gradnjo montažnega objekta na delni ključ. Tu imamo predvsem v mislih vremenske pogoje, ki vplivajo na proces gradnje v 3. gradbeni fazi, ki zajema montažo oz. postavitev montažne hiše na že prej pripravljeno in izvedeno temeljno ploščo v 1. gradbeni fazi. Povprečen čas montaže oz. postavitve montažne hiše na delni ključ, vključno z vsemi razvodi instalacij, zapiranjem sten in stropov ter izvedbo estriha, je 4 mesece.

    Celotni povprečni čas izvedbe montažne hiše na delni ključ, z upoštevanjem izvedbe temeljne plošče, čakalne dobe in izdelavo elementov v proizvodnji ter montažo na gradbišču, je slabih 9 mesecev.

    Opomba: pri izračunu celotne časovne izvedbe montažne hiše na delni ključ je upoštevana čakalna doba za izdelavo elementov v proizvodnji 3,5 mesecev.
     
    2. CENA MONTAŽNE HIŠE NA DELNI KLJUČ
    Cena montažne hiše na delni ključ je odvisna od ponudnika oz. proizvajalca montažnih hiš, oblike in zasnove montažne hiše, velikosti montažne hiše, linije oz. tipa montažne hiše, oblike strehe, vgrajenih materialov, konstrukcijskega sistema montažne hiše in podobno.

    Razpon cen montažnih hiš na delni ključ se giblje med 178. 940  in 223. 115€. Cena montažne hiše na delni ključ na kvadratni meter površine je 1200€. Pri ceni je upoštevana subvencija, ki znaša od 2500 do 11. 250€, odvisno od ponudnika montažnih hiš.

    Opomba: pri izračunu je upoštevana montažna hiša velikosti 170 m2.

    Izvedba suhomontažnega estriha montažne hiše s talnim ogrevanjem
    Izvedba suhomontažnega estriha montažne hiše s talnim ogrevanjem


    Strokovni članek 11968
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše
    9.5
    0

    OBEN-AUF, d.o.o.


    8.9
    2

    EKOART d.o.o.


    8.9
    0

    MONTAŽNE HIŠE RIHTER, d.o.o.


    9.1
    0

    Z-PROJEKT, GRADBENI INŽENIRING, MATEJ ZADNIK S.P.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane