Za področje

    Slovenske nizkoenergijske montažne hiše - Stela Haus

    Članek je koristil že 1582+ uporabnikom
    Podjetje Stela Haus d.o.o. iz Lenarta v Slovenskih Konjicah, ki ga je ustanovil g. Vladimir Šunjka, se ukvarja z načrtovanjem, proizvodnjo in montažo nizkoenergijskih in pasivnih montažnih hiš. Čeprav so relativno mlado podjetje, v njem delujejo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na področju montažne gradnje. Hiše podjetja Stela Haus lahko najdemo po vsej Sloveniji, v Avstriji in Švici širijo pa se tudi na vzhajajoče tržišče za montažne hiše v Nemčiji. Cilj podjetja Stela Haus je zadovoljiti potrebe strank ter jim zagotoviti kakovost življenja v njihovih hišah, zato se osredotočajo na unikatne in ne tipske nizkoenergijske montažne hiše, prilagojene zahtevam kupcev in specifikam lokalnega okolja. Pogovarjali smo se z direktorjem prodaje Mitjo Žlajpahom. 
    Strokovni članek 1582
    glavna
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Strokovnjaki za nizkoenergijske in pasivne montažne hiše

    Čeprav je podjetje mlado, v njem delujejo strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami pri projektiranju, izdelavi in ​​montaži. Še posebej so specializirani za nizkoenergijske in pasivne montažne hiše. Na trgu se želijo predstaviti in izkazati tako s kakovostjo izdelave in montaže kot tudi s temeljito podporo kupcem. Strankam so na voljo 24 ur na dan, saj želijo izpolniti njihova visoka pričakovanja.

    „S svojo ponudbo izdelkov in storitev želimo ustvariti najboljše pogoje za svoje kupce in to v prijetnem okolju in vzdušju. Želimo, da naše zelo kakovostne in varčne montažne hiše, ki so izdelane iz okolju prijaznih materialov bistveno izboljšajo njihovo bivanjsko kvaliteto ter udobje, zato veliko časa namenimo tudi ozaveščanju o prednostih, ki jih nudijo nizkoenergijske montažne hiše.“

    Ne tipske - montažne hiše po meri naročnika!

    notranjost.jpg
    Notranjost hiše Stela Haus - unikaten dom, prilagojen vašim potrebam, navadam in željam.
    „Čeprav ob prvem stiku kupci velikokrat povprašajo po tipskih projektih, se med pogovorom izkaže, da si v resnici ne želijo klasične tipske hiše, temveč samosvoj, unikaten dom, prilagojen njihovim potrebam, navadam in željam.” 

    V podjetju Stela Haus so ponosni na to, da doslej niso postavili niti dveh enakih hiš. Vsaka družina je namreč svojstvena. Skozi proces pogovorov s hišnim arhitektom ter obiskom lokacije se želje počasi izkristalizirajo in se lahko pripravi idejna zasnova hiše. V njej projektant predstavi različice postavitev in umestitev objekta na lokacijo.

    Idejna zasnova nizkoenergijske montažne hiše je pravzaprav tista, ki zahteva največji premislek in najbolj analitično razmišljanje. Zato si je zanjo treba vzeti čas. Le tako vsakokrat nastane nova, drugačna zasnova - nov dom, ki zadovolji vse želje kupca.

    Montažne hiše Stela Haus s poudarkom na kakovosti vgrajenih materialov

    Nizkoenergijske montažne hiše so pri nas v zadnjih desetletjih izredno napredovale. Sodobne slovenske montažne hiše v celoti ustrezajo evropskim standardom. Še več! Slovenski proizvajalci montažnih hiš se uvrščajo v sam evropski in svetovni vrh. V prihodnosti je pričakovati, da se bo povpraševanje po montažnih stanovanjskih hišah hitro povečevalo saj so kupci vedno bolj seznanjeni s postopki in prednostmi montažne gradnje, kot so : energijska varčnost, ekološka neoporečnost vgrajenih materialov, ugodno in zdravo bivalno okolje in še mnogih drugih. V podjetju Stela Haus v proizvodnem procesu dajejo poseben poudarek kakovosti vgrajenih materialov. 

    „Pri izbiri materialov nam je cena drugotnega pomena, saj le kakovostni materiali zagotavljajo kakovostni končni izdelek. Poseben poudarek pa dajemo tudi kakovostni izdelavi v naši najsodobnejše tehnološko opremljeni proizvodni hali ter seveda tudi kakovostni montaži hiše na lokaciji. Vsi trije dejavniki so pomembni za odličen končni rezultat“
    proizvodnja.jpg
    Poseben poudarek pri podjetju Stela Haus dajejo kakovostni izdelavi v svoji najsodobnejše tehnološko opremljeni proizvodni hali.

