Za področje

  Cene montažnih hiš - primerjava ponudnikov

  Članek je koristil že 97260+ uporabnikom
  Tokrat smo vam pripravili cenik montažnih hiš posameznih slovenskih ponudnikov oz. proizvajalcev, specializiranih za gradnjo montažnih hiš. Cene montažnih hiš so porazdeljene glede na posamezne gradbene faze in veljajo za montažno hišo velikosti 170 m2. Navedene cene vam bodo vsekakor v pomoč pri pravilni odločitvi glede vaše montažne hiše.
  Strokovni članek 97260
  priljubljen
  Cene se pri proizvajalcih montažnih hiš razlikujejo
  Imamo kar 168 izvajalcev za področje Montažne hiše:

  1. CENA MONTAŽNIH HIŠ JE LAHKO ZELO RAZLIČNA

  Cena montažnih hiš se v prvi vrsti razlikujejo od podjetja oz. proizvajalca montažnih hiš, velikosti montažne hiše in njene oblike, tipa montaže hiše in navsezadnje tudi konstrukcijskega sistema montažne hiše. V nadaljevanju so zajete cene montažnih glede na posamezne gradbene faze in proizvajalce.

  2. VELIKOSTI MONTAŽNIH HIŠ

  2.1 Mini montažne hiše

  Montažna gradnja je postavljena izredno hitro in ima tudi manjšo težo od klasične zidane gradnje. Iz tega razloga so mini montažne hiše primerne tudi za vrtne ute, drvarnice, počitniške bungalove, glamping in druge dejavnosti. Prednost je, da v določenih primerih mini montažna hiša ne potrebuje gradbenega dovoljenja.

  2.2 Majhne montažne hiše do 50m2

  Za pare brez otrok ali vikend, kamor pridete na oddih, so zelo primerne majhne montažne hiše. Zaradi manjhne površine so takšne hiše večinoma pritlične, ob upoštevanju posebnih mer pa so lahko prilagojene tudi tako, da jih je mogoče kadarkoli prestaviti ali odpeljati s tovornjakom

  2.3 Pritlična montažna hiša

  Pritlične montažne hiše so načrtovane v eni etaži, kar omogoči boljši izkoristek prostora zaradi odsotnosti stopnišča in je zato še posebej primerna za bivanje starostnikov. Notranjo površino pritlične montažne hiše lahko povečate z izkoristkom podstrešja pri dvo- ali enokapnici. Ravna ali enokapna streha pa sta tudi najprimernejši za fotovoltaične panele.

  2.4 Dvonadstropna montažna hiša

  Dvonadstropne montažne hiše so najbolj klasična izbira.  Poleg pritličja in nadstropja lahko izkoristite tudi mansadrdo. Zanimivo je, da ni rzlike v ceni kvadratnega metra pritlične ali večetažne montažne hiše.

  2.5 Montažna hiša - dvojček

  Montažni dvojček omogoča veliko boljši izkoristek prostora. Ta tip gradnje postaja priljubljen predvsem na obrobjih večjih mest, kjer so cene zemljišč izredno visoke. Investitorji pogosto s prodajo ene polovice financirajo stroške tiste polovice, v kateri bodo živeli sami. Montažna hiša dvojček je tako dobra izbira, če želite hitro gradnjo in deliti stroške gradnje.

  3. CENA MONTAŽNE HIŠE - CENIK DO 3. PODALJŠANE GRADBENE FAZE (ZUNAJ GOTOVA MONTAŽNA HIŠA)

  Montažna hiša do 3. podaljšane faze je pogosta izbira, saj kupcu omogoča popolno svobodo pri opremi notranjih prostorov. Ta vrsta montažne gradnje je tudi najhitrejša v primerjavi z bolj dodelanimi objekti. Cena montažne hiše do 3. podaljšane gradbene faze zajema projektno dokumentacijo, montažni objekt (zunanje in notranje stene), transport materiala na gradbišče in montažo objekta, stavbno pohištvo (okna, zunanja vrata), žaluzije, zunanje in notranje okenske police, leseno ogrodje stopnic, steklene balkonske ograje, proces predpriprave za fotovoltaiko, izvedbo krovsko-kleparski del in fasade, izvedbo žlebov, les na tleh terase, izračun PHPP in test zrakotesnosti.

  Rihter hiše, cenik

  Cena montažne hiše Rihter s konstrukcijskim sistemom Pasiv je 185. 200€, kar znaša 1089€/m2. Cena montažne hiše Rihter s konstrukcijskim sistemom Optimal + pa znaša 181. 575€, kar je 1068 €/m2.

  Lumar hiše, cenik

  Cena montažne hiše Lumar je 194.180€, kar znaša 1142 €/m2.

  Marles hiše, cenik

  Cena montažne hiše Marles je 171.790€, kar je 1010 €/m2.

  Jelovica hiše, cenik

  Montažna hiša Jelovica  stane 176.795€, kar znaša 1040 €/m2.

  Pergola hiše, cenik

  Cena montažne hiše Pergola je 157.120€ oz. 924 €/m2.

  4. CENA MONTAŽNE HIŠE NA DELNI KLJUČ

  Montažna hiša na delni ključ pomeni objekt izveden do 4. gradbene faze. Poleg del, ki smo jih našteli pri gradnji do 3. gradbene faze, to pomeni tudi izdelavo vodovodnih, strojnih in elektro napeljav, suhomontažerska dela in polaganje estrihov. Izvedba teh inštalacij pomeni tudi višjo ceno in daljši čas gradnje, saj je potrebno vključiti številne izvajalce.
   
  Opomba: pri navedenih cenah montažnih hiš na delni ključ je upoštevana subvencija, ki znaša 11. 250€ za montažne hiše Rihter in Lumar ter subvencija v višini 2500€ za montažne hiše Marles, Jelovica in Pergola.

  Montažne hiše Rihter

  Cena montažne hiše Rihter na delni ključ, s konstrukcijskim sistemom Pasiv, je 214. 540€ oz. 1262€/m2. Cena montažne hiše Rihter na delni ključ, s konstrukcijskim sistemom Optimal +, pa znaša 210.915€ oz. 1240 €/m2.

  Montažne hiše Lumar

  Cena montažne hiše Lumar na delni ključ znaša 223.115€, kar je 1312 €/m2.

  Montažne hiše Marles

  Cena montažne hiše Marles na delni ključ je 208.790€ oz. 1228 €/m2.

  Montažne hiše Jelovica

  Montažna hiša Jelovica na delni ključ stane 214.320€ oz. 1260 €/m2.

  Montažne hiše Pergola

  Cena montažne hiše Pergola na delni ključ je 192.155€, kar znaša 1130 €/m2.

  5. CENA MONTAŽNE HIŠE NA KLJUČ - CENIK

  Montažna hiša na ključ pomeni objekt, ki je pripravljen na vselitev. Poleg naštetih del v prejšnjih gradbenih fazah, so za montažne hiše na ključ zajeti tudi finalni tlaki in barvanje sten, montaža naprav, montaža vrat in vgradnih kosov pohištva. Ko je objekt pripravljen, se le še vselite v vaš novi dom.
   
  Opomba: pri navedenih cenah montažnih hiš na delni ključ je upoštevana subvencija, ki znaša 11.250€ za montažne hiše Rihter in Lumar ter subvencija v višini 2500€ za montažne hiše Marles, Jelovica in Pergola.

  Rihter hiše montažne hiše, cena

  Cena montažne hiše Rihter na polni ključ, s konstrukcijskim sistemom Pasiv, je 254.950€ oz. 1500€/m2. Cena montažne hiše Rihter na polni ključ, s konstrukcijskim sistemom Optimal +, pa znaša 251.325€ oz. 1478 €/m2.

  Lumar montažne hiše, cena

  Cena montažne hiše Lumar na polni ključ je 259.640€ oz. 1527 €/m2.

  Marles montažne hiše, cena

  Cena montažne hiše Marles na polni ključ je 239.975€ oz. 1412 €/m2.

  Jelovica montažne hiše, cena

  Cena montažne hiše Jelovica na polni ključ znaša 245.245€, kar je 1443 €/m2.

  Pergola montažne hiše, cena

  Cena montažne hiše Pergola na polni ključ je 222.155€ oz. 1307 €/m2.

  6. KAJ NI VŠTETO V CENO MONTAŽNE HIŠE?

  Naj opozorimo, da zgoraj navedene cene veljajo izključno za proces gradnje oz. postavitev montažne hiše z vsemi njenimi prefabriciranimi elementi. Tako v ceno montažne hiše niso všteti stroški priprave in izkopa gradbene jame, izvedba morebitnih kletnih prostorov, izvedba temeljne plošče, izvedba vseh priključkov na javno komunalno omrežje in navsezadnje tudi zunanja ureditev okolice montažne hiše. Podjetje montažnih hiš nima nič opraviti z naštetimi izvedbenimi deli, saj ste za njih zadolženi izključno sami. Po dogovoru vam lahko podjetje seveda pomaga pri izbiri ustreznega izvajalca.

  7. CENE MONTAŽNIH HIŠ - PRIMERJAVA

    DO 3. PODALJŠANE GRADBENE FAZE NA DELNI KLJUČ NA POLNI KLJUČ
  Rihter 1068 €/m2 1440 €/m2 1878 €/m2
  Lumar 1142 €/m2 1512 €/m2 1827 €/m2
  Marles 1010 €/m2 1428 €/m2 1812 €/m2
  Jelovica 1040 €/m2 1460 €/m2 1843 €/m2
  Pergola 924 €/m2 1330 €/m2 1707 €/m2

  Kako do prave izbire ponudnika montažnih hiš?

  8. KAKO DO PRAVE IZBIRE PONUDNIKA MONTAŽNIH HIŠ

  Na trgu je velika izbira podjetij za izvedbo montažnih hiš primerljive kakovosti. Vprašanje pa je, katero podjetje je res pravo za vaš projekt. Pred očmi gotovo že imate skoraj vse uveljavljene znamke. Kaj pa kvalitetna podjetja, za katera morda še niste slišali ali tista, ki še niso na vaši listi? Ne izpustite priložnosti in oddajte povpraševanje tukaj, da vas povežemo z njimi. Gradite le enkrat, zato raziščite vse možnosti.

  Pa srečno!

  Strokovni članek 97260
  Avtor: Mojmojster
  Imamo kar 168 izvajalcev za področje Montažne hiše:

  Kako so Vam koristile te informacije?


  Revija Mojmojster

  Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

  Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
  Informativni mesečni obrok*
  /mesec


  Znesek kredita
  EUR
  Doba odplačevanja
  let
  Naprej
  Izračun kredita >

  *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

  Imamo kar 168 izvajalcev za področje Montažne hiše:

  Brezplačno povpraševanje
  Izbor podjetij, ocene
  Brez provizij
  Imamo kar 168 izvajalcev za področje Montažne hiše
  10
  35

  Krovstvo in kleparstvo, Slobodan Milunović s.p.


  9.3
  0

  ENLES d.o.o.


  10
  2

  CIPROŠ d.o.o.


  10
  13

  KROVSTVO KLEPARSTVO PIRC, Aleksander Pirc s.p.


  Iščete izvajalce, ponudbo za področje MONTAŽNE HIŠE?

 • Montažne hiše Ljubljana
 • Montažne hiše Maribor
 • Montažne hiše Celje
 • Montažne hiše Koper
 • Montažne hiše Kranj
 • Montažne hiše Ajdovščina
 • Montažne hiše Bled
 • Montažne hiše Bovec
 • Montažne hiše Črna na Koroškem
 • Montažne hiše Črnomelj
 • Montažne hiše Domžale
 • Montažne hiše Gornja Radgona
 • Montažne hiše Gornji Grad
 • Montažne hiše Hrastnik
 • Montažne hiše Ilirska Bistrica
 • Montažne hiše Izola
 • Montažne hiše Jesenice
 • Montažne hiše Kamnik
 • Montažne hiše Kidričevo
 • Montažne hiše Kobarid
 • Montažne hiše Kočevje
 • Montažne hiše Kranjska Gora
 • Montažne hiše Krško
 • Montažne hiše Laško
 • Montažne hiše Lendava
 • Montažne hiše Litija
 • Montažne hiše Ljutomer
 • Montažne hiše Metlika
 • Montažne hiše Mojstrana
 • Montažne hiše Mozirje
 • Montažne hiše Murska Sobota
 • Montažne hiše Nova Gorica
 • Montažne hiše Novo mesto
 • Montažne hiše Ormož
 • Montažne hiše Piran - Pirano
 • Montažne hiše Pivka
 • Montažne hiše Portorož
 • Montažne hiše Postojna
 • Montažne hiše Ptuj
 • Montažne hiše Radeče
 • Montažne hiše Radenci
 • Montažne hiše Radovljica
 • Montažne hiše Ravne Na Koroškem
 • Montažne hiše Ribnica
 • Montažne hiše Rogaška Slatina
 • Montažne hiše Sevnica
 • Montažne hiše Sežana
 • Montažne hiše Škofja Loka
 • Montažne hiše Slovenj Gradec
 • Montažne hiše Slovenska Bistrica
 • Montažne hiše Slovenske Konjice
 • Montažne hiše Šoštanj
 • Montažne hiše Štore
 • Montažne hiše Tolmin
 • Montažne hiše Trbovlje
 • Montažne hiše Tržič
 • Montažne hiše Trzin
 • Montažne hiše Velenje
 • Montažne hiše Vipava
 • Montažne hiše Vojnik
 • Montažne hiše Vransko
 • Montažne hiše Vrhnika
 • Montažne hiše Žalec
 • Montažne hiše Zreče
 • Montažne hiše Žužemberk
 • Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
  © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane