Za področje
    https://skleni.triglav.si/isklepanje/dom/dom_zavarovanje?utm_campaign=dom&utm_medium=banner&utm_source=moj-mojster&utm_term=affiliate

    Najcenejše montažne hiše iz Bosne, Srbije in Hrvaške

    Članek je koristil že 52329+ uporabnikom
    Gradite montažno hišo in želite najti dobro razmerje med ceno in kakovostjo? Raziskali smo slovenski in balkanski trg montažnih hiš in ugotovili, da so najcenejše montažne hiše iz Bosne, Srbije in Hrvaške. Vseeno pa cena ni edino merilo in morate za uvoz montažne hiše iz Srbije ali druge države poznati nekaj trikov.
    Strokovni članek 52329
    priljubljen
    poceni montazne hise
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    1. Poceni montažne hiše

    Gradnja hiše je velik finančni zalogaj, zato se ima smisel ozreti za ugodnostmi. Poceni montažne hiše v Sloveniji stanejo približno toliko kot zidane hiše, s to odliko, da so lahko postavljene že v nekaj tednih. Najcenejše montažne hiše pa so na voljo v naših bližnjih sosedah, saj so lahko tudi do 40 odstotkov cenejše. Vendar je primerjava cen težavna, saj se hiše med seboj razlikujejo po velikostih, tehnologijah, materialih in ponudnikih. Izkazalo se je, da je še najbolje med seboj primerjati cene montažnih hiš do 3. gradbene faze.

    2. Je boljša slovenska ali tuja montažna gradnja?

    Nobenega dvoma ni, da so montažne hiše iz Hrvaške, Bosne ali Srbije pogosto cenovno ugodnejše. Vendar … ali so tudi kvalitetnejše, saj hišo ponavadi gradimo za več desetletij? Cena gradnje in materialov v Sloveniji in bližnji okolici je primerljiva, kadar se uporabljajo kvalitetni materiali in se upoštevajo vsi standardi. Ob iskanju ponudnika vedno preverite, ali ima ustrezne certifikate, priporočila, pozitivna mnenja strank, slovenskega zastopnika ipd. Kar dela montažne hiše z Balkana cenejše, so predvsem nižji stroški dela. Če vas skrbi, da bo vaše plačilo za hišo “izginilo” v tujini, se predhodno dogovorite za plačilo v več obrokih. Na primer: za predujem, plačilo ob dostavi v obrokih in po možnosti še za garancijo za odpravo kasneje odkritih napak.

    3. Montažne hiše - Bosna: cena bosanske montažne hiše

    Bosanske montažne hiše postajajo vse bolj priljubljene tudi med slovenskimi graditelji. Še posebej v oči pade izredno ugodna cena. Seveda cena montažne hiše iz Bosne ne sme biti vaše edino merilo. Vedno skrbno preverite ponudnika, kvaliteto gradnje in pogoje uvoza. Kljub temu pa boste našli najcenejše montažne hiše iz Bosne.

    3.1 Montažne hiše iz Bosne - cena

    Koliko stanejo montažne hiše iz Bosne? Cena montažne hiše se razlikuje glede na tip hiše, kvaliteto materialov, ponudnika, stroške prevoza in carine. Povprečna montažna hiša iz Bosne vas bo tako stala med 34.000 in 41.000 EUR oz. od 280 - 340 EUR/m2.

    uvoz-montazne-hise-iz-srbije.jpg
    Montažna gradnja je sestavljena iz enotnih elementov, kar močno olajša transport.

    4. Montažne hiše - Srbija: cena srbske montažne hiše

    Za razliko od Bosne in Hrvaške je Srbija bolj oddaljena, zato se v Slovenijo običajno dostavljajo le montažne hiše iz Srbije do 3. gradbene faze, dokončanje gradnje pa se izvede z dokupom potrebnih materialov v Sloveniji. Kljub temu se uvoz montažne hiše iz Srbije še vedno cenovno splača.

    4.1 Montažne hiše iz Srbije - cena

    Koliko stanejo montažne hiše iz Srbije? Cena montažne hiše iz Srbije znaša med 450 - 700 EUR/m2.

    5. Montažne hiše - Hrvaška: cena hrvaške montažne hiše

    Številne slovenske družine se odločajo za uvoz montažne hiše iz Hrvaške, saj so stroški prevoza sprejemljivi in so po kvaliteti večinoma primerljivi s slovenskimi ponudniki. V povprečju pa so Hrvaški ponudniki montažnih hiš okoli 15 - 25 % cenejši od primerljivih ponudb v Sloveniji.

    5.1 Hrvaške montažne hiše - cena

    Ugodne montažne hiše boste našli tudi v naši južni sosedi. Cena hrvaške montažne hiše do 4. gradbene faze tako znaša okoli 500 EUR/m2. Hrvaška montažna hiša na ključ pa stane okoli 800 EUR/m2.

    6. Uvoz montažne hiše iz Srbije, Bosne ali Hrvaške

    Uvoz montažne hiše zahteva malo več pazljivosti pri zakonodaji, gradbenih standardih, carini in drugih podrobnostih. Če z uvozom gradbenih elementov nimate izkušenj, vam priporočamo, da za uvoz montažne hiše iz Srbije, Bosne ali Hrvaške, najamete slovenskega posrednika. Nekatera tuja podjetja že imajo preverjene slovenske zastopnike, ki vam bodo pomagali pri vseh pasteh uvoza.

    Za dobavo montažne hiše iz Hrvaške ni potrebno plačilo davka na dodano vrednost do višine nakupa 35.000 EUR. Če je isti tudi izvajalec montaže, je dodatno obračuna 9,5 % slovenskega DDV za hiše manjše od 250 m2 oziroma 22 % za večje montažne hiše. Za uvoz iz katerekoli države, ki ni članica EU, pa je treba obračunati 22 % davek.

    Strokovni članek 52329
    Avtor: Mojmojster

    Kako so Vam koristile te informacije?


    Revija Mojmojster

    Najboljše prakse, ideje in nasveti za urejen dom. V vaš e-nabiralnik vsakih 14 dni, brezplačno!

    Gradite prenavljate? Pridobite ugodne ponudbe naših partnerjev za kratkoročni ali dolgoročni kredit:
    Informativni mesečni obrok*
    /mesec


    Znesek kredita
    EUR
    Doba odplačevanja
    let
    Naprej
    Izračun kredita >

    *Informativni mesečni obrok je izključno informativne narave in ne predstavlja ponudbe za sklenitev kredita ali poslovne zaveze družbe Daibau ali bank. Izračun je namenjen informaciji uporabniku o okvirni višini mesečnega obroka za določen znesek stanovanjskega kredita ob določeni dobi odplačevanja. Pri izračunu mesečnega obroka je uporabljena zgolj informativna fiksna obrestna mera 3,6%. Za točen izračun in ponudbo je potrebno pridobiti ponudbe bank.

    Iščete izvajalce, ponudbo za področje Montažne hiše?

    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše:

    Brezplačno povpraševanje
    Izbor podjetij, ocene strank
    Brez provizij
    Imamo kar 172 izvajalcev za področje Montažne hiše
    10
    3

    HARCO, d.o.o.


    8.9
    17

    GRADVIN, d.o.o.


    9.5
    0

    OBEN-AUF, d.o.o.


    8.9
    2

    CIPROŠ d.o.o.


    Pogoji uporabe I Politika zasebnosti I Informacije o piškotih I Impressum
    © 2023 Daibau International d.o.o., vse pravice pridržane