    Hiša na ključ le v petih do šestih mesecih

    Postopek izdelave je pri montažnih hišah veliko hitrejši kot pri zidanih. Podjetje Stela Haus pri izvedbi na ključ pripravi objekt za vselitev v približno petih ali šestih mesecih od začetka izdelave. V proizvodnji samo v nekaj tednih izdelajo hišo, montažo hiše oz. postavitev na lokacijo pa opravijo v nekaj dneh. Na koncu sledijo še druga gradbena in zaključna dela. 

    montaža.jpg
    Postavitev na lokacijo je opravljena v nekaj dneh.

    Izjemno energetsko varčne hiše, z minimalno porabo

    V povprečju večina klasično grajenih hiš vseh za ogrevanje porabi približno 150 kWh/m2 na leto, medtem ko nizkoenergijske montažne hiše porabijo manj kot 35 kWh energije na kvadratni meter, pasivne pa celo manj kot 15 kWh/m2. Hiše Stela Haus zadovoljijo potrebam pasivne gradnje in v enem letu v povprečju porabijo med 15 in 16 kW. S premišljenim tlorisom ter pravilno umeščenostjo objekta na lokaciji, ki upošteva optimalno osončenost, pa lahko hiša porabi še manj energije. Podjetje Stela Haus trenutno intenzivno sodeluje z Univerzo v Mariboru pri razvoju pasivne in pametne slovenske montažne hiše, ki bo še zmanjšala porabo energije.

    Hiše Stela Haus s 50-letno garancijo

    „Eno leto po končanju se običajno oglasimo pri hiši, da preverimo, ali so kje kakšne razpoke in tisto potem popravimo in prebelimo.“

    Za hišo Stela Haus oz. njeno konstrukcijo podjetje nudi 50-letno garancijo. Ostali elementi in materiali, ki so vgrajeni v hišo, kot so denimo stavbno pohištvo, steklene površine, toplotna črpalka ipd. pa imajo garancijo s strani proizvajalca. Kupcem ob primopredaji nizkoenergijske montažne hiše izročijo vso dokumentacijo, ki poleg načrtov in dovoljenj vključuje tudi garancije in račune.

    Slovenske montažne hiše Stela Haus tudi v Avstriji, Nemčiji in Švici

    objekt-svica.jpg
    Stanovanjsko naselje treh hiš Stela Haus v Švici.

    Stela Haus, ki ga je ustanovil g. Vladimir Šunjka, je slovensko podjetje s sedežem v Lenartu v Slovenskih goricah. Tam je tudi proizvodnja z lastnim najsodobnejšim CNC strojem.  

    „Na to, da smo slovensko podjetje, smo izjemno ponosni. Naš trg je zagotovo slovenski, čeprav ga nekateri drugi proizvajalci mogoče malo podcenjujejo.„

    Dokazali so, da so lahko konkurenčni tudi na tujih trgih, zato že nekaj let gradijo nizkoenergijske montažne hiše tudi v Avstriji in Švici. S pomočjo partnerja - nemškega solastnika g. Karlheinza Guggenmosa pa uspešno stopajo tudi na nemški trg, ki ima največjo perspektivo od vseh. 

    Načrti za prihodnost: višja kakovost, ne večja proizvodnja! 

    Podjetje Stela Haus se trenutno posveča širitvi svoje proizvodnje hale v Lenartu. Ko bo končana, bo to še bistveno izboljšalo kakovost izdelave njihovih montažnih hiš. Želijo si, da bi bil obseg proizvodnje v prihodnosti ostal takšen, da bodo lahko zagotavljali visoko kakovost, ki si jo njihovi kupci zaslužijo. 

    „To pomeni, da zagotovo ne bomo večali proizvodnje hiš na račun manjše kakovosti. Na trgu želimo biti prepoznani kot proizvajalec kakovostnih montažnih hiš in ne kot največji proizvajalec montažnih hiš!“
    nova-hala.jpg
    Nova proizvodna hala bo omogočila še kakovostnejšo izdelavo montažnih hiš Stela Haus.

     

    Strokovni članek 1582
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 173 izvajalcev za področje Montažne hiše
    8.9
    17

    GRADVIN, d.o.o.


    8.9
    0

    MONTAŽNE HIŠE RIHTER, d.o.o.


    8.9
    2

    EKOART d.o.o.


    8.9
    0

    ENLES d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane